Gota cup ponny 2010

Söndagen den 30 Maj gick finalen i gota cup ponny av stapeln på Jutagården i skultorp.
Det var ett strålande väder och både ryttare och hästar på ett ypperligt humör.
 
Alexandra Johansson på c ponnyn  Sessan Star var först ut i förklassen prestationen ledde till en tredje placering.
 
Nora Olsson på c ponnyn chiqita Lola var nästa ryttare på banan och Nora sken ikapp med solen efter en fantastiskt fin dubbelnolla.
 
Felicia Larsson på Nexis vilandra deltog även denna gång i Ungponnyklass, och det blev ekipagets andra nolla tillsammans.
 
Petra lövgren på Filippa var först ut bland kat d ponny,de gjorde en kanon runda och låg länge bland de placerade men blev tyvärr petade i sluttampen.
 
Kajsa Öberg på One in a Million gjorde även de en fin runda , dessvärre stannade Millie på första en gång annars flöt det på som bara den.
 
Med dessa fin fina ritter i bagaget och lite fika i magarna var det så dags för lagklassen.
 
Även nu var det Alexandras tur först, inga bekymmer där inte en nolla och därmed första lagryttaren till omhoppning, så var det då Noras tur, jajja men en nolla till!! andra lagryttaren klar.
Då var det petras tur, hon gjorde verkligen allt hon kunde på den pigga ponnyn, men det blev dessvärre ett pet på hinder nr 7.
Då var det Kajsa och därmed sista chansen för laget att ta sig till omhoppning, det syntes verkligen att Kajsa bestämt sig för att Millie inte skulle komma undan, en nolla och allmänt jubel av GRKarna på plats.
Felicia han även rida ytterligare en felfri runda i ungponnyklass fick andra rosetten för dagen.
 
5 lag av 13 möjliga till omhoppning innebar att det fans chans till placering, de bestämde sig för att inte chansa utan rida på säkerhet för laget och det gav resultat för Alexandra red nolla och hamnade strax utaför placeing, Nora fick ett stopp på andra, Petra red nolla och även Kajsa nollade!!
Det räckte till en 4e placering för dagen och en 5e placering totalt!!!!!
 
BRA JOBBAT!!!
 

 

Jag hatar dom verkligen av hela mitt hjärta...

De flesta människor har någon fobi av nåt slag, kanske ormar,spindlar eller ljudetsom uppstår när någon gnuggar en kniv mot en tallrik.

Jag har inte direkt ont av något av de där, men däremot klarar jag nästan inte av att ens se en kackerlacka på bild.
De är så fruktandsvärt otäcka att jag nästan svimmar tillockmed av barnens plastexemplar.
Dom älskar verkligen att retas och är riktigt skadeglada när jag nästan gråter i ren panik.

Jag blev ju inte direkt gladare av att höra på radion att kackerlacorna har ökat lavinartat i severige de senaste 10 åren

Sedan 2004 har antalet anmälda fall av kackerlackor i lägenheter ökat med drygt 40 procent till Trygg-Hansa. Västsverige står för den i särklass största ökningen men även Stockholm och resten av landet är drabbat.
2006 ryckte Anticimex i Stockholm ut 1 302 gånger för att sanera lägenheter som invaderas av kackerlackor. 2007 var siffran 1708, 2008 steg den till 1885 och hittills i år är siffran uppe i 713 utryckningar.
Kackerlackorna förökar sig mycket fort. Bara fem honor ökar kolonin med 200 nya kackerlackor var femte vecka.

Skräp inte orsaken

Jan Jungerstam, biolog på Anticimex, säger att ökningen inte beror på dålig hygien eller skräp vilket man lätt kan tro.
- Orsaken är att folk reser mer idag och att handeln mellan länderna ser ut på ett annat sätt. Folk tar med sig kackerlackor genom utländska varor, säger Jan Jungerstam till Nyhetskanalen.se.
Var är det för typ av kackerlackor som är på frammarsch?
- Alla typer. Den amerikanska kackerlackan, orientaliska, brunbandade kackerlackan men framförallt är det den tyska kackerlackan som har ökat i antal. Tyska kackerlackan är den besvärligaste typen för att den förökar sig mycket snabbare än de andra.

Trivs nära människor

Kackerlackorna förekommer mest i de miljöer där det finns människor som restauranger, varuhus, lägenhet och villor.
- Kackerlackorna har anpassat sig till att leva inomhus. De lever nära människor och gillar varma och fuktiga miljöer.
Det som Jan Jungerstam har noterat den senaste tiden är att vanliga lägenheter drabbas mer och mer av kackerlackor. Kackerlackorna sprider sig även lätt mellan lägenheter vilket resulterar i att fler lägenheter drabbas jämfört med villor.
Vad ska man göra för att undvika att kackerlackor drabbar en?
- Att vara observant på de varor du köper utomlands. Speciellt matvaror bör man hålla extra koll på. Vi måste samverka i samhället för att åtgärda problemet med dessa skadedjur. Undvik att ha fuktiga utrymmen och larma skadedjursbekämpningen om du misstänker något.

Smittbärare

Förutom att kackerlackorna är otrevliga att ha hos sig så kan de också framkalla allergier och vara smittbärare.
Men det är inte bara kackerlackor som är på frammarsch, även vägglösen har blivit ett allt större problem. Även i det fallet beror ökningen på att man tar med sig vägglösen genom resandet.


tacka vet jag förr, eller har tiden stått stilla???

Tisdag kväll, barnen och katten har somnat o själv fick jag av en anledning på svt1 och där pågår tydligen någon sorts deltävling i eurovision song contest.

För typ 25-30 år sen satt man bänkad framför tvn dessa kvällar med chipsskålen i knät om det var riktigt lyxigt fick man dipp till också och coca cola vilken inte hörde till vanligheterna.

Innan hälften av bidragen spelats sov man som en stock för att bli väckt lagom till omröstningen som verkligen var såå spännande.

När jag hamnade framför detta spektakel kväll 30 år senare känns det som om tiden stått stilla, lika tråk dålig lågkvalitetsmusik som det alltid har varit, skillnaden är kanske bara att de tar sig själva på lite större allvar idag och att de numera ska dra ut på lidandet veckor i förväg....tacka vet jag förr det var tider det:P eller ???
döm själva....


för få timmar på dygnet...

Nu halkade jag allt efter igen, till mitt försvar har jag faktiskt en bra anledning.
På torsdag denna veckan ska jag på närträff på högskolan i karlsad och det har krävt en hel del förarbete, gruppuppgiften som ska lämnas in nästa vecka ska sammanställas och det har denna gång varit mitt arbete att göra detta.

Med viss vånda har jag äntligen fått tummen ur att sända iväg utkastet så att de andra i gruppen kan kolla vilka kompletteringar som ska göras .

I ärlighetens namn kanske det är i sista sekunden, men med tanke på den försmak av sommaren som helgen bjöd på prioriterade jag kanske inte direkt att sitta vid tangenterna i den mån jag kanske borde gjort.

Men nu är det som sagt gjort och morgondagen kommer att tillbringas i soffan med den skönlitterära bok i ämnet neuropsykiatriska funktionshinder som är nästa och sista uppgiften i denna delkurs...
sedan är det sommarlov som hägrar...


Tråkigt

Idag har jag varit ensam hemma hela eftermiddan och kvällen och det är verkligen skit tråkigt.
Den stora tjejjen är på liseberg med klassen och den lilla med en kompis hos dennes kusin, sambon är o spelar fotboll.
Man skulle ju kunna tro att det borde vara jätte skönt att vara ensam hemma i lugn och ro men jag blir bara rastlös:S

I morgon ska jag och Millan på borggårdsfesten och det kan nog bli kul...

Funderar på om jag ska kolla på några avsnitt av true blood som är såå himla bra, längtar efter säsong 3...


Borggårdsfesten 2010

Får väl passa på att göra lite reklam för Min arbetsplats...

Vi påbörjar härmed en ny tradition i Skara. Estetiska programmet har sedan tidigare bjudit på Spökvandringen varje höst och det kommer vi givetvis fortsätta med, men nu kommer det ännu mer! I maj varje år bjuder vi Er till en galen och rolig helg i 20-tals Nöjesfältsanda.
Kom för att träffa Trollkonstnärer, Levande Statyer, Buktalare, Skäggiga Damen, Spådam, Pantomimfigurer, Starke Adolf, Clowner, Fakirer, Siamesiska Tvillingar, Cirkusdirektör, Positivspelare med sin Apa, Uncle Sam på styltor.

En scenshow med en galen clown, Fagra dansare som dansar Can-Can och Stepp, Trolleri och Eldkonst.

Vidare så finns det en Trekamp där alla vinner plus att man deltar i en fin utlottning. Vi har också en Leksaksloppis där du kan fynda leksaker för en billig penning! Pop-corn, korv i bröd och kaffe finns också till försäljning.

Och det här, gott folk, var bara den första timmen!

Vidare går man in i vår fina teater på skolan och en barnpjäs tar vid.

En spännande och rolig historia om en Leksaksaffär. Vad händer egentligen när affären har stängt och alla gått hem?
Här får alla leksakerna plötsligt liv!
Följande figurer får ni träffa alldeles livs levande:
Barbie, Ken, Action-Man, Nallen, Svamp-Bob, Banan i pyjamas, Riddaren, Trasdockan, Buzz Lightyear, Robot, Fjärrkontroll, Slajm, Trumslagarpojken, Lego-Gubben.

En kamp om den finaste hyllan i affären utspelar sig i den här fantastiska pjäsen som varar 1 timme och 15 minuter inklusive paus.

Kom till Skara och delta i Borggårdsfesten! Vår målgrupp är 0-100 år, så alla är välkomna!

Och Ni, ring och förboka! Det är ett begränsat antal platser.

Datum: 22 & 23 maj
Plats: Katedralskolan i Skara
Pris: 50 Riksdaler
Tider: Pass 1: 13.00-14.00 Nöjespark
14.00- 15.15 Barnteater (inkl. paus)

Pass 2: 15.15-16.15 Nöjespark
16.15- 17.30 Barnteater (inkl. paus)

Bokning/Info: 0738-162551
Varmt välkomna!

Hemsida: www.katedralskolan.nu

Vår huvudsponsor: Leksaksaffären i Götene:
Klicka på länken för att komma till deras hemsida:
http://www.leksaksaffaren.se/


Sommar klänning

Sommaren gör sig allt mer påmind, det börjar faktiskt bli riktigt varmt o skönt ute vissa stunder, något som man nästan hade glömt hur det känns efter en sån här iskall vinter.

Problem med vad man ska ta på sig på morgonen är ganska angenäma nu när det faktiskt är helt ok att köpa tunna kjolar och sommarklänningar.
Jag har beställte denna klänning på nätet och hoppas på att den ska hinna komma innan skolavslutningen för det är ju roligt att vara lite extra fin den dagen när man har en dotter som tar mellanstadiestudenten:)


Veckan kom och gick...

som vanligt aldeles för snabbt, känns inte som om man hinner med allt som man borde.
Dock hann jag med denna dag är att städa och tvätta i förmiddags, Felicia har ridit Vilandra medan jag skottade sand på den nya ridbanan som håller på att göras.

Dessutom har stall assla under veckan fått ytterligare en invånare i form av en treårs hingst som heter Winston.
Winston är en welsh ponny precis som vilandras son tvåårshingsten Villgott och dessa grabbar har hur kul som helst ihop.
Båda är under inridning och eftersom winston är ett år äldre så har han kommit lite längre i sin inridning och Felicia satt upp medan Åsa gick bredvid och stöttade, funkade jätte fint:) han är så cool.

Riktigt fina men busiga små killar är vad om är bägge två.

Villgott förra sommaren

Winston (lånad bild)

Vilandra Villgotts mamma


Bagarbarna

För ett tag sen hade jag besök på jobbet av små bagarbarn från källeskolan, det var min yngsta dotters klass som fick komma till mig och baka bullar.
De var såå duktiga och jag tror att nästan alla ville bli bagare när dom gick därifrån.

Det ska börjas i tid att rekrytera nya små elever till gymnasiet.


det man inte vet har man inte ont av..eller?

Ibland kanske det kan vara bra att inte veta vad som sägs eller planeras bakom ryggen, om man liksom inte vet om det och allt ändå är som vanligt har man ju ingen anledning att störas av det.

Om det istället är så att man får iformation som man egentligen inte skulle ha är det inte lika lyckat, då vill man ha alla kort på bordet och det kan vara riktigt svårt att få och det slutar allt som oftast med oegentligheter.

Då kan man välja att sluta upp att försöka mjölka information och acceptera läget, men förr eller senare kommer det ändå fragment som påminner om det där hemliga och man börjar tänka igen
alla tentakler ute och peljar.

Jag är inte dum i huvet, även om jag för det mesta har lust att stoppa huvet i sanden och glömma bort så är jag ändå inte så dum att jag inte fattar....så det så


Körtävling på skogsborg...

Detta inlägg kommer från stall assla

I helgen gick Bergs första körtävling för säsongen av stapeln. Vår Nexis Vilandra gjorde tävlingsdebut i dressyr och precision lokal B, och vi är enormt imponerade av henne. Hon har aldrig gått på en dressyrbana med vagn tidigare och har inte ens sett koner. Dessutom blåste det halv storm, men hon tog det med lite lagom ro ändå och hamnade på en individuell andraplats. 

 

Dessutom startade vår Bruno en lokal A i dressyr och maraton. Vi satsade på att lotsa honom lugnt och sansat genom maratonhindren. Joakim jobbade hela tiden med bogar, omställning och rakriktning och vi hade tänkt ut vägar i samtliga hinder som byggde på volter med vändningspunkter där portarna bara passerades "på vägen" och Bruno gick verkligen kanon! Han blir lätt lite överladdad och då blir små missar plötsligt väldigt stora eftersom han reagerar på en millisekund på allt. Sen vore ju givetvis det bästa om man hade en helt felfri kusk (och groom) :o) Har ni några på lager så lotsa dem hit!

Tjuvkika gärna lite på jättefina maratonbilder hos stallW:
http://hera.webgain.se/information/index.xhtm?webgainGroupId=54900

Första omgången av lagtävlingen gick av stapeln också, och Bergs lag lyckades knipa åt sig en andraplats, trots lite tråkigheter med skadade och till och med avlidna hästar bara veckan innan start.

Laget:
Jennie Almgård- Apollo
Åsa Lövgren- Webmaster af Jäboruder
Torbjörn Johansson- Väsbjörns Madonna
Åsa Larsson- Nexis Vilandra
Lagledare: Åsa Larsson

BRA JOBBAT!!


Å så kom Alice

Lika bra att fortsätta då när man har kommit i gång:P
En ganska så stor sak som faktiskt har hänt är ju att lilla alice har kommti till världen, eller till långemossen kanske man kan säga.
Alice är mina vänner Åsa o Jockes lilla dotter som nu har hunnit bli hela 3 månader.
Idag har vi dessutom haft nöjet att få närvara vid Alice ruth christinas dop i forshems kyrka.

Jag är ju inte vidare kyrklig av mig, o jäkligt hes efter en envis förkylning som satt sig i luftrören men jag försökte  ändå på att ta ton under själva psalmsjungandet.
Fick inga klagomål från raden framför och om det berodde på att de av ren artighet låtsades som ingenting eller att de heltenkelt var döva låter jag bli att ta reda på.
Den enda som möjligen hade något att säga om saken var lilla stina som satt i mit knä (eftersom stinas mamma var fadder till Alice) stina började nervöst skruva på sig under sången och valde att flytta över till felicias knä i stället.

Kan tillägga att under psalm nr 2 valde jag att hålla tyst.

Riktigt mysigt är det iallafall att få gosa med lite Alice och det har definitivt fyllt hela den kvot av bebislängtan jag har, inga mer bebisar här det räcker så gott att låna:)Blogg semester...

Ja då var man tillbaka igen efter ett antal veckor som förmodligen blivit månader sen jag skarev nåt, det har inte riktigt funnits någon energi över till att blogga.
Det känns ju dessutom som om det här med bloggande mest är tonårsflickor som gör numera.
Kan ju kännas lite patetiskt att vara över 30 och ändå hålla på med det men som sagt så är det ett ganska bra sätt att få skriva summera dagarna som går.
Det är ju dessutom ett ganska kul sätt att minnas tillbaka både kul och mindre kul saker som hänt under året.

Vad har hänt sen sist då??????

Allt eller ingenting, det beror väl på hur man ser det, livet bara rusar fram och det känns lite som om man bara väntar och väntar på någonting som aldrig händer.

Är kanske dags att ta tag i allt det där som man sagt att man ska hinna med att göra innan man blir för gammal.

Jag är iallafall himla glad över att jag har mina döttrar och att jag fick dem rätt tidigt i livet, så det finns en massa tid kvar att använda nu när dom börjar klara sig lite mer själva.

Jag ska fundera lite på vad det kan tänkas vara för mål jag har att uppnå här näst....


Gota cup ponny är i full gång och felicia har startat Vilandra i avd B, det har gått över förväntan måste jag säga och en nolla har det blivit på 4 försök och det är väl godkänt.


RSS 2.0