Gota Cupen äntligen.......

Lägger in referat som jag skrev på GRKs hemsida:)

Lördagen den 29 Mars hade dagen som vi alla väntat på äntligen kommit, dagen då första avdelningen av Gota Cupen skulle gå av stapeln i Tidaholm.
  
Fem förväntansfulla ponnyryttarinnor med medföljande mammor och lagledare Åsa Larsson fick börja dagen genom att gå upp vid 6-tiden för att hinna i tid till första start kl 9.  

De fem som denna dag var startanmälda var Evelina Johansson på Cindys Mimosa, Kajsa Öberg på Whinnietou, Petra Lövgren på Brenda, Hedvig Apell på Eriksbyns Bonnie och Felicia Larsson på Brian.   Uttagna i laget denna omgång var Petra, kajsa och Felicia.    
GRKs ponnylag 2008
BRA GJORT!!!

Förklassen en LD med omhoppning direkt: Kajsa På Whinnietou var först ut bland B ponnyerna och gick i mål med bravur som dubbelnolla, Evelina på Cindys Mimosa gick runt banan i ett rasande tempo även de som dubbelnolla, Hedvig på Eriksbyns Bonnie red en fantastiskt fin ritt i ett lugnt och jämnt tempo också som dubbelnolla.  

Då var det dags för C ponnyerna och Felicia på Brian nu började det bli riktigt nervöst, skulle Grkarna fortsätta med felfria ritter, och ja svaret blev en dubbelnolla till!!!

Efter en stunds väntan var det Petra på Brendas tur att visa upp sig och Götene-tjejerna visade återigen prov på en jättefin felfri ritt.  

Slutsatsen var att efter förklassens slut Hade alla GRK tjejer gått felfria i både grundomgång och omhoppning vilket resulterade i en sjätte placering för Evelina som fick en rosett, Hedvig kom på tionde plats och Kajsa på tolfte plats!!!! Felicia kom på en trettonde plats bland C-ponnyerna och Petra blev åtta bland D-ponnyerna och även hon fick en rosett.  

Oj, tänkte vi alla vad bra det gick, nu var det ju dags för lagklassen och bara att hoppas på att det skulle fortsätta i samma spår.  

Lagklassen med omhoppning i två faser: Först ut bland B ponnyerna var återigen Kajsa och lugn och fint seglade Whinnietou över hindren och det blev 0 fel, Evelina som för dagen inte tävlade i laget gick runt banan lika snabbt och säkert som i förklassen 0 fel, likaså Hedvig 0 fel, vilka tjejjer!!!  

Felicia som gick ut som andra ryttare i laget gick på säkerhet 0 fel blev det även här oj, oj nu blev det riktigt nervöst bland mammorna, men Petra höll sig lugn som en filbunke och tog sig i mål som lagets tredje nolla.
Götene var nu i omhoppning!!!  

Efter en lång väntan blev det äntligen klart för omhoppning och Kajsa var först ut och gick på säkerhet och kom i mål med noll fel, Evelina som tävlade individuellt chansade lite och fick ett förargligt nedslag, Hedvig  som även hon tävlade utom laget gick felfri och hamnade strax utanför placering.  

Då var det Felicias tur, Brian snubblade på översta bomen på näst sista hindret och gick ned på knä, vilket resulterade i en ofrivillig avsittning för Felicia, därmed var vi tyvärr utanför placering av laget, men det är sånt som händer.  

Petra däremot gick runt banan på en mycket bra tid och fick en välförtjänt femte placering.  

När dagen var slut var alla ryttare, mammor och Åsa mycket nöjda med dagen och GRK hamnade på en hedrande 7 plats av 16 lag...  
KANON BRA GJORT TJEJJER!!!  

Nästa Gota cup omgång går av stapeln i skultorp den 19 April!!! Då tar vi dom!!!   / Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0