Groom kurs

Idag har jag varit på groom kurs....
Så jäkla kul var det, hoppas att jag får grooma åt Jocke nån gång :)

För dem som inte vet så får man som groom stå bakom maratonvagnen och med hjälp av sig själv fördela vikten i snäva kurvor när det går fort, allt för att man ska klara av hindren så fort och smidigt som möjligt.




Maraton är den fartfyllda biten av tävlingen. Den går på tre sträckor. Först A-sträckan som är en slinga på ca 1 mil (varierar med svårighetsgrad) som man ska köra på en idealtid.
Klarar man inte idealtiden får man straffpoäng.

Sedan är det en skrittsträcka som är ca 1 km.
På den finns det bara en maxtid som man måste klara sig under, annars får man sraffpoäng för varje sekund som man överskrider.

Därefter är det E-sträckan, som också körs på en idealtid. På den här sträckan finns 4-8 hinder som man ska passera. Hindren är märkta med portar som man ska ta i ordning A-B-C ... till och med F(svår klass).
För varje sekund man är i hindret får man 0,2 straffpoäng varför det gäller att passera så fort som möjligt; snabbast i hindren vinner delmomentet.





Körning är inom ridsport en disciplin som går ut på att man skall köra en, två eller fyra hästar. Själv sitter man i en vagn.

Enbet Par Tandem Fyrspann Femspann

I
 tävlingskörningar indelas ekipagen dels efter hur många hästar som ingår - enbet, par, tandem eller fyrspann -, dels efter storlek där hästar och ponnyer tävlar i skilda klasser.
En körtävling består av tre olika delmoment: dressyr, maraton och precision, allt till för att testa kuskens skicklighet och hästarnas mångsidighet och styrka.


Kommentarer
Postat av: Mia

Visst e d kul =)

Du va riktigt bra me, lovande lovande ;P

2009-02-15 @ 22:55:59
URL: http://trueness.bloggproffs.se
Postat av: Mia

vill du ha bilder förresten, ingen super kvalité men...

maila isf

2009-02-15 @ 23:03:16
URL: http://trueness.bloggproffs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0