Svininfluensan.....eller???

Det är det enda folk pratar om, massvacinationer och handsprit överallt.

Det ska tydligen vara väldigt smittsamt och man ska tydligen inte utsätta sin omgivning för smitta under tiden då man är sjuk....

bäst att passa sig!!!


Svininfluensan som upptäcktes i Mexico kallas egentligen nya influensan eller går under benämningen A/H1N1. Orsaken till den ursprungliga benämningen svininfluensa är att viruset är en blandning av influensavirus från gris, människa och fåglar. Viruset har inte tidigare funnits hos människor och är mycket smittsamt och kan nu spridas effektivt mellan människor. Därför har det av WHO nu klassat svininfluensan som en fullskalig pandemi, dvs att viruset sprids över hela jorden. 

Svininfluensa sprids på samma sätt som vanlig influensa dvs genom direktkontakt med sjuka och via luften, t.ex. nysningar och hosta. Sjukdomen håller normalt i sig ca 5-7 dagar och är generellt inte farligare än en vanlig influensa även om vissa drabbas hårdare och det finns riskgrupper bland gravida, små barn och personer med andra bakomliggande sjukdomar. Svininfluensan verkar generellt även drabba yngre personer hårdare, särskilt i jämförelse med en vanlig influensa där äldre är mer utsatta.


Står och stampar på samma ställe...

jag vet inte riktigt vad det är, men det känns som om ju mer man gör desto mindre får man gjort, ja iaf så känns det:(

För bara ett år sen så kändes det som om jag liksom klarade av att kordinera barnen och deras intresse, men nu blir det varken hackat eller malet:(

Flisan har ju inte direkt utvecklats ridmässigt det senaste utan stannat lite där hon är...jag har liksom varken tid eller kunskap att hjälpa henne vidare, det finns alltid nåt som behövs göras så det blir att hon får rida på bäst hon vill själv.
Sen måste man ju hem och ta hand om tvätt, disk och laga mat och förhoppningsvis komma isäng så man orkar upp o jobba.Jag saknar torsdagsträningarna, jag saknar gemenskapen och skratten och samtalen, jag saknar det där som var så roligt med att vara i stallet och hålla på med hästarna, jag har tappat inspirationen på nåt vis....jag vill verkligen ha tillbaka den igen......men det kanske kommer.

Jag vill verkligen, verkligen tillbaka på banan igen.......


Tävling i Hjo...

Jag fick lite fina bilder från Hjo hästsportklubb, det känns ju som om Flisan har växt en halvmeter sen dessa togs, men ändå är det bara 3 månader.

Ja ja hon kan ju inte vara liten jämt:P

Fotografen heter Nathalie EnkvistBröllop Christin o Claes

Lite bilder från helgens bröllop som Mattias har tagit, jag snodde dem helt enkelt rakt av från facebook:P

Nu är Christin o Claes i Grekland och jag hoppas verkligen att de har det jätte jätte mysigt...

Det lyckliga brudparet...

Christin hade ris överallt

Fotografen Mattias med fru Marlen...

My self...

Fråga inte.....:P

Final på Tjolöholm

I Lördags var det tillslut distriktsfinal i körning på Tjolöholms slott, för dagen var det i disiplinerna dressyr och precision som det tävlades.


Jag fick den stora äran att grooma åt Jocke med Bruno och Elin groomade åt Åsa med Queenie.


Det är ju lite annorlunda att sitta bakom vagnen i stället för att stå vid sidan och titta på, med andra ord så vet man ju inte riktigt hur det ser ut utifrån , om det var ett väl utfört dressyrprogram.


Det visade sig trotsallt att det gick ganska bra för Jocke lyckades knipa en 5 plats i dressyren!!!!


Queenie var för dagen riktigt laddad och det fanns liksom ingenting Åsa kunde göra mer än att hoppas att hon skulle hålla sig i skinnet och inte explodera i halterna, men det såg riktigt fint ut, dessvärre var inte riktigt vädrets makter på vår sida och dressyrstaketet råkade blåsa omkull precis i hörnet och stackars lilla Queenie blev livrädd och satte av i värsta rodeon.


Åsa är ju en ganska lugn och metodisk person vid de tillfällen då det krävs så  hon lyckades lugna ned hästen och alla inblandade klarade sig utan skador med undantag för ett par ytliga skråmor i bak.


Driftiga Åsa fixade snabbt till den söndersparkade vagnen och lyckades starta precisionen i tid och blev där 4a!!!!

Hur bra är inte det?


Två av alla de lag som varit med i serien var det de två med lägst straff poäng som skulle gå vidare till riksfinalen i flyinge, vårt lag blev trea totalt och tog sig inte vidare till finalen denna gång...

Peter Sporrsäter har tagit bilderna


KOLMÅRDEN

Tur med vädret hade vi också:) efter att det har regnat typ varenda dag i 4 veckor blev det riktigt fint sommarväder, vilket ju var tur eftersom de hade en fin bad anläggning på hotellet.

Barnen hade verkligen roligt, det mest uppskattade var turen i safariparken och delfin showen.

Min favorit däremot är ju absolut tigrarna, att se hur lika kroppspråk de och vår huskatt har är helt facsinerade, det visar sig att jag har en tiger i miniatyr vid mina fötterDehär killarna var rätt slöa i värmen, de borde ju vara vana Öknens skepp:)
Nja, jag får väl säga att detta är kanske det som skiljer sig mellan tigern och katten, det blir inga bad för simba...Marathon i Vartofta...

Idag har vi varit på körtävling i Dressyr och Marathon i Vartofta, Åsa Startade med Queenie och Jocke med Bruno, jäklar vad det gick bra.

Queenie fick 53 p i dressyren och Bruno 50p sen gick det undan i marathonen vill jag lova...riktigt roligt att se hur dukiga båda hästarna har blivit:)

Laget slutade på anra plats och jocke ick en individuell 3 e placering i Marathon....

Queenie får en välbehövlig avsköljning efter dressyrpasset...

Jocke fixar till Brunos skor...


Åsa o Queenie påväg in i första hindret...

Jocke o Bruno pustar ut efter en runda i ett rasande tempo...
För er som inte vet hur marathon körning går till så kommer ett smakprov på hur det ser ut.....yeehaaa


RSS 2.0