Fredags hoppning...

Igår drog vi med Vilandra och Jasmin på fredags träning på Skaraortens RF.

De var bara två på lektionen så det var väldigt givande och både Emma och Flisan var nöjda, det enda som var jobbigt var för mig som körde inget roligt väder kan jag säga.
Ombyggnationen på skövde vägen är ju inte heller speciellt kul, dom har verkligen inte tänkt på att det faktiskt kör en hel det hästtransporter den vägen....hm :(


Fredag morgon...skridskor på schemat:P

Jag vaknade utav att jag fick sms mitt i natten, eftersom jag använder telefonen som väckarklocka så har jag den bredvid sängen och nyfiken som jag är kunde jag naurligtvis inte låta bli att kolla vad som stod.

Sen var det kört....kunde inte på några villkår somna om, tillslut gick jag upp och lade mig i soffan och slökollade på cops och tillsist somnade jag faktiskt en stund till.

Nu sitter jag här och väntar på att barnen ska äta färdigt och dra iväg till skolan så att jag kan sticka  på min obligatoriska fredagsträning.

En annan sak som jag ska göra idag är nåt som jag inte gjort på massor med år, nämligen åka skridskor.
Mina nya ettor är rätt så dåliga på att va med på idrotten i skolan så jag och idrottsläraren har bestämt att jag ska vara med för att liksom få dom att bli motiverade, idag är det då skridsor som gäller så jag letade fram ett par i förrådet.

Hoppas nu bara att jag lyckas att inte slå mig allt för gul och blå för jag ska ju på 30 års partaj i morgon:)

Om nån undrar....

....varför det allt som oftast saknas en eller ibland ett par bokstäver i diverse ord när jag skriver, så beror det dels på att jag är i ett desperat behov av ett nytt tangentbord och dels på att jag är så satans lat att jag oftast inte orkar läsa igenom innan jag sparar....förlåt jag ska bättra mig på den punkten för det finns inget som jag irriterar mig  på så mycket som när andra skriver fel......


...Självdistans.........kallas det:)

Bonde söker inte fru:(

.......Bonde söker man i stället, kan inte påstå att bögen i bonde söker fru är särskilt snygg, aldeles för mycket "brat look" för min smak.
Men däremot är jag fullständigt såld på gården han bor på, vilka hagar och vilket stall och huset........suck!! sådär skulle man ju bo.  *AVIS*
Tränings freak...

Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig för jag har blivi ett riktigt tränings freak  (i mina mått mätt alltså)
Det är ett så himla bra sätt att skingra tankarna efter jobbet med ett svettigt träningspass, även om man blir trött så är det på ett bra sätt liksom.....


...ja ja får väl se hur länge det håller i sig.

Kräksjuka....

Hörde på radion idag att den där äckliga kräksjukan är i antågande:(
Jag har lyckats undvika att få kräksjuka de senaste 8 åren och vill helst slippa det den här gången också...

Det finns hopp
Enligt en färsk studie från Hälsouniversitetet i Linköping är nämligen ungefär var femte svensk naturligt immun mot det så kallade noroviruset som orsakar vinterkräksjuka.

Studien i Linköping är bara en liten del av den forskning som just nu bedrivs runt det så kallade noroviruset i världen.

Målsättningen är givetvis att någon gång i framtiden kunna få fram ett vaccin eller en medicin mot vinterkräksjukan. 

Dit är vägen emellertid fortfarande lång och som privaperson går det än så länge inte ens att få veta om man tillhör de lyckligt lottade 20 procenten eller inte.

Hm, man kan ju alltid hoppas


Fakta: Vinterkräksjuka

Vinterkräksjuka orsakas av norovirus, som sprids via direkt eller indirekt kontakt med smittade personer eller via mat som hanterats av en smittad person. Inkubationstiden är 1-2 dygn och den som har varit sjuk kan smitta i upp till tre veckor efter tillfrisknandet. Vanliga symtom är häftiga kräkningar, diarré, buksmärtor, feber, huvudvärk och muskelsmärtor. De flesta blir friska efter 1-5 dygn och dödsfall är ovanliga. (TT)


Då var man hemma igen då...

Ännu en dag konstaterar jag att dygnet har för få timmar, jobbigt att pressa in allt som man vill göra under några få timmar som man har till övers..
Pratade med en kollega om detta idag och han sa att då får man prioritera....jaha??? och om man redan har gjort det då och tiden ändå inte räcker till hur gör man då???

Skyller sig själv förmodligen:S

Idag kom våra nya pannlampor till pass när vi var ute och red i kolsvarta skogen (Flisan red jag gick) det är faktiskt rätt så kusligt att gå i skogen i mörkret med bara pannlampa som enda ljuskällan, tänk om ljuset plötsligt skulle falla på en Varulv eller en galen knivman eller nåt annat overkligt monster .....uää (har nog sett för mycket skräck filmer)
Tur att Razzel var med och skyddade oss:)
Lite värdelöst vetande....

Om det mot all förmodan finns nån som har lite plats över i hjärnan så kommer lite värdelöst vetande här...ni andra kan klicka ner direkt.

(jag garanterar dock inte att allt är sant)


På japanska uttalas orden för fyra och död på precis samma sätt. Detsamma gäller för orden för nio och smärta. Därför har inga hotellrum i Japan nummer 4 eller nummer 9.


Om man multiplicerar antalet invånare i Amerika med siffran två får man fram antalet kreditkort som finns i samma land.När en människa tar sig en lur på en timme förbränner hon lika mycket energi som det behövs för att koka vatten till cirka 7 koppar te.


Båtmotorer på tomgång har aukustiska egenskaper som påminner mycket om gråvalens sång. I Mexico har yrkesfiskarna problem med valar som vill gnida ryggen mot fiskebåtarna.Jaktpiloter får oftare döttrar än söner därför att X-kromosonerna (som ger flickor) i spermierna bättre tål den hårda påverkan av gravitationen än Y-kromosonerna (som ger pojkar).Gröna tapeter orsakade kanske Napoleons död år 1821. I sina rum på S:t Helena hade han tapeter som var målade med en grön färg vars ångor var farliga att inandas. Vid en undersökning av kejsarens lockar fann man spår av arsenik.
En engelsk kvinna har haft ett nysningsanfall som varade i 978 dygn. Under det första året nös hon en miljon gånger.
 Prosit!!


25 procent av jordens befolkning bär den upp till 30 cm långa spolmasken Ascaris lumbriocoides i tarmen. Honan lägger 200 000 ägg per dag.


Lunch!!

Jag läste för ett tag sen att det var en kvinna som fick sparken från sitt jobb för att hon bloggade på jobbet, men jag har just nu lunchrast så då antar jag att det är upp till mig vad jag vill göra.
Jag menar, det finns väl värre saker som folk gör på sina luncher har jag hört;)

När jag vaknade i morse kändes det som om mina ben hade dött under natten, skit också tänkte jag för det är ju så mycket att göra på jobbet just nu så det känns inte som om jag har tid att förlora benen liksom.

Men när jag hade vaknat till lite så kom jag på att det förmodligen inte alls var nåt fel på benen , bara sviterna efter det mördarspinningpass med duracell Harriet som jag var på i går kväll.


Fotgjorda Lussekatter!!!

I helgen så hade eleverna på jobbet julmarknad i fornbyn för att tjäna in pengar till resan vi ska göra i januari.
Alla hade varsin uppgift och två tjejjer hade uppgiften att göra skyltar så att man kunde se vad som var i brödpåsarna som skulle säljas.

När dom hade skrivit ut skyltarna frågade de mig om det såg bra ut och visade mig en skylt där det stod
"handgjorda lussekatter "

En tanke slog mig, om det skulle vara så att en person utan armar som gör allt med fötterna, jag menar det finns ju de som är jätte duktiga på att måla och skriva och göra allt möjligt med fötterna.
Om en sån person skulle gjort lussekatterna skulle det stå "fotgjorda lussekatter" då eller???

Det var bara en tanke,  egentligen inget värd alls men ändå:P


Snö ...

Idag har det snöat precis hela dan och det har faktiskt laggt sig 15 cm på backen så barnen kan åka pulka:)
Passar ju bra eftersom vi har en pulkabacke precis utanför dörren och det är ju inte så ofta den kan användas.


Snö är en form av nederbörd där vattnet haft tid och erforderlig temperatur att bilda kristaller, som klumpar ihop sig och faller till marken.
Jämför regn och hagel.
Snö är vanligast på vintern, men kan förekomma andra årstider om temperaturen medger detta.
De nedfallande iskristallerna kallas i dagligt tal för snöflingor.
Dessa är ett granulärtmaterial och har därmed en mjuk struktur, men snömassor blir mer kompakta om de pressas samman.

När utomhustemperaturen är över 0°C brukar snön normalt smälta (se tö) medan snön fryser när utomshustemperaturen är under 0°C.


Om en månad....

Vid den är tiden så är kalle anka redan slut:) och förmodligen sitter man vid bordet och käkar julmat.
Hm, känns lite overkligt att det redan är jul.

Jag var i ullared i fredags och inhandlade en massa julklappar, mestadels till barnen.
Jag tycker att det är roligare att ge bort saker än att få och hos oss brukar det vara tradition att alla öppnar en julklapp i taget så att alla kan se vad man får.
Fast barnen brukar ju få så många så dom brukar få öppna fler i taget, annars tar det ju hela kvällen.


ny design...

Blir det för mycket färg??
Jag vill ha åsikter tack:).......

True blood.....

Häromdan skrev  jag att jag skulle se ett par avsnitt av den nya amerikanska poppis serien TRUE BLOOD , den har ju fått rätt bra kritik over there så jag tänkte att, wtf...jag ger den en chans!!

Nu har jag sett  de två första avsnitten och tycker väl sådär, men har inte gett upp än, har sex avsnitt till och se innan jag bestämmer mig för om det ska bli fler eller ej.
Får se när jag hinner kolla på dem bara, jag har idag konstaterat att jag tycker att det är för få timmar på ett dygn , jag hinner inte med allt som jag vill göra:(


True Blood är en amerikansk dramaserie från 2008 skapad av Alan Ball, mannen bakom den populära och kritikerrosade dramaserien Six Feet Under. Serien är baserad på böckerna om Southern Vampire Mysteries av författaren Charlaine Harris.


Serien utspelar sig i den fiktiva småstaden Bon Temps i Lousiana, i en tid där vampyryr lever sida vid sida med människor, efter att en japansk forskare lyckats framställa ett syntetiskt blodalternativ som säljs under varumärket "Tru Blood".
Vampyrer behöver därför inte längre leva i det fördolda och livnära sig på mänskligt blod. De har gått ut och förklarat att de vill leva i samförstånd med vanliga människor, vilket hörsammats av lagstiftarna som gett dem samma lagstadgande rättigheter och skyldigheter som andra medborgare, trots att många människor ser på vampyrer med skepsis och rädsla.
Servitrisen Sookie Stackhouse (Anna Paquin), som även har förmågan att höra andras tankar, förälskar sig i den 173-årige vampyren Bill Compton (Stephen Moyer) vilket får henne att framstå som ännu mer avvikande än tidigare.


Ett års jubileum!!!!Hurra hurra!

Idag fyller min blogg 1 år!!!!

I början skrev jag inte varje dag och det var mest på prov för att se om det var nåt som jag skulle tycka va kul och givetvis nåt som andra skulle tycka va kul.

För det är ju så att det ju ínte hade varit kul om ingen hade läst det som jag skriver.

Jag har ju inga mängder av läsare, men iallafall ett inte allt för blygsamt antal som jag vet går in och läser varje dag.
Det måste ju betyda att även om jag inte som de flesta andra bloggare skriver om mode och kändisvärlden i storstäderna så finns det tydligen några som tycker att det är åtminstone lite intressant att läsa om vad jag som alldeles vanlig människa sysslar med:)

Tro nu inte att jag är totalt ointresserad av mode och kläder, för det är jag inte, tvärt om, jag har bara inte behov att att skriva om det här.
Dessutom finns det andra som gör det bättre än jag....

För att fira bloggens ettårsjubileum lägger jag in några favoriter i repris:)

Det här skrev jag  20 december 2007

När jag gick i skolan och det var dags för lucia tåg och där med val av lucia, visste man med en gång att det redan  var  självklart att  Marie i A klassen eller Lena i C klassen skulle bli valda.
Alla visste ju att en "riktig" lucia var lång och smal och hade långt blont hår  (gärna vågigt)
Jag och mina medsystrar som inte mätte speciellt långt över havsytan och vars hårsvall inte tillhörde den blonda färgsskalan fick vackert foga oss till att vara tärnor...

Hm , ja det gick ju bra det med man slapp ju ha allas blickar riktade emot sig , så om det mot all förmodan skulle råka klia på näsan eller någon annan mer opassande plats under särken så kunde man ju vara ganska säker på att ingen skulle se det.

Jag blev nu mäkta förvånad när min äldsta dotter kom hem och  talade om att hon blivit vald till lucia.
Efter som hon är sin mors avbild så tillhör även hon de som inte är så långa och inte har långt blont hårsvall utan av det mer kortare och mörkare slaget.
det verkar uppenbarligen som om idealen i samhället ( åtminstone när det gäller lucia) har ändrats en del på 25 år i allafall på källeskolan...


image9
Detta är från 6 januari 2008
Rädsla innebär ett psykologiskt obehag, precis som smärta innebär ett fysiskt obehag. Men rädslan behöver inte alltid vara så stor att den ger dramatiska reaktioner. Den kan vara liten och uttrycka sig som oro eller olustkänslor.

En metod att hantera sina rädslor är att visualisera fram situationen som man är rädd för, och medvetet styra den till en positiv utgång.
Genom att forma mentala bilder av situationen, kan man flytta fokus från det man är rädd för ska hända till det positiva händelseförloppet i tanken.
Genom att öva sig på att tänka så tar man kontroll över läget, och det stärker självförtroendet inför den verkliga situationen.

Jaaaa! det var nog så jag gjorde i mitt undermedvetna i går kväll när jag hade lovar Åsa att i allafall "försöka" ta in hingstarna i ladan.
Jag hade smått panik ett tag och tänkte att det här klarar jag aldrig, men efter lite peptalk från Åsa i telefonen, bestämde jag mig för att NU GÖR JAG DET.

Jag kan flyga jag är inte rädd!!! Jag kan ta in hingsten jag är inte rädd!!!

Nåja det är ju den Svarta hingsten som jag är mest rädd för och honom släppte jag bara lös (Åsa sa att jag fick det)
Jag var  i allafall mäkta stolt i rösten när jag efter en stund ringde upp och sa att de minsann var inhängade allihop.
Om det nu berodde på visualisering eller ej det vet jag inte, men faktum är att jag var inte lika rädd idag.

image26
Det här är från 1januari 2008
När jag gick i femman fick vi i uppgdrag av fröken att skriva en uppsats om framtiden och år 2000 och vad vi trodde att vi skulle göra då.

År 2000 det lät ju som evigheter framåt i tiden och fantasin skenade iväg.
Jag minns att jag trodde att alla skulle ha ett privat mini flygplan i stället för bilar och att man skulle kunna se den man pratade med i telefonen som i en liten tv liksom.
Jag drömde om att man skulle kunna se på bio hemma och att det skulle finnas en tv i varje rum.

Nu är det 2008 och om inte i "varje" rum så finns det åtminstone fyra tvapparater i vårt hem, Jag kan inom någon timma faktiskt ladda ner en biofilm på datorn (inte helt lagligt, men det går ju)
  
Visserligen har jag inget privat flygplan än men en sån där telefon som man kan se den man pratar med finns ju faktist och jag inser att jag lever i framtiden I FRAMTIDEN!!!!

Min erfarenhet av framtiden hittills är övervägande positiv, mina barn, mitt jobb, datorn (vad gjorde jag utan den?)
Det negativa är att klockorna i framtiden verkar gå ungefär dubbelt så fort, det är också numera bara två veckodagar måndag och fredag de andra dagarna verkar ha försvunnit helt.

Mitt nyårslöfte blir därför att försöka sakta ned tiden en smula och försöka ta tillbaka de övriga veckodagarna igen.
Kort sagt Leva i nuet och njuta av varje dag lite mer......

GOTT NYTT ÅR ALLA!!!image17

Från 16 mars 2008

Mysig skogsritt i soligt vårväder
Nu är det bara två veckor kvar till gota cuppen börjar......


Söndagen i bilder....

Jag var så jäkla  trött i går kväll att när barnen hade somnat så gick jag och la mig direkt, läste en stund och insåg att klockan bara var  tio, har nog inte gått och laggt mig så tidigt på 15 år tror jag:)

En riktig slöar morgon blev det innan vi äntligen kom iväg till stallet, kallt var det ute idag men vi höll i gång med renoveringen av stallet så det kändes inte att det var minus grader.

Emilia och Leo lekte bland halmbalarna i flera timmar och hade hur kul som helst


fast dom hjälpte till en del också, bland annat att elda upp en massa brännbart vilket var ganska kul verkar det som

Felicia och Emma var ute och red två hästar var....

Medan jag mockade kom Skrutt och "hjälpte till" han vill gärna sitta på axeln och det är ju lite svårt att jobba då:)Snö...

Ja så kom det lite snö på den här delen av jorden, nja kanske inte så mycket men det är i allafall vit på marken och minusgrader och det är ju alltid en början.

Idag hade vi öppethus på jobbet och det kom som vanligt en himla massa människor som ville kolla läget, var inte hemma förän klockan 5 för det var en hel del att göra efteråt.

Jag och flickorna var bortbjudna på middag ikväll, men jag hade ju ingen bil idag så det blir en lugn hemmakväll i soffan framför tvn, kanske lika bra för jag är rätt slut dels efter ullaredstrippen i går och 9 timmars jobb idag.


På Söndag blir det fira av!!!

...då fyller den här bloggen 1 år, det är rätt otroligt vad fort ett år går, det har ju liksom inte hänt nånting.
Jo, det är klart en del har det ju hänt, men det känns inte som om det har gått ett helt år....hm, snart dags att summera och sätta nya mål i mitt livs verksamhetsplan.
Kanske borde man göra en kvalitetsredovisning också för att se så man uppfyllt alla de mål man hade, undrar om det är en bra ide eller om det bara blir deprimerande???


Bilden är från Nyår....
image17

Försvunnen pannlampa.......

När vi kom till stallet idag så hittade vi inte pannlampan, det är en förutsättning för att det ska gå att rida ut nu när det är bäcksvart.
Jag letade som en liten blå, men ingen pannlampa:(
Köpte ju den för 200 spänn på arken förra veckan så det grämde mig rätt bra.

Passade på att mocka ur ordentligt i väntan på Jocke och när han kom visste ju han direkt vart pannlampan var men då var det redan för sent att rida så det fick bli en kopp kaffe i köket istället:)

I morgon blir det Ullared.
Ska hämta Johanna i hangelösa först sen kommer Jocke och Åsa och hämtar upp oss i Skara, ska bli kul med en heldag med julklapps shopping i trevligt sällskap.

Kan behövas en sån dag med bara kul, för det har ju varit lite mycket nu ett tag.........lite kvalitetstid som man brukar säga:)

Hoppas nu bara att vädret blir hyfsat för det är ju inget kul om det blir en massa blötsnö på vägen.
Nu tänker jag få barnen i säng och bädda ner mig i soffan och kolla på första avsnitten av true blood för att se om det är så bra som det sägs, återkommer med svaret......


Pimp my gingerbread heart

Jul jul strålande jul och det innebär pepparkakor i mörder......


åh, my love.......

Jag fick ta ett lågförbränningspass på gymet idag för det fanns inget annat, det verkar som om det är väldigt många som vill slippa bli årets julgris iår för det är fullt på varenda pass.
Hursomhelst så var det faktiskt ett rikigt pass ändå för jag behöver ju använda mina muskler lite också och inte bara räna kondition...

Har precis sett senaste avsnittet av Prison break om man hade kunnat så lovar jag att jag hade hoppat in i tvn och hånglat upp karln, jäklar va han är sexig den mannen:P♥♥♥

Hm, får gå och lägga mig nu med en gång så kanske jag drömmer om honom...........


Min bekännelse....

Hur många ggr har man inte sagt själv eller hört andra säga: -jag skiter i vad folk tycker jag är som jag är och trivs med det.....???

Men, det stämmer ju inte!

klart som fan att man på nåt sätt  vill påverka andra att tycka på ett speciellt sätt när dom ser eller lyssnar  på vad man har att säga.
Självklart bryr jag mig om vad andra tycker, annars vore det ju inte nån ide att överhuvud taget kliva upp på morgonen, annars kunde jag ju lämna hela min garderob till bättre behövande, ge fan i sminket eller överhuvudtaget aldrig propsa på att ha en åsikt.
varför bry sig om att ha en åsikt om man ändå inte bryr sig om vad andra tycker.

, här och nu erkänner jag att jag i allrahögsta grad bryr mig om vad folk tycker, jag vill absolut att andra ska gilla mig och jag försöker göra  det jag kan för att det ska vara så......så är det :D.
miss perfect mom...

För några veckor sen så var jag på ett praktikbesök i Lidköping.
när jag var klar med besöket var det närmare lunch dags och jag tänkte då passa på att ta nåt lätt på nåt av cafeerna i stan.

Det var rätt så mycket folk där just då men jag lyckades komma just när några var på väg att gå så jag slog mig ner med en tidning som sällskap.

Om man går och fikar mitt på dan mitt i veckan i en mellanstor stad i sverige märker man ganska snart att cafet till största del är belamrat av mammalediga mammor nånstans  i trettio års åldern med små söta bebisar i polarn och pyret dressar, så var också fallet den här dagen.

Vid ett bord precis bakom mig satt ett gäng på 5 mammor med varsin bäbis i knät och nyfiken som man är kunde jag inte låta bli att lyssna på samtalet.

Det diskuterades baby overaller och huruvida det var bra att köpa billigt eller dyrt.
Efter en stunds diskussion kom de alla överens om att man absolut inte skulle snåla när det gällde bebbens första overall det var p.o.p eller reima som var klart bäst de hade allihopa hört.....
Jag smålog lite för mig själv och tänkte att det nog var kanska onödigt att köpa overall för 1200:- till bebis som ändå kommer att sitta i vagnen med åkpåse hela vintern, men så kom jag ihåg hur det egentligen var att sitta där med en massa mammor som man egentligen inte känner så bra
För det är ju så att alla ens kompisar råkar ju inte automatiskt bli mammor samtidigt  som man själv, så det får ju bli såna som man lär känna genom föräldrargrupper och bb som man får hänga med de där månaderna....

När man plötsligt börjar umgås med folk som man normalt inte väljer att umgås med, och när ens vanliga identitet suddas ut för att bara bli bebis mamma identiteten.
När man sitter där och fikar, pratar om bebbens nya tänder och att h*n är så duktig på att äta puremat i burk och dessuom faktiskt snart kan sitta utan stöd, är det inte så himla lätt att gå emot de andra när det gäller sånt som är så "viktigt" som overaller.
Tycker de andra att p.o.p overallen är bäst då är det så, sen kanske man smyger iväg och köper en på Ullared i allafall men där och då håller man liksom med.

Allt för att vara den perfekta mamman och inte tappa ansiktet..................

Hejja Sverige!!!

Om man är utomlands och någon ber oss att beskriva sverige som land, säger väl dom flesta att i Sverige : är det gröna landskap på sommaren och vita på vintern, hög moral, husmanskost, jämställdhet, alla som bor här är lika mycket värda, bra skolor, gratis sjukvård, ingen klasskillnad mm mm...... Listan på bra saker kan bli hur lång som helst.

Hm, verkligheten ser ju tyvärr inte riktigt likadan ut som dikten.

Sommar, vinter och vår?? senaste åren har ju mest varit en enda lång höst.

Moral? hm var är den? verkar inte direkt finnas nån skillnad på mitt eller ditt,

Husmanskosten är mamma scans köttbullar och snabbmakaroner, inte mycket att vara stolt över eller? 

Jämnställdhet nja det är ju fortfarande fler chefer på svenska företag som heter Göran än vad det finns kvinnliga chefer totalt (inte för att jag vill bli chef  men ändå)

Alla som bor i sverige är väl lika mycket värda i allafall??? om man räknar bort de arbetslösa, ensamstående föräldrar, de långtidssjukskrivna, pensionärerna eller de som inte är svenska medborgare.....

Bra skolor då?? när numera kommunerna är tvungna att dra åt svångremmen för att få budgeten att gå i hop är det definitivt inte de kommunala skolorna som är högst prioriterade.

Ja, sjukvården är i stortsett gratis men det innebär att man inte får vara så sjuk att man inte klarar av att vänta på att få vård några månader, kan man däremot betala för vården själv går det snabbare därför inser man ju rätt snabbt att klassskillnaden likså  finns i allra högsta grad.

Vi svenskar har ju ofta väldigt förutfattade meningar och fördomar om andra länder och det är ju bara att inse att vi inte är ett dugg bättre själva...

Nedan följer ett gäng vanliga fördomar som vi gärna har om andra länder....


Afghanistan:
 Hasch, al-Qaida, klaner, krig mot Sovjetunionen och USA, talibaner, förtryck, krig, opium.

England: Fish'n'chips, konservativa tråkiga bleka människor, dåligt väder, röda dubbeldäckare, dålig mat, svagt kaffe, te, imperialism, vänstertrafik, paraplyer, brun inredning.


Holland:
Knark, horor, överbefolkat, väderkvarnar, tulpaner, fördämningar, träskor, dreadlocks.


Kina:
Diktatur, överbefolkat, virus, ris, drakar, "lestaulang", SARS, piratkopiering, korta människor, äta hund, kinesiska muren, nudlar, ätpinnar, kommunism, terrakottasoldater.


Norge: Olja, lusekoftor, skidåkare som spöar våra, dyr alkohol, löjlig dialekt, klubba säl, valjakt, fiskekakor.


Ryssland: Vodka, maffia, vackra damer ända tills dom öppnar munnen och visar sina dåliga tänder, tjocka böcker, kyla, betong, Tetris, saltgruvor, spioner, balalajkor, ubåtar, kärnkraftverk, ortodoxa kyrkor, kyrilliska bokstäver,  hockey, björnar, borsjtj, schack, kaviar, balett, gymnaster, brödköer, brända jordens taktik, ryska gummor  tre äpplen höga utan tänder.
 

Saudiarabien: Oljeshejker, guld och diamanter i överflöd, haremsdamer, öken, karlar i vita klänningar med huckle.


Sydafrika: farliga djur Guld, diamanter, Nelson Mandela, frukt och vin, apartheid.


Ungern
: Billig öl, zigenare överallt, paprika, porr, salami.


USA: McDonalds, fet mat, Coca Cola, stämningar, Disney, korkade människor, presidenter, mycket svagt kaffe, kristna fundamentalister, cowboys och indianer, fetma, kapitalism.Roskilde

Jag gillar dokumentär filmer och har precis sett en om Roskilde festivalen, rikit bra film som både innehåller bra musik och skildrar festivalen.
Hm, jag har ju aldrig varit där själv men har en del kompisar som har har berättat n del, det får ju våra midsommrar men vildcamping i smögen att verka som rena lekparken om man jämför.
Saknar tandanlag...

Idag var jag hos tandläkaren med min yngsta tjej som fyller 8 år i januari.
Tandläkaren talar om att hon saknar tandanlag för två permanenta tänder i underkäken och att hon kommer att behöva tandreglering framöver.
Hon sa också att det ofta är ärftligt att sakna tandanlag men mig veterligt så finns det ingen på min sida iaf som gör det.

Tråkigt för henne att behöva tandreglering för jag vet hur tråkigt det är med tanke på allt jox som jag hade med mina tänder när jag var liten.

Jag googlade på andanlag
När man saknar ett eller flera tandanlag, kallas det för aplasi eller hypodonti.. Cirka 5,5% av befolkningen saknar anlag för en eller flera tänder, visdomständerna ej inräknade. Av dessa 5,5 % förekommer brist på 2:or i 22%.Vanligast är att man saknar en eller flera visdomständer . (Var fjärde människa saknar en eller flera visdomständer.) Orsaken är att vi utvecklas och inte behöver så många tänder för att tugga vår föda längre. Våra förfäder hade totalt 36 permanenta tänder och dagens människa 36, om visdomständerna finns.


Mobiltömning.......

 
Ett axplock av det som var nåt att ha.......


Ullared...

Jag har tagit ledigt på fredag för jag ska göra nåt som jag inte gjort på flera år, nämligen åka ill ullared:)

Jag har varit där en gång tidigare för ungefär 6 år sen och då fick man först stå i kö för att få en kundvagn, stå i kö för att komma in i affärhelvetet och dessutom köa för att komma ut.
Hm, hur kan man då utsätta sig för detta elände frivilligt är det nog många som undrar, framför allt min sambo....som prompt vägrat att åka dit trots att vi brukar semestra i Varberg varje sommar.

Ja det är ju nåt speciellt med tjejjer och shopping och att komma in i en affär som i princip har allt är svårt att motstå och då får väl det vara värt lite köande:D
Dessutom har de ju numera en himla massa hästsport utrustning numera och det kan vara värt åskilliga hundralappar att handla sånt där.


Film tips för den som inte är känslig;)

En väldigt bra film med en massa "hålla kudden för ögonen" man ska ju då inte se den själv helst som jag gjorde i går kväll, rätt kusligt att gå och lägga  sig sen:Oo

Eden Lake

Thriller från 2008 av James Watkins med Kelly Reilly och Thomas Turgoose.

Eden Lake är en intelligent, tät och oerhört brutal skräckfilm av nya stjärnskottet James Watkins. Det unga paret Jenny och Steve planerar att tillbringa en romantisk weekend tillsammans vid en idyllisk sjö i skogen. Friden störs dock av ett gäng barn och ungdomar som trakasserar dem.

När Steve vågar konfrontera dem trappas våldet upp och helgen förvandlas till en levande mardröm. Jenny lyckas fly in i skogen och hamnar i en djävulsk katt-och-råtta-lek med de sadistiska barnen. Tills hon bestämmer sig för att inte längre vara ett offer ..
.


Det ska va prickar!!!!

Igår sa Millan att hon ville ha Affe (Jockes dalmatiner) han var inte lika positivt inställd till det och vill nog helst behålla sin prickiga vän och det förstår jag.

Men du jocke!! om du nån gång känner för att ge bort han så ge han till mig...please:D

Summering av helgen....

En himla bra helg i trevligt sällskap, finns inget mysigare än att sitta runt ett bord och bara prata om allt och inget med vänner som betyder nåt:)


Idag söndag var det bestämt att vi skulle ta med oss fika och köra ut med häst och vagn och ha piknick, men det blev ju piss väder så vi fick fika inne, vilket passade bra då det var vissa som inte mådde så bra av olika orsaker;)

Ett litet hopp pass på naturhinder blev det däremot och en tur med vilandra och hingsten med vagn....kul:)
Sen fick barnen måla den nya boxen med vit färg och jag lovar att det var färg både här och där....

girls night...


Barnen har varsin kompis som sover över i kväll, jag har laddat med film, godis och varma mackor.
Ska det va så ska det va..........när barnen har somnat så blir det 6 timmars tantsnusk i dvd form för jag har hämtat hela tracys hämnd:D
Om man nu orkar hålla sig vaken det vill säga, fredagar har man ju en tendens att somna i soffan men vem vet...


Äntligen fredag!!!

I början på veckan var det rätt segt och jag kände mig rätt trött på det mesta, men men det kan ändra sig snabbt;)
Rätt som det är får man nån kul inbjudan....he he!!!


Stallstädning....

I kväll hade Åsa bestämt sig för att vi skulle röjja lite i sadelkammaren och få lite ordning på alla grejjer nu när jocke har flyttat in med allt sitt.
Det första vi gjorde var montera upp en hylla där alla täcken och chabrak ska ligga, det blir nog jättebra när det blir färdigt.
Vi stannade inte så länge eftersom barnen måste i säng så det får bli mera grejjande till helgen.

Det är verkligen liv och rörelse på långemossen nu när Jocke och Leo har flyttat in med alla sina djur, numera bor där två hundar, 4 katter, och ca 10 hästar där:) dessutom flyttar en hund till in nästa vecka....


Det visar sig att mamma hade rätt:(

Mamma har alltid sagt till mig att jag är för godtrogen och tror att alla har fredliga avsikter.
Jag är ganska bra på att prata om saker i förtroende och tror i min enfald att det ska stanna där.

Men men, en del näsbrännor har man väl åkt på genom åren och en del till ska det väl bli antar jag för jag är den jag är och tror heller alla om gott i stället för att vara misstänksam, måste bara bli bättre på att se vilka som verkligen är ens vänner.

 ...jag blir som vanligt bara trött ZZZZZZZZZZZZZZZ


När känner man sig själv???

Det är rätt lustigt det där att man kan gå omkring i en jäkla massa år och tro att man känner sig själv.
När man plötsligt upptäcker att man har helt andra sidor som man inte alls visste om blir det hela lite kostigt och svårt att sortera.......

Hm, när man inte ens känner sig själv hur ska då andra veta vem man är??
Hur ska andra kunna lita på mig??
Jag vet inte , men jag tycker nog att det trotts allt är rätt kul att det faktiskt är så att man förändras och inte bara står där och stampar på samma plats hela tiden.

En sak är säker och det är att jag ialla fall vet att jag är en tänkande känslomänniska och det kommer förmodligen aldrig att ändras.....

Man har ju fler sidor än den man ser i spegeln........

Första julklappen klar...

Jag brukar se fram emot julen och all som hör till den, men jag vet inte riktigt varför jag får lite dåliga vibbar när det nu närmar sig.
Fan!! det känns som om jag inte hinner med nån jul, kan man kanske flytta på den lite???
Hm, nä då blir nog inte barnen så glada.
Igår blev jag hur som helst klar med de första av barnens klappar, jag brukar ju vara ute i sista sekunden så det är ju skönt att man åtminstone kan tänka att man har börjat....

vad det är för nåt kan jag ju inte säga eftersom det inte finns några garantier för att åtminstone en av ungarna läser det här...


Hotell ängsstigen

Känns som om jag bor på hotell, typ bed and breakfast, går hemmifrån vid 7.30 och kommer hem vid 20.00 varenda dag samma sak.
Det är ju självförvållat så tro mig jag klagar inte....


Italien nästa:)

17 Januari åker vi med jobbet till Rimini i Italien för att gå på mässa!!!
Det är en jättestor mässa med 16 hallar med bland annat choklad, kaffe, glass, pizza och massa annat, ska verkligen bli kul:)


fullständig torka...

Har inte skrivit ett enda inlägg sen i torsdags, har en liten svacka just nu för det är lite mycket....

I helgen hade jag lite fest här hemma, det blev riktigt livat vill jag säga, lite stelt till att börja med men det artade det sig riktigt bra tillslut:)

Det blev även utgång på Olins i stan, hm 18 års gräns men men det glömde vi nog bort de flesta av oss, det var hur som helst en lyckad kväll, hoppas bara att de andra tycker det också, även de som inte var så pigga dan efter;)


Fruktsallad........

Det blev fruktsallad till kvällsmat i dag, passar bra att vara lite nytig ska ju som vanligt träna i morgon bitti ....


Mörkt och dimmigt...

Flisan red ut lilla rundan på Vilandra trots att det var så mörk och dimmigt att man nästan inte såg handen framför sig, Reflexväst på henne och benreflexer på hästen samt pannlampa var tvunget.

Jag hängde på så gott det gick på cyckeln, jag gillar inte att rida i mörkret för då har man inte en chans att se potentiell fara före hästen och med min numera dåliga rid hållning åker man ju av vid minsta hopp.

När vi kom tillbaka fick vi kaffe och nybakt rulltårta inne hos åsa, blir ju för det mesta kvar där hela kvällarna för det är ju så mysigt att sitta där i köket och prata hästar och annat intressant;)


Ops hoppas ingen såg mig....

Mm en macka med skinka ligger här, undrar om ja kan sno den...........jag testar och ser om jag kan haffa den fort.........oj då!!! skit också den ramla ner.....

Minnen från 70 talet......

Jag är ju född 1972 mitt under proggvågen, jag är uppvuxen med nationalteatern  och Beatles vrålande i högtalarna.
Mer än en gång minns jag när mamma och pappa hade fest, massa folk och massa barn.

Även om dom vuxna drack och dansade och i vissa fall blev rejält överförfriskade så hade alla med sig sina barn på fest.
Det var ju skitkul att springa omkring och leka tills man slutligen slocknade tillsammans med de andra ungarna i nån dubbelsäng.

När man vaknade dan efter luktade det så konstigt i hela huset fast mamma redan hade städat, det är inte förän några år senare som jag fattar att det luktade Marinella och gammalt rödtjut:)

Det jag dock kommer ihåg mest från när jag var liten är nog att allt var så politiskt, allt hade en betydelse för politiken.
man protesterade villt när det gällde det mesta, jag var inte många år när jag gick mitt i demonstrations tåget och messade: " bort med moms på maten, beskatta kapitalet" eller  "Ropen skalla daghem åt alla!!!"
Jag glömmer aldrig fackeltåget genom skaras gator när det protesterades mot kärnkraften.....
faktum är att fler var engagerade i samhällsfrågor och fler gjorde nåt åt missnöjet i stället för att bara sitte där i soffan och klaga på politiker som inget gör....

07.16.........

Klockan är 07.16 och jag är nästan klar!!!
Jag har väckt båda barnen och gett den lilla kläder och bara väntar på att hon ska klä på sig...
Helt fantastiskt, det ser ut att bli en bra start på dagen:) hoppas nu att det håller i sig bara;)

Det blir en lång dag jag har lekioner till kl 15.30, efter det har vi arbetslagsmöte och senare har jag ett par utvecklingssamtal som väntar....men jag har ju rätt bra elever i år så dt går nog ganska smärt fritt......

Ha en bra dag alla!!!


Det är så dags att börja fundera NU!!!

Det är väl ingen nyhet för någon som bor i detta land att sverige just nu står inför den största ekonomiska krisen på 15 år.
Plötsligt är arbetslösheten bland yngre arbetskraft rekord hög och den äldre generationen svarar med att gå ur A kassan.
framför allt inom den ofentliga sektorn där man har las listor.
De som tillexempel jobbat inom vården i 25 år är inte särskilt oroliga för att bli arbetslösa och vill därför inte vara med att betala för arbetslösheten.
De rika i landet blir allt rikare och de fattiga blir allt fattigare,  segregationen ökar mer och mer och klasskillnaderna blir bara större och större.
 Först NU!!! funderar sittande regeringen på vilka åtgärder som behövs!!! hallå nu är det väl lite försent att börja fundera???


"Nu mina svensson vänner i medelklassen är det dags att hålla i slantarna, det stundar hårdare tider...."

Det finns inget slut på den:(

Det finns två saker som är oändliga utan slut......
universum och min tvätt hög, hur jag än kämpar och sliter med den där förbannade tvätten så tar den aldrig slut....
Det är fan som att skotta snö i snöstorm:( en ond cirkel liksom.
Välkommen till GRK


Idag var det Pay and Jump på bölaholm,  det var ett strålande men kallt väder vilket innebar att det var för hårt underlag ute så det blev inflyttat i ridhuset i stället.

Nexis Vilandra som ägs av stall assla är en Welsh ponny på bara 4 år och  var debutant denna dag dessutom var det första gången som hon överhuvud taget var inne i ett ridhus.
Denna ponny har ett helt underbart psyke och skötte sig exemplariskt två 70 rundor med en rivning på vardera är mycket mer än vi hade förväntat oss så vi var helnöjda med dagen både jag och Felicia.

Det hände dessvärre en olycka med en av banpersonalen som blev nedsprungen av en häst som sprang på sidan, det såg riktigt otäckt ut, men ambulansen var ganska snabbt på plats och kunde ta honom till sjukhus, har inte hört hur det har gått men hoppas innerligt att det gick bra.Ensamma mamma...

Vad ska man tro??
På framsidan av aftonbladets bilaga kan man läsa om hur ensamma mammorna som söker vill bli förförda....
En skriver att hon vill ha det hårt snabbt och släckt lampa en annan vill istället ha det, mjukt långsamt och tänd lampa???

Skämtar du!!! Jag tycker att det är pinsamt å deras vägnar att hänga ut sig själv i en töntig bilaga, dessutom är dom ju mammor till barn som läser tidningen och vars kompisar läser tidningen.
Mammor har inte sex!!!, iallafall vill man inte veta ifall ens mamma har det och definitivt inte hur hon har det!!!
Att dessutom klasskompisarna får veta är ju ännu pinsammare.....IDOL jag vet inte.......

Jag har några veckor nu kollat lite sporadiskt på det här fasansfullt upp schåsade tv programmet idol...är ju tvungen att se på det om man inte vill sitta aldeles ensam vid tvn  i sovrummet en fredagkväll.
Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag verkligen att det är såå dåligt i år, kanske har sverige tömts totalt på alla talanger och behöver vänta några år så att det växer upp nya?

Ok ingen av dessa deltagare sjunger dåligt det är inte det jag menar, och det finns väl några av dem med en gnutta utstrålning och lite kändispotensial.
Men de flesta av dem saknar totalt utstrålning och självkänsla, det räcker liksom inte att man är söt, kan sjunga och har en dröm sen man var lite att vara med i idol.
Nä! lite jävlaranamma och en stadig blick som säger -jag är bäst!!! behövs det mer av annars försvinner snart drömmen bakom hörnet ....tyvärr


pay and jump

I morgon är det pay and jump på GRK och vi tänkte passa på att dra dit Vilandra så hon kan få lite träning.
Har inte riktigt bestämt än vilka höjder det blir men det löser sig väl under dan.

För er som inte vet vad pay and jump är kan jag tala om att det är en sorts träningstävling där man anmäler sig och hästen samt vilka höjder man vill hoppa på när man kommer fram till tävlingsplatsen.
det är ett ganska bra sätt att träna både sig själv och hästen att få lite tävlingsrutiner under lugnare former.En vecka kvar...

Lördag nästa vecka har jag bjudit hem lite folk, det var rätt länge sen jag hade fest ju så det ska bli kul att fixa till det.
Hade tänkt ta lovdagarna till att städa ordentligt för det tar ju lite tid om man ska göra det grundligt, men som vanligt har det inte blivit av, ja ja får väl grejja lite i veckan som kommer:)


RSS 2.0