Ge mig en utmaning nu!!!!!

Nu måste det snart hända nåt annars skrumpnar jag av tristess, jag vill ha nåt att se fram emot, jag vill att nån ger mig en utmaning, jag vet bara inte vad.

Snälla nån ge mig en utmaning vad fan som helst nåt riktigt alltså....inte nåt litet som att städa huset eller nåt, nåt riktigt som verkligen ska vara en utmaning...så jag kan fokusera på lite annat :)

Kanske jag har fått nån försenad trettioårskris....vad vet jag!!!

Ok! jag väntar och hoppas att jag får förslag:)

Reklam varning

Nu har jag lekt lite med kameran igen, det är rätt kul faktiskt....


Bäst att passa på...

Det är kanske en bra ide att passa på att utnyttja de sista fina sommardagarna innan det j*vla höstrusket börjar.
Eftersom båda vi vuxna i familjen i stortsett alltid jobbar olika tider och därför aldrig är hemma samtidigt så var det ett ganska bra tillfärlle att hitta på nåt allihop, barnen fick bestämma förmiddagen och det blev en tur till axvallamarknad och lunch på axvalls pizzeria.

Eftermiddagen däremot fick den enda manliga delen i familjen bestämma så därför blev det en ganska tråkig och händelselös  fotbollsmatch i Jung, fråga mig inte hur den slutade för jag har ingen anig.

Vad som händer i kväll återstår att se, sambon är på kräftskiva och risken är väl ganska stor att det blir i soffan framför tvn som jag kommer att tillbringa kvällen med tanke på hur trött jag är redan nu.


Festen i går........

I går kväll hade vi personalfest på jobbet och det var himla kul med allt från körtävling till mat och liveband.
Sällskapet var det heller inget fel på rätt och slätt en kul kväll:)

Så var det det här med drickat igen då, hm jag måste nog bestämma mig en gång för alla att det inte är värt att må såhär varenda gång jag festar, kanske det vore bra att minska ner något på den varan.....
Jag hoppas bara att jag inte har förstört vänskapen med någon....:(


Fredag...

Äntligen är det fredag, det har varit rätt så mycket denna veckan så det är välkommet med lite ledigt.
Men först ska vi ut med jobbet i kväll, skolan har ordnat nåt lite halvhemligt och det blir säkert jätte kul....

Jag har ingen lektioner idag så jag har hunnit med en hel del av sånt där som måste göras men som tyvärr har fått prioriteras bort och det känns ju alltid skönt att komma i kapp lite.

Här kommer en fredags låt för att få lite stämning.........

tur att sitta i bur...

Att sitta i bur är nog inte så kul, inte för det mesta men ibland kanske det är rena turen att man sitter i buren.........
Det blir säkert jätte bra!!!

Jag kommer allt oftare på mig själv med att svara folk med frasen "det blir säkert jätte bra" i alla möjliga sammanhang.

Tex om någon frågar mig om jag kan kolla på nåt de har skrivit svarar jag "det blir säkert jätte bra"

Om någon undrar om det är en bra ide att tapetsera lila i hallen svarar jag  "det blirsäkert jätte bra"

Idag kom jag på mig själv men att i bilen högt till mig själv säga "Det blir säkert jätte bra" detta efter att jag varit tveksam till om jackan jag köpt passade eller inte.
Frågan är då om jag verkligen tycker att allt jämnt och ständigt är sådär jättebra eller om jag heltenkelt omedvetet laggt av med att tycka nåt överhuvudtaget...

Det känns från min egen sida som om mitt övermedvetna jag liksom lägger ner verksamheten och det undermedvetna tar över som nån slags positiv autopilot och bara säger sånt som den tror att folk vill höra....

Jag lovar att i fortsätningen verkligen tänka över frågan innan jag svarar och om jag händelsevis svarar "det blir säkert jättebra" så menar jag det:)

man får passa på...

Nu börjar dagarna sakta bli kortare och mörkret faller fortare, men ännu är det ljust ganska länge och då får man passa på att rida ut på kvällarna menan det går.

Det innebär att jag inte tillbringar särskilt mycket tid innanför hemmets väggar eftersom jag och flickorna i regel ger oss av direkt när jag kommer hem.

Idag red Felicia New Luck (Hyenan) och det funkar så himla bra fast hon knappast når nedanför sadeln på honom.
Och jag är faktiskt himla stolt över att hon fixar det så bra.

Den här filmen är från i våras, men det syns ju hur fin han ärJu fler kockar.....

....desto sämre soppa, hm.
Det stämmer ganska bra in på det arbetslags möten som vi har på jobbet, en massa viljor som tycker och tänker och som alla vill komma till tals på ett eller annat sätt.

Självklart vill alla att det ska bli så bra som möjligt för det är ju målet, men vägarna dit verkar inte alltid stämma överens med varandra och ibland inte eller målen tycks det som.

Ingen specifik kritik riktad till någon men ibland får man faktiskt försöka att lösa problemen utan att göra nya.
Ibland får man kanske acceptera att det inte är perfekt och i stället fokusera på det som funkar annars kommer ingenting att funka.

Det är inte lätt att leda att arbetslag, och det är fan inte lättare att leda vårat, men vi har en aldeles väldigt kompetent arbetslags ledare som gör sitt bästa med att försöka hålla ihop saker och ting................det är ingen lätt uppgift.


Lek med bildprogram!!!

Jag har äntligen tagit mig tid till att försöka lära mig redigeringsprogrammet till min nya kamera, detta har jag åstakommit hittills.
Jag har satt Copyrigt på dem men om man frågar först så är det helt ok att låna bilder......

Grannsämja!!!

De allra flesta människor har grannar av nån form, antingen bor man i lägenhet och har grannar både över, under och vid sidorna, eller kanske i radhus och grannar vägg i vägg.

De allra flesta verkar också störa sig på sina grannar, man stör sig på hög musik, klampande, cigarettrök, ungar som skriker, smällande i dörrar , katter, hundar, felparkerade bilar etc...listan kan bli lång.

Det som dock verkar vara det riktigt stora problemet är när flera hushåll delar tvättstuga, jag har själv bott på ställen där det allt som oftast satt arga lappar om dålig städning och stulna tvätt tider mm.
Det verkar finnas få saker som gör grannar så arga på varandra som tvättstugor.

Nu mera har jag egen tvättmaskin och behöver inte slåss med grannarna om tvättider, men visst fan finns det saker som man stör sig på hos grannarna och säkerligen finns det saker hos mig som stör dem (tro det eller ej) jag är inte perfekt;)

Först och främst stör jag mig på när grannarna och deras ungar står utanför mitt sovrumsfönster kl 06.30 och skriker och vrålar.
Jag stör mig på att mina barn får skulden för att det ligger leksaker spridda utanför våran dörr när det inte är dom som laggt dem där.
Men framför allt stör jag mig på grannar som stör sig på allt allt allt.

He he om det mot all förmodan är någon av mina grannar som läser detta så tar jag mer än gärna emot kritik ,för som saggt är vi förmodligen lika störiga allihop:)Filmtips en tråkdag....

Idag är en tråkdag ingen av barnen är hemma, grannen var här en sväng och drack lite kaffe och tjatade skit, och det var ju trevligt att få lite sällskap en stund.

Jag passade på att kolla på en film som heter RESTRAINT.....

Filmen handlar om ett ungt par som jagas av polisen för ett mord, dom tar sig tillflykt till en herrgård på landsbyggden där dom tar husets ägare som gisslan.

En helt klart sevärd film som dock inte är det bästa jag har sett, men inte heller det sämsta.


En fredagskväll på landet...(Bild bomb)

En mysig uteritt i skogen , lite hopp över naturhinder, en avåkning som resulterade i lite huvudvärk men det var snabbt botat med lite hopp i höet och gos med kissungarna.
Kort och gott en helt vanlig mysig kväll på landet......


Emilia, Flisan, Hulda och LizaTänk om.........

Människor vågade följa sitt hjärta och inte vara så satans fega....
Så satans rädda för vad andra ska tycka och tänka, så satans fega att i alla lägen alltid tänka på andra och inte sig själv...

Snart är det dags att ändra på en del annars får du skylla dig själv!!!!!

Är det hösten som är här eller???

Skit också, jag som kände mig så pigg och glad, i morse vaknade jag och kände bara bläää inte alls kul, sådär lite halv förkyld och bara allmänt deppig hm.

Jag brukar ju gilla hösten men om det är den som är på väg och får mig att må såhär så gör jag inte det längre.

Jag har lektioner till 16.30 idag så jag har lite sovmorgon, jag får väl peppa upp mig och sticka iväg till jobbet nu så jag jag får nåt gjort.


No Air

Tell me how im supposed to breathe with no air............
If  i
should die
before
I wake
Its cause
you took
my breath
away..................


nu rullar det på...

Efter att ha varit ledig 8 veckor och i stort sett bara degat och tagit det lugnt, har mitt vanliga häktiska liv infunnit sig igen.
Jobbet tar sin tid och fritiden tar sin tid.

Från att ha varit hemma större delan av dagarna i sommar, är hemmet nästan bara ett ställe där man sover.
Att jag och barnen dessutom numera ofta har lyxen att tillockmed få middag borta gör ju inte saken svårare.

Faktum är att trotts att jag är döds trött på kvällen så trivs jag med att ha mycket att göra.
Det är ju faktiskt så att det är självvalt.

Jag kan dessutom inte på någotsätt se att det  skulle vara skadligt för barnen att tillbringa ett antal timmar i i veckan skogen på hästryggen tvärt om.
Jag poängterar att detta inte är någonting jag i tvingar barnen till, tvärt om:)1988

1988 var jag 16 år och började gymnasiet, Roger rabbit gick på biograferna, och globen byggdes.

1988, greps den efterspanade så kallade Maskeradligans ledare i Gävle. Ligan rånade banker med maskeradmasker framför ansiktet.

1988 vann den svenske tennisspelaren Mats Wilander för tredje gången öppna franska tennismästerskapen, det inofficiella världsmästerskapet på grus.

1988 lyssnade man på Bon jovi, jean michelle jarre och depeche mode, tommy körberg sjöng stad i ljus i melodifestivalen.

1988 gick man i stentvättade levis 501 och converse, man blekte slingor och bar snusnäsduk runt halsen.

1988 käkade man tacos och kina mat och drack clobsoda.

Fan vad det känns länge sen!!!!!!!!

Min favvo glass var snack

Jag vill INTE vara huslig.....

Får ofta höra att jag är huslig, och jag dementerar alltid bestämt att jag är det, jag vill INTE vara huslig, det känns som om man är en gammat tant om man blir kallad huslig.

jag var tvungen att reda upp begreppet, enligt vikipedia finns det ingenting som heter huslig, vad man däremot i stället kunde gämföra begreppet med var hembiträde, eller den typiska "mamman".

Oj det är ju precis set jag känner mig som, familjens hembiträde och mamma!!! hm ok jag är tydligen huslig......

Men jag vill fortfarande INTE!!!!! vara det.

Jag säger upp mig som hushållerska


70 tal Retro....

MIn farbror Ingemar var och hälsade på en dag i sommras och hade med sig ett helt album med massa gamla fotografier, det slår mig att om ungefär 33 år kommer mina barn sitta och göra sig lika lustig över våra kläder och inredning som jag gorde när jag kollade på bilderna.

Modet växlar och det är väl tur.......


Kolla föresten på Gossedjuret, min Åsna!!! har den kvar än, men betydligt mer sliten...

 

Finns det nån mer jämlik sport???

Kollade just på os finalen i laghoppning, det gick inte så bra för sverige tyvärr, men norge kom trea.

Häst hoppning är väl den enda sport där alla kan tävla på lika villkår, killar , tjejjer, gubbar och gummor.
Jag kan iaf inte komma på någon annan.
Flera av de deltagande ryttarna i os är i övre medelåldern och tävlar mot  ryttarinnor som nyss varit tonåringar.
Ok riktigt lika villkår för alla ryttare i världen är det väl inte, det krävs ju en fantastiskt bra häst, men som ryttare på den nivån kan man aldrig fuska sig till framgång det krävs otroligt mycket träning och jävlarannamma för att komma dit.

Sen får man aldrig glömma att hästar är individer precis som vi männinskor, och de kan ha bra och dåliga dagar.

 En av mina idoler  John Whittaker på Next Milton


Dagens outfit NOT!!!

                                                                            


När jag var och fikade med en vän för ett par veckor sen fick jag frågan om vad jag skulle skriva om när semestern var slut och jobbet upptar den större delen av det vakna dygnet, kan det hända tillräckligt intressanta saker i mitt liv för att det ska vara värt att skriva om och än mindre för någon att läsa om???

Nja vi får väl se vad det blir, det verkar som om det finns åtminstone några stycken som är inne och läser varje dag och det är väl bara ni som kan avgöra om mitt liv är värt att sätta på pränt, jag ska göra ett allvarligt försök iaf:)

En sak är säker jag lovar på heder och samvete att jag aldrig kommer att börja med Dagens outfit, får jag sån idetorka så lägger jag heller ner....


i morgon...

I morgon kl 8.30 tar jag emot mina nya ettor, det är allid lite nervöst, men förmodligen är min nervositet inte hälften så stor som de nya elevernas.
Första dagarna brukar dom vara tysta som möss och knappt svara på tilltal

Jag kommer i håg när jag själv skulle börja på gymnasiet, en hel del massa nya klasskompisar som man aldrig förut hade träffat., dessutom en skola som innehåller 5 gånger så många elever som högstadiet....
man vågade ju knappast öppna käften.

Mina egna barn börjar också skolan i morgon, och hjälp vad fort det har gått, Felicia börjar 5 an och Emilia i 1 an.
Det är bara att innse att man själv också blir äldre fast man inte tänker på det.

Idag skulle barnan rida ut i skogen och jag passade på att hänga med för att kolla om jag hittade nån svamp, och det visar sig finnas gott om kantareller, det är bra för det finns inget godare än en omelett med kantarellstuvning som man plockat ihop till själv...


Ny design!!!

Provade på att fixa och trixa lite med designen på bloggen, vad tycks???

Jag är ju absolut ingen expert så kom gärna med tips och ideer om ytterligare förbättringar...

Min tvilling!!!

När jag var liten och ibland och sådär fruktandsvärt uttråkad, när ingen av kompisarna var hemma och jag verkligen inte hade nån att leka med när inte ens lillasyster fanns tillgänglig, önskade jag ofta att jag hade en tvilling syster , tänk att ha nån som är precis som jag och som alltid finns där som en spegelbild av en själv.

Dom där tråkiga dagarna brukade jag ibland låtsas att hon fanns hon hade tillockmed ett namn, och för henne berättade jag allt sånt som man inte kunde prata med nån annan om.

Ibland vore det ganska skönt att ha nån som man kunde berätta allt för, så jag borde kanske ta upp kontakten med min tvillingsyrra igen!!!


Har nu utrotat trojanerna...

Skit också ett gäng otrevliga och illasinnade trojaner bosatte sig i datorn igår, men nu är striden avklarad tack vare en datahändig karl som kunde utrota dem, dessvärre utrotades min bildbank dessutom, jag måste bli bättre på att spara dem på photobucket:(

I går kväll var det en sån perfekt sen sommarkväll som vi tillbringade  vid foten av kinnekulle, passade på att fota en massa med nya kameran.
jag har inte riktigt lärt mig alla finesser än så det blir inga rikigt bra bilder än, och så vet jag inte hur man lägger förver filmklipp, men jag jobbar på der:)
Ensamhet...

Sitter här vid min dator på jobbet, resten av kollegiet är i göteborg på föreläsning, och de enda ljud jag hör är det difusa radioljudet från målar crewet i korridoren utanför dörren.

Jag har en del uppgifter som jag tänkt att klara av under dan, men nu har jag bestämt mig för att ta kaffepaus och det finns ju ingen annan att umgås med här så det får väl bli datorn då.

Häromdan träffade jag en elev på stan och jag frågade som brukligt är hur sommaren varit, -jo då rätt ok fick jag till svar.
Har du sommarjobbat? frågade jag, - näe jag fick inget jobb......

För typ 18 år sen när jag själv var i den åldern var det inget snack om saken, alla sommarjobbade och det fanns jobb till alla som ville, men idag måste man känna nån och ha goda kontakter för få nåt.

Det kan inte vara så himla roligt och gå omkring i stan en hel sommar utan pengar, ingen bil att ta sig nånstans, kanske inga kompisar.

Det slog mig att det faktiskt finns ganska många, gamla som unga som pustar ut nu när sommaren är över och allt blir som vanligt igen.
Alla tycker inte att det är så förbannat roligt att vara ledig utan för en del är semester bara en enda lång plåga av ensamhet.Nä nu måste jag jobba lite igen.....

fredags låten!!!Varsågod här kommer låt så att fredags feelingen kommer fram.....


Buuu!

Emma på jobbet nämnde igår att hon och ett gäng skulle åka till Liköping på hjulafton ( man kollar på typ motorcycklar och bilar och sånt), hon frågade om jag ville hänga på.
Nja! hade ju en del annat inplanerat så jag fick tacka nej, såhär i efterhad verkar det som ett bra beslut för det är ju inte direkt varmt ute och dessutom ganska blött åtminstone tidvis.


Istället slängde jag på mig  en ansiktsmask och satt med fötterna i fotbad, man måste ju lyxa lite med sig själv nu när man har börjat jobba igen.
  Så här snygg blir man i ansiktsmask Buuuu!!!!!!!!!


Hemma från hoppträningen...

Första hoppträningen på typ 6 år och jag är helt slut i benen, det var studs idag och det gick väl sådär med tanke på hur orutinerade både jag själv och hästen är så är jag iaf nöjd med några av sprången.
Några vill jag däremot glömma bort snabbt;)
Jag inser dock att det aldrig kommer att bli nån grand prix hoppare av mig he he.Flisan fick hoppa Åsas stora häst New Luck och hon tyckte att det var såååå roligt.


.

Vem vet???

Varför ska det vara så himla svårt för vissa människor att ta lite kritik, varför är det så att en del människor fullständigt går i taket om man påpekar när nånsting kanske inte riktigt stämmer överens med det som man bestämt.
Att man ska behöva tassa på tå för att inte väcka den björn som sover.

eller


Kanske måste man själv bli bättre på att ta motatacker, kanske är det så att man får acceptera att alla inte reagerar på samma sätt???
Har kanske alla rätt att försvara sig i en trängd situation??Kanske ?

Vem vet???

Äntligen lugn och ro

De senaste 10 veckorna har barnen gått och laggt sig alldeles för sent typ tidigast 11 på kvällen och det har ju funkat rätt bra när man har haft ledigt själv också, men nu när man jobbar igen så vill man ju ha lite tid för sig själv på kvällarna och det är inte så lätt att vända tilbaka barnens dåliga tider.

Nu har jag dock äntligen fått dem i säng, även om dom inte har somnat än så är det iaf lite lugn och ro.

GOD NATT!!!

I morgon är det torsdagsträning på skogevi och jag ska vara med på Zonny, jag är skit nervös.......... men det ska nog gå bra:)

Slut på lata dagar...

Då har man gjort första dan för terminen, det var som en helt vanlig terminstart med personal konferens och en massa annat tjafs som det brukar.
Det enda utöver det vanliga var att jag fått en ny kollega som jag tror att det kommer att funka jätte bra med:)

Min nya fina kamera har kommit idag så jag har hållit på och trixat och donat för att lära mig hur den funkar, jag ska ut och fota lite nu tänkte jag, får se vad det blir för kul kanske jag lägger ut nåt senare.

Tog en bild på kissen med nya kameran

Sommaren summerad i bilder.....

Det är ju ingen hemlighet att jag gillar att fota, så här är ett axplock av bilder från sommaren 2008
Jag blev inspirerad........

...av sveriges duktiga fälttävlansryttare som tog en hedrande 4e plats i OS och bestämde mig för att ta en ridtur, det var ett bra avslut på en härlig semester, för i morgon börjar allvaret igen.

 Jag och Zonaparte även kallad Zonny eller Hingsten......

Önskningar

Allt som ofta får man eller ställer sig själv frågan vad man skulle göra om man vann en ofantlig summa med pengnar, jag menar 3 miljoner eller mer.

Hur många gånger har man inte drömt om att plötsligt så där och kunna göra vad man vill, utan att behöva fundera på om man får lida för det längre fram i månaden.

Det är ganska lätt att fantasin skenar iväg och man kommer på än det ena än det andra som man skulle vilja.

Den vanliga frågan är , blir man då lyckligare av pengar????

Jag läste en undersökning jord av Gbgs universitet:


420 personer, som vunnit 500 000 kronor eller mer på Triss, Månadsklöver eller Kombilotteriet, besvarade en enkät om vad vinsten betytt för dem.

De som var olyckliga blev inte så mycket lyckligare. Var man ganska lycklig innan kunde vinsten bidra till lite mer lycka, visar undersökningen.


Det stämmer inte heller att storvinster ofta leder till misär, alkoholism och skilsmässa. De flesta vinnarna i studien hade fortsatt sina liv i stort sett som vanligt. De hade inte lagt pengarna på lyxkonsumtion utan mer på bostaden, en ny bil eller till att betala av på lånen.

En sak är säker min önskning är iaf ett hus på landet, inte så långt från stan med ett litet stall.......VILL HA NU!!!! :(

 Obs bilden har jag googlat


JAG HAR VUNNIT!!!!!!!!!

.....Jag blev helt chockad när de ringde från GT och sa att jag var en av de tre som vunnit en kamera, av 8000 bilder blev det min??? det trodde jag verkligen inte, jag skickade in bilden på skoj och var glad för att den hade blivit bublicerad i gt en gång,.....

Juryns kommentar"en bild med härlig fart och fläkt som symboliserar hela den här fantastiska sommaren med sol och bad"
                                                          En 10 megapixelkamera vann jag:D

Läs mer här om du vill:)

En utomjording???

............Mystisk varelse har setts röra sig i skogarna kring Långemossen, ingen har tidigare lyckats fånga den på bild, men igår råkade jag av en händelse möta detta monster öga mot öga...........Vid en närmare titt visade det sig bara vara Skutt... en aldeles väldigt lååång bent katt
som flyttat till Kinnevedum från töreboda, mössen bör nog hålla sig undan för annars blir det ingen julafton för dem iår.....


Film tips i regnet....

Idag har jag och barnen varit i Töreboda och hjälpt Jocke och flytt städa på hans gård inför försäljning, nja städa kanske inte är rätta ordet vi kastade en hel del i sopebingen.
Ganska trötta och rejält blöta kom vi hem och vad passar då bättre än att slänga sig i soffan med en filt, katten, lite popcorn och en film......

Filmen var väl egentligen inte så himla bra, men ganska kul och okomplicerad, en film som är sevärd en regnig söndag
Tacokväll...

Jag hade inget speciell för mig igår och lovade därför att vara chaufför till mina grannar som skulle på bröllop.
Plötsligt får jag per sms en inbjudan till en spontan tacokväll på långemossen, jag packade snabbt in barnen i bilen och drog iväg, det blev en trevlig kväll...
Konstigt att det för det mesta blir roligare när det inte är så planerat innan:)


Fruktandsvärt bra låt...

Den här låten är så J*vla bra, har totalfastnat för den.
Det är konstigt med Madonna för hon blir bara bättre och bättre........

I LIKE...


Bruno har svaret..........

.....Jag har under senare tid ofta frågat mig själv om gräset verkligen är grönare på andra sidan, idag gav bruno mig svaret på frågan............


konstiga sätt att skada sig

Det är ju allmänt känt att sportutövande grabbar har en tendens att skada sig titt som tätt, hittade detta av en slump......KARL CORNELIUSSON - gurkkniv
AIK:s landslagsback i fotboll skivar gurka i köket. Han halkar, skär av senorna i vänster pekfinger och blir borta i sex veckor.

SANTIAGO CAñIZARES - parfym
Valencias spanske landslagsmålvakt tappar en flaska after shave som träffar foten så olyckligt att hälsenan skadas svårt. Canizares missar VM.

PAULO DIOGO - vigselring
Servettes målskytt firar segermålet mot Schaffhausen. Den nygifte Diogo klättrar upp på stängslet bakom målet, vigselringen fastnar och fingret slits av. Diogo varnas.

JARI LITMANEN - kapsyl
MFF:s sportchef Hasse Borg öppnar en läsk med en snusdosa. Kapsylen träffar MFF:s finske landslagsman Jari Litmanen i ögat. Litmanen blir borta ett par veckor.

JOHN DALY - bildörr
Proffsgolfaren var i sitt livs form och skulle tävla. Men efter att ha klämt handen illa i en bildörr tvingades han ställa in.

DAVE BEASANT - salladsburk
Chelsea-målvakt som fick början av säsongen 93/94 förstörd sedan han tappat en glasburk i köksgolvet och stortån krossades.

STEVE MORROW - lagkompis
Arsenalspelaren gjorde avgörande målet i ligacupfinalen mot Sheffield W 1993. Tony Adams blev så glad att han beslöt att hissa Morrow i skyn. Morrow bröt armen och fick bäras av planen med syrgasmask över munnen.

DANIEL ALFREDSSON - tomat
NHL-proffset slant med en kökskniv när han skulle skala en tomat till lillgrabben. Vänster tumme fick bandageras.

ROGER ÅKERSTRÖM - konservburk
Luleå Hockey-backen skar sig när en konservburk trilskades, och han tog till näven. Skar sig djupt, en nerv gick av, och han fick operera och gå med gips.

KALLE SAHLSTEDT - duschen
HV 71:s finska stjärna halkade i duschen, slog huvudet, svimmade och fick hjärnskakning.

JAN-OVE WALDNER - Brolin
Pingisstjärnan halkade på väg till toaletten på Tomas Brolins krog. J-O bröt benet och missade EM.

ANDY VAN DER MEYDE - intervju
Hollands fotbollsstjärna svimmade under en tv-intervju eftersom han påverkades av värmen från strålkastarna. Han slog huvudet i en högtalare och svimmade.

KEVIN KYLE - hett vatten
Fotbollsstjärnan matade sin lille son när pojken sparkade till en bunke hett vatten - över Sunderland-anfallarens snopp - med brännskador som följd.

MIKAEL RENBERG - skridskosnöre
Knöt skridskosnöret och skar sig. Fick blodförgiftning och riskerade få amputera armen.

DAN BOYLE - tappade skridsko
NHL-backen och förre Djurgårdsspelaren i Tampa Bay befann sig i omklädningsrummet då en av hans skridskor föll ned från en krok. Skridskon skadade senor i handleden och Boyle tvingades till operation.


sista sommardan...........

Idag är det sista dan på mitt sommarlov:)
Det märks liksom att hösten är på gång för kvällarna är inte längre ljusa och det är en annan vind som blåser.

När man var liten så verkade sommarlovet som om det var en evighet långt, och sista kvällen innan skolan startade för terminen så var det svårt att sova, nya skolväskan packad med diverse pennor och suddisar, man var lite spänd på om det kanske kom nån ny i klassen eller man kanske fick nån ny lärare.

Första dagen på höstterminen fick man alltid ett papper framför sig och fröken gav order om att man skulle skriva vad man hade gjort på sommarlovet och det var alltid lika svårt att komma på.

Jag kommer ihåg mitt sista sommarlov, det allra sista efter gymnaiet.

Jag var 17 år jobbade på Skara sommarland, bodde fortfarande hemma vilket innebar att alla pengar jag tjänade oavkortat gick till kläder,kläder, kläder, skor och sprit (vilket inte allid var så billigt eftersom utköparen ville ha en slant för besväret)
Fester var det nästan varje kväll.

Det var ett av de bästa sommarlov jag haft, kanske beror det på att det var just det allra sista innan man var tvungen att börja ta saker på allvar, det var då man tänkte på hur livet skulle bli och man hade fortfarande hade bollen och kunde välja var man skulle passa den...

Jag skulle absolut inte vilja vara 17 igen men jag kulle vilja ha den där bollen en gång till, kanske jag skulle spelat annorlunda idag????  Vem vet

Torsdag 7 Augusti

Om en vecka har jag jobbat två dagar.......vill vara ledig mer, men jag ska inte klaga har ju haft två månader ledigt.

Jag träffade en jobbarkompis idag och fick frågan vad jag har gjort hela sommaren, jag svarade typ ingenting....
Men jag har ju inte precis varit sysslolös heller så nånting har man ju uppenbarligen fördrivit tiden med det gäller bara att komma på vad.........jag har ju varit på bröllop och en hel del andra fester, solat och badat har jag gjort väldigt mycket denna sommaren, och några dagar på kusten har jag spenderat, en tur till Liseberg och diverse andra nöjesparker har också avklarats, kort sagt så har det varit en helt ok semester (förutom att katten dog:(.......slut på ledighet nu börjar allvaret

Träning idag....

Första torsdagsträningen på skogevi utan Brian, det var tänkt att lisan skulle träna Hyenan men dt blev Vilandra istället och det funkade jättebra, jätte lätt att lasta och inga problem alls med fölis som fick vänta hemma.

Dessutom visar sig Vilandra vara hoppglad och väldigt orädd det var ju första gången på hoppträning och dessutom andra gången med färgade bomar, och hon tvekade inte ens vid vattenhindret....Flisan har legat av sig en del i sommar så om det ska bli tävlingar i höst får vi sätta i gång på allvar nu igen.

Vilandra är pigg och vill sällan stå stilla


prison break

Innan semestern började hade jag en massa saker som jag tänkte att jag skulle hinna med som jag inte gort innan, en av dem sakerna var att kolla in några av de tv serier som de på jobbet pratar om och jag hinner ju för det mesta inte med att se på tvn på kvällarna, sen är det ju smidigt när man kan ta hem hela serien på en gång så slipper man ju vänta en hel vecka på nästa del.

Jag hade ju hört så himla mycket om serien Prison break, Janne på jobbet har ju följt den serien slaviskt så jag laddade ner.......och jag blev fast, egentligen kanske inte för att serien är sådär himla bra men huvudrollskillen är ju så J**vla snygg..


Ögongodis på högsta nivå mmmmm


Ponnyhopp bilder från Peter.....

.....Sista omgången av Gota cupen gick i maj Binneberg var platsen, Peter Sporrsäter fotografen.....

Idag fick jag bilderna som han tagit........så fina bilder blev det......
(för er som inte vet så är det extremt svårt att ta bilder på hästar som hoppar)

En dag på Långemossen

.....Jocke tog ut sin egen byggda terräng rockard spände för Bruno och tog med sig Emilia och Leo på en tur, Felicia hängde på med Vilandra............


.....Jag fick vara kvar och ta hand om hundarna  Affe............

......och Rassel

......När dom kom tillbaka gosade jag lite med Bruno....Bruno och Jocke har föresten varit med i Arn filmerna:)   

Ps! Nu du Peter var det inte så mycket text så du orkar läsa ;) 

Os i Beijing bara 3 dagar kvar...

Nu är det bara tre dagar kvar till sommar os 2008, jag är ju ingen sportfåne på nåt sätt men Os är rätt kul faktiskt, och det finns en hel del sporter som jag kommer att följa.


Os i Kina har fått en hel del uppmärksamhet utanör sportens område mot bakgrund av Kinas hårdföra agerande mot tibetanska demonstranter , kontinuerliga brott mot de mänskliga rättigheterna och mångtaliga avrättningar.

Det har talats en hel del om Bojkott av os

Bakgrunden till hotet om OS-bojkott är Kinas mycket stora inflytande över militärjuntans möjligheter att tjäna pengar. Generalerna i juntan har kontroll över de lönsamma naturtillgångarnai Burma och det totalitära Kina är viktigaste affärspartnern.
Flera manifestationer i rött hålls runt om i världen  till stöd för Burmas demokratirörelse.

Vad jag tycker eller inte tycker i frågan om Politik och sport hör i hop eller ej tänker jag inte gå in på här eftersom detta inte är en politisk blogg.

Faktum är att os börjar på fredag oavsett om världen gillar det eller ej.Friidrott är ju för det mesta kul att kolla på, men det är framförallt ridsporten som jag tycker är intressant, speciell Hoppningen och fälttävlan.


Hoppning
Antal deltagare totalt: 79 ryttare och 79 hästar - max fyra ekipage per nation, 16 lag + 15 individuella platser max 2/nation, (16 reservhästar tillåtna 1 per lag)
Sverige har kvalat lag - fyra ryttare + reserv. Förbundskapten: Maria Gretzer

Fälttävlan
Antal deltagare totalt: 75 ryttare och 75 hästar- max fem per nation, 11 lag + 20 individuella platser
Sverige har kvalat lag - fem ryttare. Förbundskapten: Jan Jönsson

Datum
9-21 augusti och 7-12 september
Fälttävlan 9-12 augusti
Dressyr 13-19 augusti
Hoppning15-21 augusti                                                  

nån som är intresserad av att läsa mer kan göra det här,


Raggningsrepliker...

När jag och min syrra var ute för ett par veckor sen, fick vi stå i kö ett bra tag innan vi kom in på stället, väl inne var det baren som gällde först av allt.
Det var skit mycket folk och en hel del av dem ganska onyktra trots att klockan inte var mer är runt 23.

Jag knödde mig in mellan två killar och stod är och väntade på att få beställa när killen till vänster (rejält packad) plötsligt puttar till mig i sidan och slöddrade fram - tja bruden, om jag köper en öl till dig får jag knulla dig då?????????
Va fan trodde han att jag skulle svara på det????
Lite smått irriterad sa jag NÄÄ det får du inte.......
Killen vinglar till och fräser fram - Då får du fan ingen öl!!!

Inte speciellt ledsen för det fortsätter jag att vänta på att få beställa vilket tar lite tid eftersom det är så mycket folk.
När det har gått ungefär 5 minuter och varken jag eller killen till vänster har fått beställa, puttar han till mig en gång till ganska hårt den här gången och säger - En grogg då??????

Vi har skrattat ganska mycket åt det där, jag kan inte låta bli att tänka på den stackars grabbens dåliga raggnings knep, undrar om det har fungerat nån gång???

Här kommer lite tips på vad man kan använda sig av, he he;)


*Jag vet att det finns tusentals av perfekta killar där ute, men det är bara tre av oss som inte ser på fotboll!
* Du ser ut som en vampyr.. Vill du suga ikväll?
* Här är jag! Vad är dina två andra önskningar?

* Det krävs 134 minuter aktivt sex för att förbränna alla kalorier från en chipspåse. Jag har precis ätit 5 påsar vad gör du ikväll?
* Ska vi gå hem till mig och göra det som jag ändå kommer att berätta för alla att vi gjort?
* Vilka fula kläder du har, ta av dej dom genast!
* Min kompis undrar om du tycker jag är snygg?
* Var har du varit i hela mitt liv?
* Ska vi leka sugrör? Du suger och jag rör.

Fler tips finns här


Hemma igen.....

Efter tre soliga och en regnig dag i Varberg, är vi nu hemma igen.
Visserligen har jag ingenting emot att vara borta med det är faktiskt rätt skönt att komma hem.

Vi har hunnit med en hel del på tre dagar bland annat,  ett besök på varbergsfästning, en heldag på stranden, middag på Harrys fredagkväll och till barnens glädje Funcity (ett riktigt skitställe, enligt mig) men barnen gillar det och tur hade dom för dom köpte 6 lotter var och vann varsin chokladlåda med 2 kg........helt otroligt:O

Som vanligt var jag framme med kameran........


Det börjar närma sig på slutet av semestern bara drygt en vecka kvar innan allvaret börjar igen, skulle inte ha nåt emot att vara ledig några veckor till, fast det är väl förmodligen bara för att man vet att man har nåt att komma tillbaka till.

Om någon undrar över det sista kortet så var det inget nudistläger vi var på, bara killarnas sätt att roa sig efter en del alkohol inblandat hm:)

RSS 2.0