Tisdag

Idag har vi haft kulturdag på skolan och jag fick pröva på afrikansk dans, riktigt kul och rätt så energikrävande som måste provas fler gånger!


Eftermiddagen och början på kvällen spenderades i fornbyn där millans klass hade sommaravslutning.

Felicia har varit i Skultorp på Pay and jump med Mys som skötte sig riktigt fint i båda klassrna, verkar som om hon börjar komma i form igen:)kul att få se när poletten trillar ner:D

Idag var det dressyr träning och skänkelvikningar på schemat, i början var inte winston med alls, han har lite svårt att förstå att skänkeln kan betyda flytta också och inta bara framåt. men efter ett litet tag ar det som att se honom få en aha upplevelse för plötsligt förstod han precis vad som förväntades av honom och det var som om han inte gjort annat!

Lille duktige Winston<3
Typiskt att kamerans batteri tog slut just nr det gick som bäst men lite kan man se iaf:)


Lördags nöje....

Denna dagen var inte av det ljuvligaste slaget när det gäller väder och vind, vind var rätta orden för det har fullkomligt varit galet mycket av den varan. Att det sen råkade vara klassfotboll här i stan gjorde ju inte saken mindre tråkigt:S

Klass 3 B döpte sig iår till "Supertreorna" och det lyckades med bedriften att vinna 0 av sina 4 matcher och ändå vara "superglada" det tycker jag var bra gjort!!!

Medan de små fotbollsspelarna nästan höll på att blåsa bort i skara befann sig felicia med anna på tävling i Vara, Lilla My som är tillsalu behöver komma ut och felicia har ju ingen ponny att tävla just nu så det passar ju bra att hon hjälper till med Mys, det gick tydligen fin fint för det var både rosett, plackett och ridstrumpor med hem som priser, i klass 2 var det även stilbedömning och hon lyckades skrapa ihop hela 38 p vilket är rätt hyfsat!!
Det bästa på hela dan enligt Millan var nog iaf när sveriges radio kom och intervjuade dem...Lika som bär eller???

 

Jag kom på att den 5 åriga B ponnyn  Tiara som Felicia tävlade förra sommaren faktiskt är Winstons halv syster. De har båda Simbergs Hip hop som pappa.
Tiara var en underbart duktig liten ponny som hoppade med finfin teknik. Nu är hon såld nånstans nedåt småland (tror jag)


dagar kommer och går....

Jag känner jag inte riktigt hinner med allt som borde hinnas med, det är ju iof alltid så vid denna tiden på året med kurser som ska avslutas och betyg som ska sättas . Snart är det dock semester och ledigt.

Det retar mig att man inte kan vara på fler ställen samtidigt för det är ju så svårt att prioritera.

 

Det verkar som om det här med Ponny till Felicia håller på att lösa sig, en av dem som vi varit och provridigt som Felicia verkligen tyckte om har hört av sig J Så om allt blir som det ska så…….;)

 

I morgon är det klassfotboll och det ser Millan fram mot, det är nästan årets höjdpunkt.

Felicia ska däremot åka med Anna och Linus till Vara och hoppa två klasser avd B med Mys som är tillsalu. När hon ännu inte har något ”eget” så kan hon ju hjälpa till


Häktisk måndag...

Hela måndagen har gått som ett spett, jobbade till kl  15.30, hem laga mat. Klockan 5 skulle Emilia hoppa med winston för första gången och det gick verkligen jätte bra! Han är ju rät så grön i sin hoppning med har mycket lätt för sig. Nu när han är utlånad till ridskolan är det mest lite mindre barn som rider honom och de kan ju inte så mycket, anna sa till emilia att låta honom racea runt ridbanan några varv och det kan jag lova att han gillade…jäklar vilken fart han fick:D  När det var dags att hoppa var han med på noterna.

Tänkte filma och fota lite , men såklart tog batteriet slut precis….fick en bild från första övningshoppet och han överhoppar sig en hel del.

 


Söndag...

Uppe tidigt i morse, Jim ska göra ett jobb på billingen så vi passade på att åka hela familjen Millan och Flisan red ut en långtur med Linnea, Anna, hugo, Linus och Ullrika under tiden tog jag och Sara en promenad, alltid lika trevligt att få en pratsund:)

På vägen hem stannade vi till vid ridklubben som ju hade ordnat en familjedag som var väldigt uppskattat med massa olika djur, blandannat alpackor, hundvalpar, hönor och en kalv.
I morgon ska Emilia hoppa md Winston, det ska bli spännande:)


Hingstbete...

Hade inget speciellt för oss idag på förmiddagen och hängde med och kollade när hingstarna släpptes på bete i hangelösa, fast det var ju i ärlighetensnamn inte bara hingstar eftersom även Bruno fick hänga med och det var definitivt han som var mest "hingstig" av dem allihop och kutade runt och sparkade bakut som en galning.
Vad har hänt???

 Har dom dött eller???
Visst kan jag förstå att man kan vara trött och sliten efter en hel veckas arbete, men ligga och sova hela dan är ju lite överdrivet även om man är fyrbent
fast det ser ju rätt gött ut när dom är sådär helt avslappnade och lealösa.


Kom på FAMILJEDAG!!!!

 

Söndagen 22 maj kl. 11.00-14.00
Bondgårdens alla djur finns på plats för massa klapp och kel.
Fika och prova-på-ridning finns för billig peng
 
För mer info:
Kontoret 0511-641 14
Anna Johansson 0730-59 91 39
Sofia Palm 0730-23 83 41


med ljus och lykta...

Både Felicia och Emilia har ju fått förmånen att rida träna och tävla andras ponnier vilket har gett dem massor av erfarenhet av olika sorters hästar. Nu känner jag dock att det är hög tid att de får chansen att ha något ”eget” som de själva kan bestämma och ansvara för. Att man själv kan avgöra om det ska anmälas till tävling åkas på träning osv. När det väl börjat gå bra för dem så har det ju varit dags att sälja hästen eller någon annan att ta över.

Emilia har ju Winston, men Felicia har vi fortfarande inte hittat någon till.

Gammal bild på Millan och Queenie


Asslas VillGott

För lite drygt tre år sen föddes lille VillGott och bara några timmar gammal poserade han så fint framför kameran under mamma Vilandras övervakande. Nu är han så stor att han får följa med de andra hästarna ut i skogen med ryttare på ryggen:O)   lille skrutten


Särkens Winston

ljuvliga lille Winston som kom till satall assla när han var tre år och hingst, nu är han vallak och vad vi hoppas en perfekt match till Emilia:) just nu är han utlånad till ridskolan i skara men kommer hem i Juni:)

För få timmar på dygnet..

Åter igen så sprang denna helg ifrån mig fortare är jag hann blinka. Man tänker att man ska hinna så mycket, städa, tvätta, rida, träffa vänner och umgås med familjen. Gah!! hann inte hälften.
Gjorde ett försök att se Eurovision igår kväll, men somnade under låt 10 och vaknade lagom till röstningen.
I dag har jag faktidkt hunnit med att få undan en del tvätt och valsa runt ett varv med damsugarn, men det påbekostnad av annat:(

Ja ja, snart är det sommarlov...


Resultat

Jag fick höra från Eva på jobbet idag att jag varit dålig på att uppdatera , aj aj då får skärpa till mig;)

Ja som sagt så var det tävling i skultorp i Söndags och gissa om det vart lyckat, TVÅ placeringar blev det för Millan!
I förklassen ledde hon ända fram till sista ryttare som lyckades rida på några hundradelar snabbare tid så en andra plats och en mer än nöjd tjej som fick rida ärevarv.

I lagklassen var det bedömning A1:a vilket innebär att man rider en grund omgång och kommer in en gång till för omhoppning, då blev det ytterligare en dubbel nolla och en 5e plats!!!
GRATTIS !!!


Lördag morgon...

Som vanligt vaknar man tidigt fast det är lördag, inbyggd väckarklocka. Rätt skönt faktiskt att vara vaken ensam på morgonen och göra sig en kopp kaffe och njuta av att slippa väcka barn och stressa  till jobbet.
vad som står på schemat idag är inte riktigt klart ännu mer än att vi får åka ut och förbereda för morgondages tävling.
Känner att jag fortfarande är riktigt förbannad på den människa som bestämt sig för att krångla med barnens lagstart, jag skulle kunna acceptera faktum om det varit så att principen gäller alla men det gör det ju inte....
Hoppas hoppas att det kanske kan lösa sig ändå.....

Jag och charlie, Emilia och Lovley
Krångel krångel!

Varför ska saker och ting alltid ha en förmåga att krångla? Gah!!! blir så trött.
Jag berättade ju igår att vi hade bytt serie i Gota cup så att vi slapp åka 14 mil enkel resa men nu verkar det som om klubben som håller i tävlingen vi skulle åkt på inte tänker låta oss byta utan diska lagen! Förbundet har godkänt ett byte, men klubben protesterar.... så i dagsläget vet vi inte om det blir någon Gota för Berg iår(

Oavsett vad som händer tänker vi åka och tävla individuellt och hejja på vårat "lag" iaf för barnen har ju sett fram mot och tränat ett helt år....


HEJJA BERGS HK!!!Värmen kommer till helgen:)

Hörde att det ska bli sommarväder till helgen, det kändes iaf nu på kvällen att det är på väg att bli lite varmare och det gillas skarpt:)

Jag har varit och hjälpt Jocke att röjja upp lite eftersom det kommer folk som ska ha sina hästar inakorderade under helgen när bergs Hk har körtävlingar.
Felicia red Lövvi och Emilia Rowdy boy.
Torsdag.

Jag berättade ju igår att vi skulle åka till Nyårdsrs för gota cup på lördag, det har varit lite snack hit och dit om laguppställningarna iår då vi hamnade i den serie som ligger nedåt kusten.
Det innebar ju att våra lagmedlemmar fick väldigt långt att åka och därför har vi försökt tjata oss till en plats i serin som hålls här uppe istället. Det har dessvärre varit svårt att komma intill där då det är så många lag men igår fick vi en öppning då ett lag dragit sig ur så det blir inget Nygård på lördag utan Skultorp på söndag:) Det är lite blandade känslor, tråkigt eftersom farmor skulle komma och titta men skönt eftersom det förkortar dagen med 3 timmar i restid för både oss och hästarna.

Hursomhelst ska det bli riktigt roligt :D

nedan Emilia och package på skålltorp


Jaha då var det dags igen då...

Efter en hel evighet av månader utan inlägg gör vi ett försök att återuppta bloggen igen.
Det har kännts lite barnsligt att blogga nästan för när jag började för några år sen så var det inte lika vanligt som det är nu när varenda unge håller på;)
Men det är inte bara därför, det finns andra anledningar till att bloggen legat där ensam och övergiven.
Men det är ingentig som jag har nån lust att lyfta i detta forum.

Nog om ursäkter.


Jag tänkte att nu börjar vi om från början.


En hel vinter har gått med massa snö och en hel del minuspåkar.
Emilia har intresserat sig för ridningen igen och har slutat med konståkningen, under vintern har hon tränat en del för Erika på backgården men även börjat i en tävlingsgrupp på Skålltorp där Åsa under vintern varit ridskolechef då klubben i November beslutade sig för att köpa och driva ridskolan.
Felicia har ridit Evert hela vintern men som nu är ute på foder hos nån tjej på västkusten.
För tillfället är det lite dött på tävlingsponnyfronten för Felicia då den tilltänkta tävlingsponnyn fick allergi, så det är åter ungponnyer som gäller för henne, vi letar dock efter lämplig D ponny.
Emilia ska tävla Gotacup med "Murgårdens sweet`n Lovley" i vår och första omgången är på Lördag På Nygårds RS.
Kan tillägga att vi sen sist har byrr från "Götene ryttarklubb" och numera tävlar för "Bergs Hästklubb"


Emilia och lovley, Märta i mitten och Ingrid och Fyto


RSS 2.0