Jag gillar tomten;)

Hittade det här från när jag var liten hm....tidigt visste man vilka knep man kunde använda för att få vad man vill ha;)

 
Hej du tomten! om jag gör såhär får jag några jul klappar då???

Barnvagns djungeln

Följ min blogg med bloggkoll
När jag fick min första flicka i början på 97 var jag inte speciellt medveten när det gällde val av barnvagn och hur viktigt det var att man skulle ha rätt färg, märke vilka hjul den skulle ha osv, jag hade helt enkelt inte tid med sånt eftersom jag pluggade på högskolan och pendlade fram och tillbaka mellan skara och Göteborg.

Jag blev erbjuden att köpa en begagnad brio barnvagn för 300 kr och det var ju som hittat tänkte jag, den var i brun skai och funkade helt perfekt.
När sen föräldrar kursen började fick jag höra att de andra köpt vagnar för 5000 spänn och jag förstod att valet av barnvagn verkligen var nåt som de flesta var mycket noggranna med och absolut inte lämnade åt slumpen, fast jag tyckte mest att det var komiskt....


Nåja den höll ju inte i all evighet och om saken ska fram så tyckte väl även jag att det skulle vara kul me en nyare vagn så när flicka nr två var påväg fyra år senare så köpte jag en "nyare"  denna gången en Emmaljunga...liggvagn och senare en Emmaljunga sittvagn...
 

 Det var ungefär vad som fanns att välja på Emmaljunga eller Brio, några andra märken fanns men dessa var störst och ledande på marknaden.
Om man mot all förmodan skulle ge sig ut och välja barnvagn idag så finns det betydligt fler att välja mellan dessutom i alla prisklasser från tusenlappen till 15000...hm jag skulle nog inte kunna välja:)

Vad gör man??

När ja vaknade i morse hade jag två fötter i ansiket, plötsligt har milllan börja komma till mig på nätterna igen det är tredje gången på några dar.

Inte för att det gör så mycket för det är ju gaska mysigt, tänkte att det kanske kan vara lättare att få upp henne på morgonen om jag liksom väcker henne långsamt, men tji fick jag det var definitivt inte lättare och det dåliga morgonhumöret fortsätter.
Jag tänker ofta att om det är jobbigt att få upp ungen nu hur ska hon då bli i tonåren............där kom en rysning:S


Jag har provat nåt nytt....

Jag tycker att det är så himla svårt att komma på vad man ska äta till middag, jag älskar ju inte direkt att stå vid spisen men mat måste man ju ha...
Scan har börjat med färdiga stekar perfekt för man slipper verkligen laga mat fast man liksom gör det ändå:D

Stekarna är neutralt marinerade och kryddade på ytan. Att de är uppbundna gör att formen blir fin och att tillagningstiden jämn. Steken ligger i ett aluminiumtråg som ställs i ugnen, tråget går att återanvända. Bipackat finns en klarknapp som kan användas för att se när steken är klar. Tillagningstiden är ca 1 timma. Separat i förpackningen finns 3 dl sås.

Scan Gourmet stekar finns i fyra varianter: Rostbiff med rödvinssås, Herrgårdsstek med gräddsås, Kotlettstek med äppelcidersås samt Lammstek med skogsvampsås. De förberedda stekarna finns i butikens köttdisk.

Jag provade rostbiff och så här blev resultatet, det var jättegott faktiskt och så jätte enkelt...


Still bored......

Idag är en sån där dag som man helst vill ska va över, inget känns kul ganska deppigt överlag...grannarna ska åka till London på torsdag och shoppa och gå på pubar och dricka öl och ha allmänt mysigt , jag vill också!!!!!!!!!:( jag är ruskigt avis...fem år sen jag var i London sist.Achmed the dead terrorist.....

Kanske är jag ganska så seg, men jag har precis upptäckt honom och han är sååå kul:D
 

Sko shopping...

Idag var jag och döttrarna och mamma i Skövde och gick i affärer, bland annat jag köpte ett par skor till mej.
Egentligen är jag inte som de flesta andra tjejer när det gäller skor för jag gillar verkligen inte att köpa skor men nu var jag tvungen.


Döttrarna däremot älskar allt vad shopping heter och hade gladeligen köpt upp hela skolagret.

ny matta....

Jag köpte en ny badrumsmatta och katten blev rätt fundersam över att jag köpt en med massa leksaker på, han satt på den och funderade vilken han skulle börja bita på.....när han väl kommit på att man kunde anfalla alla och dessutom den som råkade gå in på toan så blev det lite jobbigt...

Tillslut blev jag så trött på han att jag bestämde att det var dags att han fick gå ut själv, det tog inte många minuter innan han hittade en sork och leka med i stället...bläää det blir till och ligga i soffan inatt (för katten alltså)Så här gör man inbakade flätor...

På begäran kommer här en guide hur man gör inbakade flätor.....jag är ingen expert men....

1. Samla håret längst upp i en tofs...
2. Dela nu in tofsen i tre lika stora tofsar...
3. Börja fläta ett varv som en vanlig fläta...
4. På nästa varv tar man lite från sida och flätar in i flätan...
5. Gör likadant på båda sidor...
6. Använg gärna en kam eller borste för att ta upp håret på sidorna så blir det inte lika tovigt...
7. Upprepa hela tiden tills man kommer ner till nacken...
8. Från nacken och ner flätar man som en vanlig fläta...
9. Nu är det färdigt!!!

Om man vill göra en fläta i luggen gör man på samma sätt fast man börjar då vid sidan av luggen....

Skövde igår....

En riktigt lyckad kväll igår:)

Och det bästa av allt.....jag är hur pigg som helst idag, jag hade ju bestämt mig för att ta det lite lugnare, så man inte hittar på en massa pinsamheter som man får ångra dagen efter, ok jag brukar kanske inte ångra så mycket av det jag gör , men ibland kanske man blir lite väl jobbig när det blir för mycket.
Men som sagt så är jag inget bakis idag:D

Jag har inte pratat med nån annan av dem jag var ute med än, men jag tror nog att de flesta tyckte att det var en lyckad kväll och jag går gärna ut i Skövde igen....´


Bogrens i Skövde!!!

I morgon är vi ett gäng som tänkte ta en sväng till Skövde för och kolla in Minnenas som är för oss som är lite äldre;)
typ 30+ he he
Sönt och slippa träffa elever när man går ut för det är ganska jobbigt och här i stan finns det ju ingen stan att gå om man inte vill riskera det.

Jag tror nog att det kan bli riktigt kul:D så det är bara att ta på party stassen....Ibland behövs inga ord...

.......Detta är nåt av det mest avslappnande efter en arbetsdag som finns.........


Saker är inte alltid som det ser ut...

Igår för en vecka sen krockade ju vi med en annan bil, båda hade vi släp efter.
Och det var ju just med vårt släp som den andra bilen körde ihop med.

På plats såg det inte så allvarligt ut och vi trodde att det var ganska ytliga skador på både släp och bil, men det visade sig ganska snart att underredet på bilen var så pass skadat att det inte är nån ide att laga.

Beträffande släpet så blir även det en kostsam historia:(

Nu återstår det bara  för mig att skriva en vittnesberättelse eftersom jag satt bredvid och såg vad som hände.

..ser ju inte så farligt ut, men det blev det:(


shit, jag ramlade...

Mornarna hemma oss  är väl ungefär som hos de flesta andra med ungar som ska till skolan, fast lite värre....
Rent ut sagt är det nån sorts oorganiserat kaos som i de flesta fall som tur är slutar med att alla kommer i väg i tid.

Denna morgon var inget undantag, jag som egentligen inte har några lektioner på torsdagförmiddagar hade ett inbokat möte kl 8.30.
I hyfsat god tid kom jag halvägs på väg till carporten på att jag glömt mobilen på laddning.

Jag har ända sen jag var liten alltid haft svårt för att ta det lugnt och allt som oftast springer jag mellan ställen om det är bråttom, som nu.

Så lätt och smidigt som det bara kan bli  kl8 på morgonen rusade jag upp för trappan och snappade åt mig mobilen, lika smidigt gick det inte när jag i samma snabba takt var på väg ner för trappan igen.
Fråga mig inte hur det gick till men plötsligt halkar jag på ett trappsteg och sätter mig rätt på rumpan... AJ!!

Förra torsdagen klättrade man  i  berg och nu kan jag inte ens ta mig ner för trappan utan att hamna på röven...hm

Det blir nog ett rejält blåmärke, tur att ingen såg mig så jag kan behålla detta som en hemlis;)Glasögon orm...

Jag har varit tvungen att börja använda mina glasögon igen, linser funkar nämligen inte så bra på mig.
Jag tycker att de snurrar på sig hela tiden och så blir ögonen liksom torra när man är ute och det är ju jag en hel del.


Problemet är att jag inte rikigt gillar att ha glasögonen heller för de är liksom i vägen på nåt vis, men om man måste välja på glasögon eller ont i huvudet  så väljer jag någ det första.....men jag tycker att jag ser ut som en riktig skolfröken he he;)


Ny serie:D med Persbrant<3

Jag är inte så där jätte mycke för att kolla på tvn, för jag vet att börjar jag se en serie så fastnar jag och då är det kört sen.
Idag började det en svensk serie på 4an som heter Oskyldigt dömd jag hade egentligen inte tänkt att se den men datorn var upptagen så jag blev sittande iaf......och den var riktigt bra och dessutom är det fristående avsnitt vad jag förstår.

Och det är klart att är Persbrant♥ med så kan det ju inte bli dåligt;)


Trött kattunge:D

Simba kan vara totalt sjövild för att nästa sekund somna på stört hur och var som helst....


Mys i höstmörkret...

Förut idag kom jag på att jag var på ett sånt där ljusparty men aromvärmeljus i våras, jag köpte några bruna svindyra värmeljus som luktar teak och kardemumma.
Under sommaren blir det ju inte av att man sitter inne och tänder ljus så dom har legat där i skåpet sen dess.

Nu när det faktiskt är ganska mörkt på kvällarna tänkte jag att det var ide att ta fram dem och det var faktiskt riktigt bra lukt på dem, inte så himla starkt som en del billigare varianter på luktljus.
 mysigt med tända ljus....


Men vilken smak man hade :D

En frossa i några gamla svenska filmer....
1.
Sökarna var en riktig favorit ett tag för det var ju så coola och snygga killar, hm vilken smak man hade va!!!!:D

Egenligen en rätt hjärndöd film som dock väcker en del minnen.

Jocke (Liam Norberg) bor i en av Stockholms tuffare förorter. Han råkar ständigt i bråk i skolan, och hans helgkvällar i city präglas av våld. Jocke åker fast och döms till fängelse, där han blir bekant med Tony (Thorsten Flinck). När de suttit av sina straff genomför de en hel serie rån.

Filmen speglar värstinggrabbarnas tillvaro där kriminalitet, våld och droger är vardagsmat. Dialogen präglas i högsta grad av svordomar och könsord. 

2.
Å, den här filmen kollade vi på ungefär 100 ggr bara för att få se Niklas Wahlgrens snopp i ½ sekund, men vi bar ju bara 11 år då så det kanske ganska oskyldigt he he...

Filmen G, vars fullständiga titel är G - som i gemenskap handlar om tre unga killar som precis slutat skolan. De tre unga killarna som alla har olika problem som de tampas med under filmens gång.

Kim är kär i Mia, men han har inte vågat ligga med henne. Han tror att hon är mycket mer erfaren än han. Dessutom känner han sig dragen till Kristoffer, som äger klubben G.

Robban har hamnat snett i livet. Hans mamma vet ingenting om drogerna, men de har ständiga gräl om Robbans sena nattvanor och underliga polare. En dag hinner polisen ikapp Robban.

Alexander är sångare i källarbandet Barn i Bredäng. En manager lyckas övertala honom att överge sina kompisar och börja sjunga med Nürnberg 47 (som gestaltas av Reeperbahn), ett band med dekadent nyfascistisk stil.3.
Den här filmen var så jä''la bra och en väldigt kort period blev det coolt med EPA traktor...hm en väääädigt kort period...

Annelie (Izabella Scorupco) är 17 år och bor med sin mamma i Stockholm. En dag får hon ett brev från sin pappa, som hon inte har träffat på 10 år. Han vill att Annelie ska komma upp till Jämtland så att dom kan träffas. Hon åker upp, och väl där uppe träffar hon Johnny (Håkan Lindberg). För Annelie händer det mer uppe i Jämtland på någa dagar än vad det gjort i hela hennes liv i Stockholm


4.
Ännu en nostalgi film vars ledsång man hånglat till på dansgolvet ett antal ggr;) ops!!

P.S. Sista sommaren är en svensk dramafilm från 1988.

De två vännerna Matte och Kranken åker på cykelsemester till Gotland. Matte tar med sig sin nya flickvän Lisa. Kranken protesterar först men under resan dras han till Lisa.


 


So what!!!

I guess i just lost my husband
I don't know where he went
So i'm gonna drink my money
I'm not gonna pay his rent (Nope)
I got a brand new attitude
And i'm gonna wear it tonight
I wanna get in trouble
I wanna start a fight

Na Na Na Na Na Na Na
I wanna start a fight
Na Na Na Na Na Na Na
I wanna start a fight


Vill ha...dom här...

Har tjatat hål i huvet på min kollega idag om att jag vill ha nya jeans, har sett ett par only som jag har bestämt mig för, det är bara det att jag kom inte iväg idag heller.

Får väl se om det kan bli på Onsdag då, hmEn härlig höstdag...

Idag har hösten verkligen visat sig från sin bästa sida, jag gillar faktisk hösten, dels för att jag är född då och dels för att jag tycker att det är ganska mysigt att få tända lite ljus på kvällarna när det börjar bli lite mörkare.

Det var en helt perfekt dag för en uteritt i skogen med flickorna och jag hittade dessutom lite kantisar idag me:)
Det har blivit några liter hittills och det är ju inte så illa eftersom jag inte direkt letar utan tar dem som jag går på liksom.

Som vanligt var kameran med och jag fick ett par bilder med rätt fint ljus i...
Bröllopstårta...

Japp då var det gjort igen då, har blivit en del bröllopstårtor detta året och alla har varit olika eftersom de flesta har egna önskemål om färger smaker och dylikt.

Den här bruden ville att det skulle vara lite mer åt lila ljung hållet eftersom det är lite höstigare nu, annars fick jag ganska fria händer så jag hoppas att hon blir nöjd.


Just a fu*king friday

Som vanligt är man ap trött på fredagkvällen, den kvällen i veckan när man sett fram emot att kunna sitta i soffan i mysbyxor och zappa på tvn och käka smågodis tills man spyr så orkar man knappt det ens..

Kan säga att restan av den här familjen inklusive katten redan har laggt ner verksamheten för idag så jag tänkte passa på att kolla sex and the city filmen, visserligen har jag sett den förut men den är kul och ganska lättsam och så gör det ju inget om man somnar i soffan.

I morgon ska jag göra en bröllopstårta.....

Adrenalin kick!!!

Idag har jag och några kompisar varit på billingen och provat på att klättra, fatta att det kändes högt och jag är helt super nöjd att jag faktiskt klarade att komma mycket högre än jag hade trott.

Så pass kul att jag absolut kan tänka mig att göra det igen...
Jag känner verkligen muskler som jag inte visste att jag hade, lär väl ha en grym träningsvärk i morgon

Ska träna spinning i morgon kl 8.15 hm kan nog bli jobbigt..

Olyckan var framme:(

Idag var vägverket på jobbet och visade en film för eleverna om rattfylleri och vad som kan hända om man kör bil onykter.
Det var en ganska så gripande  och otäck film som visade bilder från olycksplatser och man får sig en tankeställare.

Lite senare på eftermiddagen var vi på väg till hoppträning i hangelösa och denna gången har vi Jockes lite större transport som min bil inte kan dra därför är det Åsa som kör med sin bil.

Det är ganska små trånga vägar där ute på landet och plötsligt möter vi en annan bil också den med hästtransport efter sig.
Åsa försöker snabbt väja för den andra bilen och är halvägs ner i diket med vår transport, men på den smala vägen är olyckan ett faktum och den andra bilen kör in i sidan på vår transport.

Det blev som tur var varken djur eller person skador, men jag vågar inte tänka på vad som skulle kunna ha hänt om inte Åsa lyckats väja så snabbt.På bilen blev det lackskador och en trasig drivknut
på transporten gick ena däcket åt skogen och dessvärre skadades också axeln...

Vilandra....

Träning på skogevi idag det gick fint...Vilandra är så duktig.Inget möte idag!!!

Skönt att komma hem tidigt idag, slippa sitta i möte....

Nu ska jag slänga i mig lite mat och så bär det iväg på hoppträning i hangelösa, jag ska inte rida idag så jag får väl sköta markservicen:)

Nu känns det verkligen att jag saknar att åka på tävling på helgen, de andra ponnytjejerna i GRK är full gång med ponnyallsvenskan div 2 , men vi har ju ingen häst till det för tillfället så det vill verkligen till att vi kommer igång igen om vi ska komma iväg på nåt framöver.

Miss you Brian:(

Annars känns det rätt ok idag, jag har lyckats slippa bli inblandad i mer tjafs så det är gött;)

PONNYLEKIS...

Jenny heter en tjej som bor med sin familj vid foten av kinnekulle och som har ponnylekis, en ridskola för de allra minsta barnen.

Allting i Jennys stall är anpassat efter små barn och små hästar och det är så himla mysigt och fint och de små barnen bara älskar att vara där.


kallt ute...

Cyklade precis hem från jobbet och jäklar va kallt det var, det är verkligen riktig höst nu och man får nog banne mig ta fram vantar och mössa så man slipper frysa häcken av sig.Vill inte...

Jag tycker att det är så himla tråkigt och energikrävande att bli inblandad i saker som jag inte har med att göra, när man plötsligt får höra från andra att man tycker si eller så fast man egentligen inte har tyckt nåt alls.

Snälla blanda inte in mig i intriger för jag vill inte va med.....jag kanske inte vill ha en åsikt i allt som sker, för det är ju faktiskt ingen ide att ha åsiker om saker som ändå inte har ett dyft med mig att göra.
Ett monster....

Det visar sig att jag har ett monster som hugger mig vaderna varje morgon om jag inte är tillräckligt snabb med burkmaten...
Söt som socker men fanatisk när det gäller mat och då finns inga regler för vad man får eller inte får.


Ååå va roligt!!!

En av Åsas 4 åringar, den mysigaste  snällaste hästen som finns har gått kvaliten och direktkvalificerade sig till finalen i Flyinge som lovande dressyrtalang... det är verkligen jätte kul och grattis så himla mycket till det Åsa!!!

Jag hoppas verkligen att jag kan följa med, ska bara kolla om jag får ledigt först...

Orka bry sig.....

Att folk orkar bry sig så mycket om andra, jag blir bara trött:(


Fredag och trött som få...

Fredagskväll och redan trött nog att gå och lägga mig, det har varit en rätt så häktisk vecka.

Och en rätt så häktisk dag som började på gymet med ett spinnigpass kl 8.15.
Hade sedan lektion med tjejgruppen på 4 års, ett nytt ämne för mig som heter komunikation och samspel det gick som Planerat och jag tror nog att de tyckte att det var rätt så kul.

Jag har också hunnit med att få bilen lagad, även om det inte riktigt var meningen att den skulle bli det idag men jag är iaf tacksam;) för nu slipper jag ju att åka omkring i en bil som låter som om det var en raggarbil.

När jag senare var på väg till fiket för att träffa en vän och kollega stötte jag på Karlsson och det var ju inte direkt igår, synd att man inte ska kunna ses oftare än en gång i månaden när man bara har 200 meter till varandra.

Kvällen fram till nu har jag därför tillbringat i karlssons kök över en flaska vin och det är ju alltid lika roligt att diskutera med henne.

Nu ska jag slappa framför tvn tills jag somnar......

Jag har lärt mig göra inbakade flätor!!!!!

                    


Visste du det här????

Visste du.....
att den vanligaste färgen på bilar 2007 var silver på andra plats röd...

att det vanligaste namnet på nyfödda flickor 2007 är Wilma och pojknamn William...

att det vanligaste efternamnet i sverige är Johansson...

att den vanligaste dödsorsaen i sverige är hjärtkärl relaterade...

att ca 50% av männen mellan 18 och 84 är övervikiga siffran för kvinnor är ca 40%...

att personer med eftergymnasial utbildning har genomgående lägre dödlighet än de med gymnasial eller förgymnasial utbildning....

att kvinnor flyttar i allmänhet hemifrån tidigare än män. För de årskullar som föddes i slutet av 1970- och början av 1980-talen var medianåldern vid första flytten hemifrån 20,7 år för kvinnor och 21,7 år för män.

att alkoholkonsumtionen i Sverige har ökat dramatiskt sedan mitten av 1990-talet. År 2004 beräknades den totala konsumtionen till 10,5 liter ren alkohol per invånare 15 år och äldre. År 1996 var siffran 8,4 liter, män dricker dubbelt så mycket som kvinnor.

att det finns 1,2 miljoner rökare i Sverige. Av dem vill 600.000 vill sluta röka....

att 66% av svenskarna kan tänka sig att ha sex på första dejten men bara 34% av britterna...

En vecka full av möten.....

Den här veckan har jag suttit i olika möten varenda dag, börjar bli ganska tröttasamt faktiskt.
Måndag var det möte, tisdag möte, Onsdag möte Idag möte men i morgon är det fredag;) och inget möte, skönt:)

I morgon ska jag däremot använda min av arbetsgivaren betalda friskvårdstimma till ett spinningpass 8.15.
Jag ska också åka ner med min bil till Fp så att tomas kan kolla vad det är som gör att den låter som en HD.
Måste hinna städa ur den från allt hästrelaterat avfall först, så jag slipper skämmas;)

Jag håller tummarna att det inte är nåt som kostar massor nu igen för då , vet jag inte vad jag gör med skrothögen.ha ha kul tidsfördriv.........

Idag har jag iga letioner på förmiddagen så jag tänkte komma till jobbet en stund senare, det var städa jag hade tänkt att göra men det blev inte så....

Jag hittade en kul sida som heter yearbookyourself.com  

 

Om det är nån som tcker att jag bör byta till någon av dessa frisyrer så låt mig veta.....:)


Skit på er Skara kommun.....

I den här stan brukar kommunen bjuda alla sina anställda på en personalfest varje höst, som en uppmuntran för att alla gör ett bra jobb, det var iaf vad alla trodde.
I år verkar det som om kommunledningen dessvärre inte är nöjda med sin personals ansträngningar, för plötsligt bestämdes det att festen skulle ställas in....

Va!!! ingen kommunfest, det är ju en höjdpunkt och det brukar ju vara hur mycket folk som helst som kommer till stadt, visserligen har det väl inte varit nån vidare mat de senaste åren för det har ju dragits in på det också, men kul har vi haft ändå.

Skit på er skara kommun för att ni inte kan prioritera att belöna era anställda med en liten uppmuntran för allt som de uträttar, på dagis, äldervård, hemvård, skola mm

BLäää:P

Morgondagens middagstips......

Håller på och lär mig photoshop så jag försöker förena nytta med nöje:)


Fan va duktig jag är....

...om jag får säga det själv;)

Äntligen har jag börjat fatta det här med photoshop och hur man gör med designen och koderna .

Jag kan lova att det har tagit tid men envis som jag är så har jag bara inte kunnat ge mig förän det blev som jag ville....

Jag har en hel del kvar att lära och ännu är jag definitivt inte nöjd men jag kan leva med denna designen tillsvidare:)

 i just love photoshop:D

Seg dag....

Tisdagar är en seg dag på jobbet, eller föresten inte seg kanske men den är lång.
Jag har lektioner från 8.00-16.20 och sen ett arbetslagsmöte på det.

Lite raster har man förstås så att man kan maila lite med sina arbetskamrater:) det är ju nästan den enda kontakten man har med resten av kollegiet eftersom vi är lite isolerade här, tur att Emma kikar in i bland så jag har nån att skvallra med;) hehe.

ja ja jag ska inte klaga för i år är det första gången på de 8 år som jag jobbat här som jag är lektionsfri i stort sett hela fredan, himla skönt faktiskt.

I kväll börjar lektionsridningen för Millan så jag hinner knappt hem, ska jobba på designen i kväll för efter ett antal timmar fick jag äntligen ner ett fungerande photo shop....

Bli av med bananflugor

Hela mitt kök är invaderat av små ettriga fula flugor, dom är bara så äckliga och jag vet inte hur jag ska bli av med dem.
jag tänkte att jag kollar på nätet och visst där fanns det tips hoppas bara att det funkar

Bananfluga (Drosophila melanogaster) är en art i släktet fruktflugor (Drosophila), i familjen fruktflugor (Drosophila), i familjen Brachycera Den är ett par millimeter lång och har fått sitt namn av att den ofta påträffas vid frukt .
Ibland omtalas Drosophila-arter som "blomflugor", vilket dock är missvisande eftersom de egentliga blomflugorna tillhör familjen Syrphidae.

Bananflugan förökar sig snabbt, och eftersom den trivs i rumstemperatur och mycket väl livnär sig på matrester och dylikt ses den ofta som ett oönskat husdjur. Den som önskar bli av med dem i bostaden eller liknande kan med fördel blanda till ett glas med en del vatten, en del diskmedel, en del vinäger och två delar honung. Flugorna dras till blandningen och drunknar i den.


En dag till....

Igår provade jag dom där jeansen som ligger längst in i garderoben och det kräver nog en del för att dom ska passa;)
men jag ska nog banne mig klara det.

Jag har iaf varit duktig idag med och kom precis hem fån ett spinningpass till, det jobbigaste var nog att behöva cykla hem efteråt, j*vlar vad trög det gick upp för backen hem, men det gick på rent vres.....

Nu är jag rätt mör, men katten som har typ slappat hela dan är visst ännu mörare......hm undrar om han lever.Det är faktiskt gott med sallad så maten blir nog inga större problen, Emma på jobbet tyckte att jag skulle skriva ner recept på nyttig mat och lägga ut , men det blir nog svårt i detta fallet för jag tog vad som fanns hemma så vi kan väl säga kylskåpsresningssallad, man tager vad man haver:)Ursäkta röran;)

Jag vill bara göra alla uppmärksamma på att designen är under konstruktion där av lite konstig, hm återkommer med en ny när det slutar att JÄVLAS med mig, GRR


Söndag kväll....

Då börjar denna helgen också gå mot sitt slut, det känns somom jag säger likadant varenda söndag.
Helgerna är oftast så fullbokade med saker att man inte hinner med liksom.

Så börjar veckan igen och lika fullbokad den med, när ska man hinna med och leva då, fast det kanske är just det man gör när man har mycket att göra iaf när det är saker man gör för skojs skull.
Jag ska banne mig sluta klaga på att jag har så mycket, det är ju självförvållat..... säg till mig om jag tjatar om det snälla..

Jag idag har ju jag och döttrarna varit iväg på tävling, och om någon händelsevis undrar hur det går med träningen;) så har jag faktiskt hunnit med ett spinningpass också:D

För de som brukar gå på hälsostudion kan jag tala om att det var ett mixpass med Nina och då vet alla att då är man helt slut sen:S

Nu vill jag att det ska hända nåt kul, och snart är det ju oktoberfest;)

Duktig pålle!!!

Klockan ringde 6.30 i morse och på schemat stod en CL  50 cm och 60 cm på Bölaholm.

När vi kom hade Hulda naturligtvis rullat ur knopparna som vi gjorde igår så det var bara att fixa till det så gott det gick, slänga på täcke transportskydd och lasta.

Hulda  tycker att hon är världsbäst........


Det är första tävlingen med 4 åriga Hulda som är en korsning Shettis/newforest/welsh.

Vi kom fram i god tid för en gångs skull vi hann tilloch med att stanna på preem för att köpa kaffe.


Vi visste innan att Hulda gillar att hoppa och att hon själv tror att hon är bäst i världen, men vi visste inte att hon skulle visa sig vara en riktig hoppkanon totalt orädd och tillsynes oberörd av hindrens färg och form.På framhoppningen var hon lite spänd och det var lite otäckt med de andra hästarna så det blev några stopp.
Väl inne på banan var det dock inga som helst problem, öronen fram och raketfart.

Detta resulterade i två felfria rundor och därmed två blå/vita rosetter det bådar verkligen gott för denna lilla ponnys framtid på tävlingsbanorna:)


 Det här är tydligen mitt jobb.......hmDagen i bilder

Idag har det varit fullt upp och det började med en mycket, nä föresten fruktandsvärt regning förmiddag på stan.
Det var trevligt trots regnet för jag fick ju träffa tjejerna med sina småttingar, iaf delar av dem:) och det var inte igår om man säger så....


Senare i väll var jag och flickorna en sväng på inflyttningsfest på IVARSGÅRDEN jättefint hade Anna och Björn fått det:)
När festen startade på allvar åkte vi vidare till Sörgården och fixade med Hulda inför tävlingen i morgon
jag är avis vill också ha...............

Barnens dag...

Idag så är det barnens dag här i stan och jag lovade igår att vi skulle gå ner och kolla, det jag då inte visste var att det skulle regna som det gör, det vräker verkligen ner och det är ju inte så kul.
Men har man lovar så har man det är bara att bita i det sura äpplet och ta paraplyet...

Det blir en fullspäckad dag med lunch med tjejerna, inflyttningsfest hos Anna o Björn dessutom måste det finnas tid över för att åka och göra iordning Hulda för tävlingen i morgon...........

Sen måste jag ju försöka hinna träna lite också, hm hur detta nu ska gå ihop....

Bäst att försöka ta sig ner till stan nu då för emilia står i hallen och väntar:)


Fredags mys...

Mamma och lucy (bulldogen) kom förbi, fick frågan om jag ville komma hem ill dom och käka kvällsmat och det är ju alltid välkommet att slippa laga mat en fredagskväll...speciellt eftersom det bara är jag hemma.


I morgon förmiddag ska jag träffa delar av tjej gänget på stan och ta en fika:) det ska bli kul för det är ju alldeles för sällan vi ses nu för tiden.

Britney Spears

Jag läste i nån skvaller tidning om att britney spears ska återta sitt liv igen och börja tjäna pengar,
hon tyckte väl att det var´dags att sluta festa och börja leva "normalt " igen.
Hon hade tydligen lyckats göra slut på sådär en 320 mille det senaste året och är i behov av att förbättra sin inkomst.

Detta genom att snabbt bli smal, vältränad och hälsosam.

Hm det låter som om det var jag ju;) jag tänkte ju också bli lite smalare lite mera vältränad och hälsosammare.

Bestämde mig för att ta reda på hur hon har gjort (som det stod i tidningen) gå ner två storlekar på två månader....

Det visar sig att hon tränar ungefär 30 timmar i veckan och har dessutom speciella människor som lagar maten och hjälper till att poscha när det blir jobbigt....

Fan, vem ska laga min mat då??? hur ska jag hinna träna 30 timmar...nä får nog göra det är på mitt sätt tror jag....

Jag har ju iaf kommit så långt att jag har köpt ett gymkort och kört ett spinningpass i morse så........

Jag har fått en utmaning!!!

Det var inte här på bloggen som jag fick utmaningen utan av en kompis...

Inte för att den kanske är så där jätte avancerad med inte helt lätt heller och den kräver dessutom att man fokuserar...
Det är skönt att ha ett mål liksom även om det inte direkt är att bestiga mount everest.

Vad är då utmaningen jo!!!

Jag ska komma i mina "smaljeans" ni vet de där jeansen som ler hånfullt emot en från hyllan varje gång man inte vet vad man ska ta på sig, som är rätt snygga som ligger  i garderoben och som man inte vill slänga fast de sitter aldeles för tajt!!!

Nu har jag ju dessutom skrivit om det här så nu måste det ju gå, annars får man ju skämmas:S

Hjälp....

Blir snart tokig, jag har försökt att fixa till en ny header och har använt designadinblogg.se och blev tipsad om Gimp som jag nu har laddat ner, men hur i hl''te gör man sen då.
Hm det blir inte lättare av att katten hela tiden ska bita i mina händer när jag sitter vid datorn, jag kan ju knappt skriva...

Får nog gå och lägga mig och göra ett nytt försök i morgon.


Idol skiten är tillbaka...

Idag är det torsdag och idolskiten har börjat på tvn igen, helt oroligt att människor utsätter sig för detta spektakel.

I morgon är det fredag igen, fan va veckorna går fort jag hinner inte med riktigt.
Det känns som om det är Måndag och fredag hela tiden, iår visste jag inte rikigt vad som skulle hända till helgen förutom ponnytävlingar på Söndag, så jag hade väl tänkt att ta det lite lugnt och slappa och invänta festligare helger;)
Men jag hade ju glömt att jag var bjuden på inflyttningsfest i Hangelösa på lördag så plötsligt blev det inte alls så lugnt längre.

Nåja ganska lugnt blir det väl ändå eftersom jag får ta med mig barnen.

Idag har vi varit ute och ridit en sväng i skogen och det var riktigt skönt att komma ut, det blir ganska så tråkigt att bara rida på banan.

Så har jag köpt gymkort igen så jag kan komma igång med träning igen det har blivit rätt slappt i sommar, jag börjar med ett förbränningspass i morgon bitti kl 8.15 det ska bli riktigt gött:)Höst och vinter kläder...

Nu är det hög tid att kolla runt och bestämma sig för vad man ska ha för vintekläder i år, Förra vintern hade jag en militärgrön jacka som var ganska så kort så nu tänkte jag att jag ville ha en som går ner över rumpan denna gången.

Jag hittade en som jag ville ha på Ellos  för endast 499 kr och beställde den, jag har redan använt den dessutom:)


förbannad bilförare...

Få saker irriterar mig som folk som inte kan köra bil....som kör ut framför en eller som gör knepiga om körningar eller som helt enkelt bara ligger i vägen och verkligen inte flyttar på sig grr.

När jag sitter i bilen själv så händer det ganska ofta att jag svär och gapar på hur andra beter sig i trafiken, men vid närmare eftertanke så har det hänt inte bara en gång utan faktiskt flera att andra bilister blir irriterade på saker som jag gör fel.
Det händer ju faktiskt att man själv också felbedömmer avstånd eller hastigeheter eller helt enklet att man bara sitter och drömmer och glömmer vad man gör.

fast ibland så kan det ju vara ganska skönt att sitta i bilen aldeles själv och vbara få gapa och skrika åt en massa folk som man inte känner, det hade man ju inte vågat om man inte hade varit tryggt förvarad i bilen.

I metro idag skrevs det:

Ett oförsiktigt filbyte på Göta älvbron och ett långfinger i vädret, det var allt som krävdes för att en 18-åring skulle skjuta två män i centrala Göteborg under midsommardagen.

- Jag tappade besinningen, säger 18-åringen i förhör.
En av männen träffades med en kula i höger lunga och höggs sedan flera gånger med kniv i ryggen. Den andre träffades av tre skott men fick inte livshotande skador.

Tidigare under dagen hade 18-åringen åkt bil tillsammans med sin 20-årige kusin och varit nära att kollidera med en annan bil vid ett filbyte på Göta älvbron.
Det uppstod ordväxling och personer i båda bilarna gav varandra "fingret".

För att reda ut vem som gav vem "fingret" först jagade 18-åringen och hans kusin den andra bilen genom centrala Göteborg till Vasastan.

Där drog 18-åringen fram en pistol och sköt minst fyra skott mot de båda männen.
Den ene mannen sprang ner mot Vasagatan där han föll omkull.

Den 18-årige mannen kom efter och gav honom flera knivhugg.
Hans kusin gick emellan och ska, enligt åklagaren, ha sparkat den liggande och skottskadade mannen i huvudet innan han körde 18-åringen från platsen.

Nu åtalas kusinen för grov misshandel och skyddande av brottsling.
De båda unga männen kom senare samma dag självmant till polisen.
De är inte straffade för brott tidigare och ska inte missbruka vare sig narkotika eller alkohol.

Oj oj bäst att sluta peka finger då......;)slutet på dagen...

I morses var jag så j'vla trött när klockan ringde så jag trodde aldrig att jag skulle orka gå upp, jag znoosade flera ggr och tillslut blev det så bråttom att jag inte hann duscha.
Det är inget bra att börja dan med att hamna i tídsnöd för då blir liksom hela dan sån.

Tisdagen är den längsta dan i veckan första lektionen börjar 8.00 och sista slutar 16.20, sen var det dessutom föräldrarmöte idag och jag har ju en ny etta så jag fick snällt smila upp mig och visa min bästa mognaste sida.

Hm, det är ju alltid lite jobbigt att bli granskad av 20 nya ansikten som dessutom är en bra bit äldre än en sjäv, men det funkade faktiskt bra och jag tror att de var nöjda när dom gick.

Annars har dagen mest flytit på utan några särskilda händelser, förutom att det som vanligt efter en personalfest blir en massa rykten och skvaller, fast jag bryr mig faktiskt inte, orkar inte lägga energi på sånt och jag är glad att jag inte själv är inblandad........

Det var slutet på den här dagen ganska tråkigt inlägg hoppas att det händer nåt kul i morgon:)

Dagboken

Förra veckan var vi med 4 års programmet på billingen och spelade mossfotboll, boule och grillade korv.
En av mina kollegor sa då att han tycker att det känns som att läsa någons dagbok när man läser någons blogg.

Jag brukar ju dock inte skriva om rikigt allt som händer mig, bara en liten del som jag känner att jag kan dela med mig av, skriver man däremot dagbok så finns det väl ingenting som man lämnar därhän eftersom det inte är meningen att andra ska läsa det man skriver där.

När jag fyllde 7 fick jag en dagbok i present av en kompis när jag hade barnkalas, jag frågade min mamma vad jag skulle med en sån till och hon sa att i den kunde man skriva namnet på den man var kär i och att man sedan skulle låsa den med det lilla låset så ingen skulle kunna se vad man skrivit.
Med spretiga bokstäver präntade jag JOHAN med stora bokstäver och låste sedan omsorgsfullt den rosa boken och la den under kudden.

Någon vecka senare visade det sig att en av mina kompisar hade öppnat boken och läst namnet och sen talat om för resten av gänget att jag var kär i Johan, efter det har jag aldrig mera försökt mig på att skriva dagbok.

RSS 2.0