Lite värdelöst vetande....

Om det mot all förmodan finns nån som har lite plats över i hjärnan så kommer lite värdelöst vetande här...ni andra kan klicka ner direkt.

(jag garanterar dock inte att allt är sant)


På japanska uttalas orden för fyra och död på precis samma sätt. Detsamma gäller för orden för nio och smärta. Därför har inga hotellrum i Japan nummer 4 eller nummer 9.


Om man multiplicerar antalet invånare i Amerika med siffran två får man fram antalet kreditkort som finns i samma land.



När en människa tar sig en lur på en timme förbränner hon lika mycket energi som det behövs för att koka vatten till cirka 7 koppar te.


Båtmotorer på tomgång har aukustiska egenskaper som påminner mycket om gråvalens sång. I Mexico har yrkesfiskarna problem med valar som vill gnida ryggen mot fiskebåtarna.



Jaktpiloter får oftare döttrar än söner därför att X-kromosonerna (som ger flickor) i spermierna bättre tål den hårda påverkan av gravitationen än Y-kromosonerna (som ger pojkar).



Gröna tapeter orsakade kanske Napoleons död år 1821. I sina rum på S:t Helena hade han tapeter som var målade med en grön färg vars ångor var farliga att inandas. Vid en undersökning av kejsarens lockar fann man spår av arsenik.




En engelsk kvinna har haft ett nysningsanfall som varade i 978 dygn. Under det första året nös hon en miljon gånger.
 Prosit!!


25 procent av jordens befolkning bär den upp till 30 cm långa spolmasken Ascaris lumbriocoides i tarmen. Honan lägger 200 000 ägg per dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0