Tävlingar i morgon...

Första för i år är en klubbhoppning i Skara, första start är kl 9 i morgon bitti, felicia ska starta både Cola och Quinnie och det ska bli väldigt spännande.

I går kväll var jag ute med Jessica, Sara, Maria och Emma, himla kul hade vi och det är rätt gött att skaratta så man får ont i magen..
Nu har jag brottom iväg, men party kort och mer om gårkvällen kommer;) jag lovar:)

Kiropraktor besök...

Jag har ju gått omkring och haft ganska ont i ryggen ett tag, ungefär sen i julas, det har inte direkt blivit bättre men det har liksom flyttat sig ner i benen i stället, mest på vänster sida.
Så fort jag sitter ner så somnar vänsterfoten och det känns ju inte så bra.

Därför beställde jag en tid hos kiropraktor Jonas och var där i går.
Han konstaterade att jag var överrörlig i alla leder och därför reagerar kroppen med stelhet och där med ont i ryggen och nacken....på ena sidan av underkroppen är jag jättemjuk och på den andra gör stel, så nu måste jag stretcha högersidan varje dag och gå på behandling några gånger så att det förhoppningsvis blir bättre:P

Blä va tråkigt för det kostar 400 spänn varenda gång....:( kan man ha roligare för ju.

Jag gjorde ett klipp!!!!

För två veckor sen köpte jag ett vintertäcke med hals till Quinnie som visade sig vara för litet:(
Täcket hittade jag i en fyndlåda på arken för endast 150 kr vilket verkligen är ett klipp, så jag blev rätt besviken när det inte passade.

Men men tänkte jag och lade ut det på tradera och sålde det igår för 521 kr!!!

När jag nu var iväg till Julahuset för att posta täcket till dess nya ägare passade jag på att gå upp till sport affären en sväng  och där hade dom sänkt den jackan jag kollat på från 999 kr till 250 kr.....

Slutsats...Jag köpte ett täcke för 150 kr sålde det för 521 och därför kunde jag köpa jackan gratis och dessutom få över pengar!!!!

Ha ha, kanske ska man satsa på affärer och bli rik på kuppen;)

 

Vad tycks???

Så, nu var det gjort och det blev faktiskt ganska bra fast inte riktigt som bilden:)

Passar bra med ny frisyr eftersom jag ska ut med tjejerna på fredag;)

Syns kanske lite dåligt....


Idag blir det...

Ny frissyr, ska till frissan i eftermiddag, jag ska lägga ut före och efter bild...he he;)
hoppas det blir bättre efter bara.

dags att byta frisyr...

Nu är det faktiskt på tiden att jag byter frisyr, börjar bli lite tråkigt...

Hm, jag är ju inte direkt  rädd för att prova nya saker, jag har haft allt från blont långt hår till kort illrött  och till och med rastaflätor:)

Måste nog ändå erkänna att färgen jag har nu trivs jag med så den får nog bli kvar, det är bara frågan om hur jag ska klippa mig...
jag letade en stund på nätet och fastnade för den här bilden....kan nog va nåt tror jag, dock utan high lights för det gillar jag inte.

Nu är det dags...

11.00 i morse var det tävlingsmöte i Skaraortens ryttarförening 12.00 hade Felicia hoppträning för första gången med lilla Queenie, det gick jätte bra.
Emma red med på nya halvblodet Hermina, det gick också väldigt bra:D

Efter träningen bar det av hem till långemossen och Felicia red Cola, Emma red Ernst, Jocke körde Bruno och Emilia och Hanna hängde med på flaket medan jag och Åsa fixade middagen.

Hela dagen har varit fullspäckad för 18.00 var det Götene ryttarklubbs tur att ha tävlingsmöte, anledningen till att vi gick på båda var att det är dags att lösa tävlingslicens för 2009 och vi hade inte riktigt bestämt oss för vilken klubb Felicia ska tävla för i år därför....det vet vi nu;)

Det blev bestämt att Felicia ska tävla i dressyrlag i vår och så ska vi såklart satsa vidare med hoppningen.
Helgerna framöver är helt uppbokade, nästa helg är det Cm hopp i Skara, helgen efter är det dressyr i Götene, därefter bär det av till Skandinavium för hästhoppningarna och sista helgen i Februari startar vi tävlingssäsongen 2009 i Tidaholm, ska bli såååå himla kul:)




En cappucino på cafe i rimini.....

Jag som aldrig förut varit i Italien, hade egentligen inga förväntningar.
Jag hade hört att italienarna var dåliga på engelska nästan helt utan kunskaper i språket så om man ville ha kontakt var man helt enkelt tvungen att ta det på italienska.

Jag har ju varit i Frankrike och där blir dom rent av förbannade om man inte pratar franska, så jag tänkte att det nog var ungefär likadant i Italien.
Detta visade sig vara helt fel....visserligen är italienarna dåliga på engelska, men de försökte verkligen och var hur trevliga som helst, nästan överallt.

Man blev oerhört väl behandlad och man förstod ganska snabbt att svenskarna har ett bra ryckte om sig i italien.

en annan sak som jag hör innan jag kom dit, var att pizzan inte smakade lika bra som i sverige.......inte heller det var sant för nu har jag ätit den godaste pizzan i mitt liv.....i Italien:D

Små kullerstens gator, med mysiga små resturanger och cafeer, nära till srtanden, skoaffärer i varenda hörn.....hm, skulle definitivt kunna vänja mig vid att bo i Rimini.



Hemma igen!!!

Ja då var man tillbaka till verkligheten igen då.
En hel del har man varit med om under veckan, lite granna jobbigt att åka buss så långt men å andra sidan har man ju sett en del på vägen.
Det är ju faktiskt få saker som slår utsikten när man åker över alperna, trotts att jag faktiskt blev rätt höjdrädd stundtals.
Jag har ju varit i alperna förr och åkt skidor så det var ju inte helt nytt, men jäklar vad fint det är.....

I natt klockan 00.20 var vi tillbaka i skara igen och gissa om det var skönt att träffa familjen igen, det där att "borta bra men hemma bäst" stämmer ju in precis, riktigt skönt att sova i sin egen säng och få krama barnen.





Nu åker jag....

I morgon bitti klockan 4 går bussen mot Rimini, vi ska sova på hotell i tyskland på ner och hemvägen och så blir det tre nätter i Italien.

Jag kommer att sakna familjen under de här dagarna, och hästarna:S
Vi var ute på en långritt  i dag så himla perfekt väder för det, Emma, jag och Flisan red och Jocke körde med Leo och Emilia på flaket.....åh vad det var mysigt. 
Ernst pojken skötte sig så himla bra i like!!

Jag hoppas att det finns dator på hotellet så att jag kan slänga in ett o annat inlägg om inte annat ¨å kanske jag kan blogga från mobilen....om inte så ha det så länge:)


vad tycks om den här???

Jag bjöd på den på tradera och vann budet, har betalt idag så nån gång nästa vecka kommer den på posten, hoppas nu bara att den är lika snygg i verkligheten.....:P


Ytterligare en ponny!!!

Nu har ytterligare n lite ponny flyttat in på långemossen, hennes namn är Queenie hon är en B ponny och är född på Irland.
Denna dam rör sig jätte fint, är pigg, glad och hoppar tydligen med fin teknik...
Ska bli jätte kul och se vart det kan bära hän med denna dam:)

Hon är jätte snäll i all hantering och dessutom ett kul sällskap till Cola.


Semlor...

Nu har semletiden börjat för iår, jag är inte sådär jätte förtjust i just semlor men man måste ju käka åtminståne en per år:)


Katten också, blir det flytt nu???

Sambon har misstänkt att han är allergisk mot katten, han blir liksom förkyld så fort han kommer hem....
Jag hävdar bestämt att det är för att det är så dammigt hemma och lägger fram det så att han ska förstå att jag undermedvetet menar att "han" måste hjälpa till att städa lite oftare.....

Barnen hörde diskussionen igår och den yngsta sa såhär....

-men pappa!!! om du är allergisk mot katten så måste du ju flytta och det vill ju inte jag!!

Ingen tanke på att det kanske borde vara mer schysst att katten flyttade:)

Igår bestämde jag mig för att ta tag i problemet och jaga ut dammråttorna för att åtminstånde eliminera en möjlig orsak till de plötsliga förkylningsutbrotten, jag talade också klart och tydligt om för hela familjen inklusive katten att det är strängt förbjudet för katter att vistas i sängen!!!

Idag när jag kom hem från jobbet såg det ut såhär........

 BUSTED!!!! katten

Om en vecka...

Vid den här tiden om en vecka så är vi framme i Rimini, vi ska bo på Jolie hotel, det är väl typ 3 stjärnigt  men det verkar helt ok ändå.
Hm, ska bli jätte kul och åka, men jag tycker att det är lite jobbigt att vara ifrån familjen.


Söndagsmys...

Idag har det blåst som bara den, passar bra att rida en sväng i skogen där det inte blåser lika mycket.
Men men, det fanns andra saker som inte var lika roliga att stöta på som de två älgar som plötsligt dök upp bakom en sväng!!!
Båda hästarna blev livrädda och vände på stört, det gick som tur va bra att lugna ner dem.


Vårkänslor i bild


Den vanligtvis väldigt lugna och harmoniska hingstepojken Zonaparte har fått lite vårkänslor nu när isen smält undan.
Lite kan det kanske bero på att det kommit ett nytt litet sto (Cola) till gården som han inte har fått gå nära än.

Så han tycker nog att det är bäst att visa sitt stora starka tuffa jag när Cola rider förbi så att han märks:)


Ed hardy tröjan jag bara måste ha...

Kollade in tradera för att se hur det gick med mitt bud på svanskappan, kollade runt lite och hittade en tröjja som jag blev helt kär i...

"by the way så fick jag svanskappan om nån undrar:P"


denna dagen ett liv...

Då har ytterligare en dag gått, och jag sitter här för jag har inget bättre för mig.
Jag borde visserligen göra en massa andra saker men klockan är lite för mycket för att det ska bli till nån nytta inbillar jag mig.

Emman W frågade om jag ville hänga med och ta en öl eller två på stadt i kväll och det hade ju varit kul, men jag har ingen barnvakt ju så det fick vara för den här gången:(

Idag var det inte lika kallt som det har varit ett tag nu, så jag passade på att hänga med ut och rida en sväng på Ernst.
Jag har ju inte ridit på ett tag nu, säkert är det tre månader sen sist så det var väl på tiden.

Det värsta är att när man inte ridit på ett tag så blir man så himla feg, de andra ville ta en gallopp på tillbakavägen på lilla rundan ok sa jag och Emma som red först på jasmin satte av med Flisan på Cola efter Ernst tyckte väl att det var skit kul för han började kicka som bara den och jag blev ju jätte fegis:P

Annars skötte sig Ernst riktigt bra och jag var nöjd att jag kom hem helskinnad;)
Tror nog att jag kan tänka mig en tur i morgon med om det är bra väder:)


Aldrig nöjd....

Finns det nån för alla????


Usch, hur kunde jag dejta det där?

Att jag trodde det skulle fungera

Det började bra, men sen efter nån dag

Försvann all hans charm och han blekna

Det var inte den första i år

och definitivt inte sista

Det brukar bubbla från start

Med spännande prat

Romantiska möten med kyssar


Men sen tröttna jag direkt

Vilken äcklig andedräkt

Hans irriterande tics

Han är royalist

Jag förtjänar faktiskt något bättre

Jag lovar, jag kan fixa vem jag vill


Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd

För lång eller kort eller smal eller bred

Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel

Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd

Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå

Men herregud, jag kan få bättre än så


Jag har verkligen provat med allt

Jag har träffat, för fan, hela världen

Från Paris till Shangai, slitna jeans och kavaj

Jag har till och med surfat på nätet

Men jag blir aldrig nöjd, nej, jag stör mig på allt

Han skriver så fult och han sjunger så falskt

Vilken läskig mustasch, alldeles för lat

Var är hans sinne för humor?


Nej, jag hittar ingenting

Ingen groda som blir min prins

Bara genomsnittsskräp, inte tillräckligt tät

Varför ska jag nöja mig med nåt mindre,

när jag vet jag kan fixa vem jag vill?


Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd

För lång eller kort eller smal eller bred

Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel

Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd

Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå

Men herregud, jag kan få bättre än så


Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd

Mm...


Dom har vart gamla, dom har vart unga

Dom har vart smarta, dom har vart dumma

Dom har jobbat på bank, dom har rest överallt

Jag har gett alla den chans jag har kunnat

Dom har vart snygga, dom har vart rika

Dom har vart stygga, dom har vart dryga

Men inte nånstans har det funnits nån man

Som lyckats få mig att mjukna


Dom har vart gamla, dom har vart unga

Dom har vart smarta, dom har vart dumma

För lång eller kort eller smal eller bred

Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel


Dom har vart gamla, dom har vart unga

Dom har vart smarta, dom har vart dumma

Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå

Men herregud, jag kan få bättre än så

Dom har vart gamla, dom har vart unga

Dom har vart smarta, dom har vart dumma

För lång eller kort eller smal eller bred

Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel.........


 

Big brother is watching you....

Så jäkla äckligt att man med hjälp av google maps satelitkameror fatiskt kan se vad som händer just nu i en helt annan del av världen.

Man kan faktiskt söka på en adress i USA och få fram den i bild här och nu, inte riktigt lika bra zomning överall i världen, men det här får mig att rysa inför vad som komma skall i framtiden.

Det pratas ganska mycket om det här med bloggning, att det skulle kunna vara risk för att man  blir spionerad på av människor som man inte känner utan att man har en aning.
Men det här då????hallå, vem som helst kan ju kolla när man går hemmifrån och när man kommer hem, vart man går osv.
Den här tekniken används tydligen i spionage syfte mellan länder.

Nu har jag bild på Cola:)

Lilla Cola som vi var på tjörn och hämtade i tisdags, inte jättebra bild eftersom det var mörkt när vi kom ut idag, jag ska dock ta fler bilder i helgen...men håll till godo:)


julen är borta...

Vi brukar alltid ta ut granen och packa ner alla tomtar och annat julgrejs redan den 2 e januari eftersom Emilia fyller år den 3 e.
Hon vill inte ha jul på sin födelsedag och det kan man ju förstå.

Jag passade på att byta gardiner när jag ändå höll på och det känns som om det blev ganska ojuligt iaf:)

Me unplugged

Ser mig i spegeln och inser att jag nog får göra en makeover innan sommaren, har inte varit hos frissan sen augusti.
Lite dålig på att fixa brynen är jag ju också om jag får erkänna, det gör ju så vansinnigt ont så jag drar mig varenda gång.

NÄ, skärpning nu!!!


Då var man där igen då...

Trött på vardagskånket, upp tidigt, se till att ungarna har gympakläder, frukt och tar på sig vantar och mössa innan dom går iväg till skolan.
Det har gått en dag.............................och jag känner redan så...
I morgon när jag kommer hem från jobbet ska jag städa och tvätta, a  visst skulle inte tro det.

Måste verkligen komma igång med träningen igen så jag får lite energi för nu närmar det sig våren och för hoppningsvis en rolig tävlingssäsong...längtar såå, tur att man har nåt att se fram emot.




Länge leve kärleken:)

Nu så, bra jobbat min vän!

Nu är det bara en del jobb kvar innan det vänder...
...men du är inte ensam....


En konflikträdd jävel som jag...

Jag har väl vid flera tilfällen talat om hur konflikträdd jag är, hur jag i alla lägen försöker att undfly att ge mig in i diskussioner som kräver att jag är tvungen att slåss för min åsikt.
Jag är rätt så bra på att säga vad jag tycker, men just när det kommer till den punkt då jag är tvungen att verkligen kriga för det och riskera att andra blir besvikna....då hissar jag vit flagg utan att blinka.

Många gånger är det rätt skönt att vara en person som de flesta andra i alla lägen ser som ganska bekväm, en sån som aldrig blir obehaglig och ställer saker på sin spets, en som bara tar emot kritik, men aldrig ger.
Det är ganska tacksamt att bli sedd som en person som för det mesta är glad pigg och okomplicerad.

Det är inte många som sett mig bli rikigt jävla förbannad, om man inte räknar med de allra närmaste som allt som oftast får lov att ta den biten:S för förbannad, arg och irriterad det blir jag.....hemma

Jag har en vän, en relativt nyfunnen vän som betyder mycket för mig och som visar sig vara en sån som jag...
En bekväm person som tackar och bugar och på ytan ser ganska så okomplicerad och stabil ut...

De flesta tror nog att han är en väligt trygg person med båda fötterna på jorden, en klippa att luta sig mot.

Jag som ser mig själv i min vän ser inte riktigt samma sak, jag kan reta mig oerhört på att han inte kan säga stopp och sätta gränser, att vara så jävla snäll hela tiden, bara ta emot och inte ställa några krav på omgivningen.
Jag vet ju hur gärna du vill bli förbannad och slå näven i bordet och säga stopp, men att du inte kan för du har aldrig gjort det förut, nu är det dags och jag lovar att det kommer att kännas bättre efter ett tag.

Det blir tillslut bara man själv och dom som står närmast som man sviker och sårar, men det är ju dom som betyder nåt som man ska slåss för......glöm inte det...















Jobbar ångest allan....

I morgon är det slut på ledigheten, tre veckors semester och jag är fortfarande inte utvilad.....
har fortfarande inte sorstädat som jag skulle, inte bakat bullar, inte putsat fönstren......
Åh, jag vill vara ledig mera:( blä va tråk det blev nu....

Men men man ska väl förmodligen vara tacksam att man har ett jobb i dessa dagar, men ångest kan jag ju få ha lite iaf...


Hem igen

MMS

a då var vi på väg hem igen... Trötta o hungriga stannade vi på mc donalds i uddevalla....i bak i transporten har vi lilla cola som hittils verkar hur lugn och cool som helst, hoppas hon ska trivas här:-)

(vet att det är en dålig bild, men det är svårt att ta bilder med mobilen i ridhusljuset, kommer bättre senare)


Framme på Tjörn

MMS

Framme på Tjörn, nu ska vi bara leta oss fram till gården:-P
Men vi har en rätt bra vägbeskrivning så det ska nog inte vara några problem..


Nu är vi Påväg..

MMS

Nu är vi Påväg till tjörn med en häst för att hämta en annan...det är tre förväntansfulla barn i baksätet:-)


Mot Tjörn...

I morgon bär det av till tjörn för att hämta en liten B ponny, ska bli spännande och se hur hon är.
Ska tyligen vara en pigg liten sak och är av rasen Dartmoor.

Ett ämne för gota cupen -09 kanske:D



Sklt cupen

Idag är det Sklt cupen, en innomhuscup, sen jag var runt 15 år så har det alltid varit självskrivet att sitta på dom hårda träläktarna och höra tjutet från gympadojjorna mot golvet i idrottshallen.

Det är liksom tradition lika mycket som kalleanka på julafton.
Dessutom ett bra tilfälle att träffa folk som man känner.

Brukar bli en kul dag...


Marängsviss och paket...

...så lätt är det att göra en nybliven 8 årings födelsedag lyckad....

Grattis grattis!!!

010103 för exakt 8 år sen med andra ord kom min lilla Emilia till världen, klockan 01,22 den 3e januari 2001 kom vi in till BB och klockan 04.48 föddes Emilia 3540 gram och 52 cm lång (konstigt nog kommer jag ihåg vikt och längd på båda barnen, jag som har problem att komma ihåg koden till mitt ica kort:P

Snabbt och lätt gick det iaf den gången också :)

Grattis  Grattis "Millan"


Födelsedagar....

Vill ju passa på att Gratta de i familjen som fyllt år....



Mamma!!! 29 december
 och
 Ullrika!!! 31 december

Grattis kramar till er:)


Jag har en dator igen:D

I LIKE:)


20090101

Ja då var det nytt år då, dags att summera det som gått.....
Det har hänt en hel del, men ändå inte så mycket, saker som jag tänkte att jag skulle göra under året som jag fortfarande inte gjort och saker som jag inte planerat att göra som jag ändå gjort, hm...

Men jag antar att det är likadant för dom flesta, jag har inget nyårslöften iallafall inget som jag tänker dela med mig av, ifall att jag skulle misslyckas att hålla dem, då är det ju bara jag som vet det;)

Det har hursomhelst varit ett ganska roligt år, för det mesta iaf...
Inga större tragedier..men det beror på hur man ser det...

Det nya året har börjat som det brukar med en slappardag i soffan, i morgon måste jag städa bort julen för jag har ju ett födelsedagsbarn på Lördag som inte vill fira sin dag med julgran och tomtar, ganska skönt att bli av med skiten nu faktiskt så jag klagar inte...

Jaha det var ju ingen ingående summering direkt, men jag hoppas att detta året blir bättre än förra (som ju inte var så himla dåligt, men ändå)


RSS 2.0