Helgens bravader...

Lördag morgon kl 05.00 var det dags att gå upp för att hinna i tid till helgens tävling i Skultorp.
Jag gick upp och knäppte på den redan färdigladdade kaffebryggaren, sen väckte jag tjejjerna som klädde sig snabbt och faktiskt kom vi iväg 5.30 som vi bestämt.
Vi hämtade upp Camilla och Kajsa och så bar det iväg mot stallet.

Båda ponnyerna kände nog på sig att det var tävling pågång för de gnäggade och stampade lite otåligt vid täckesbyten innan lastning.
Lastningen gick som smort och vi kom iväg redan kvart i 7.

Vädret denna lördagsmorgon bådade gott, klarblå himmel och solsken.
Vi kom fram till tävlingsplatsen jutagården i skultorp ungefär en timma senare och vi var bland de första på plats.
Så småningom kom resten av ponnytjejjerna Petra, Hedvig och Evelina även de.
Uttagna i laget denna dag var Evelina, Hedvig och Felicia.
image87

Kajsa var först ut på Whinnie och nollade i både grunden och omhoppningen, det räckte inte till placering men en 9 plats blev det, inte illa.

Evelina var nästa man och Cindys mimosa gick som vanligt runt banan i ett svindlande tempo och denna ritt blev en 5 e placering, bra jobbat!!!

När det var Hedvigs och Bonnies tur fick vi se prov på ännu en felfri runda och hon hamnade liksom Kajsa strax utanför placering, kanon!!

Nu höjdes hindren 10 cm och det var dags för Felicia på Brian att göra entre, Brian hetsade inte upp sig utan gick runt banan i en lunt och jämt tempo Noll fel men tiden räckte inte riktigt till placering men 12 e plats var inte illa.

Petra på Brenda var sist ut i Förklassen och Petra som placerade sig i båda klasserna i Tidaholm fick en hedrande 6 plats även här.

Nu var det paus innan defileringen och ponnytjejerna ( inte Petra) passade på att leka en stund på gungbrädan (det såg ganska roligt ut med fyra tävlingsklädda tjejer på en lekpark, men de är ju faktiskt inte mer än 10-11 år, och då är det ok att leka bort nervositeten:))

image88

När presentationen av dagens alla deltagande 16 lag var avklarade och banan ombyggd var de dags igen för lagklassen. Denna gång med omhoppning efteråt.

Kajsa som denna dag tävlade utaför laget gjorde ännu en kanon fin runda och kom till omhoppning.

Hedvigs tur: nervöst eftersom hon var dagens första lagtävlande....... yippiii en klar för omhoppning.
Evelinas tur.... yes en till...
Nu var det Felicia och därmed lagets enda chans att gå till lagomhoppning.........Japp Brian seglade runt banan lätt tros sin ålder (24) och därmed var laget klara för omhoppning tillsammans med 6 andra lag 9 åkte ut.

Petra som liksom Kajsa hoppade sin runda individuellt blev såklart även hon en av de som gick till omhoppning.

Nu var det spännande, Kajsa var först ut och felfri med en ganska bra tid och slutade strax utan för placering.

Hedvigs, tur nu höll vi alla tummarna... en jättefin felfri runda lagets första och en fin fin tid, hamnade precis under placering.
Evelina gjorde sin bästa runda i Gota cupen hittills och tog hem en andraplats, inte många hundradelar efter förstaplatsen.
Oj oj oj två felfria lagdeltagare, nu hänger det på Felicia, jag (mamman) är så nervös att jag nästan inte vågar titta, men hon gör sin omhoppning med bravur dock river Brian sista hindret och Felicia för nöja sig med en 10 plats precis utanför placering. Det innebär att Grk laget slutar på 4 fel och det räcker till  TREDJEPLATS av 16 lag, Vilka flickor!!!