Första doppet i sjön...

Idag har det varit runt 30 grader och verkligen en äkta sommardag.
Därför passade jag och mina tjejer på att ta årets första dopp i sjön, och det var faktiskt riktigt skönt.
Barnen blev ganska trötta efteråt, och vad är väl skönare än en tupplur i skuggan.....


I morgon är det tävling i Vara och åter igen blir det tidig uppgång för att hinna till första start kl 9, det blir ju dock svårt att somna innan det blivit svalt så man är väl trött som en gnu i morgon bitti.
Ja ja det funkar väl ändå antar jag...

Jaha då har man två...

...tävlingsryttarinnor i familjen.
Lilla Emilia har varit med i sin första CR och det blev två felfria rundor på 50cm visserligen med lite stöd av mamma på banan, men man kan ju inte begära för mycket när man bara är 7 år...

Emilia och Liza
image125
image126
image127


Bedårande söta...

.. är dom i hop LIZA och Emilia.
På Fredag ska Emilia tävla en CL för första gången, 50 cm blir det och jag lär väl vara nervig som vanligt.
HM, vi får väl se hur det går, det brukar ju vara lite vingligt i början....
image124

Höll på att glömma ...

Idag jorde jag nästan nåt oförlåtligt, men för den skull inte ovanligt när det gäller mig...
Jag höll verkligen på att glömma min sambos födelsedag.

Jag glömmer ju som sagt nästan alltid alla människors födelsedagar, men sin sambos måste man ju komma ihåg.
Kom på det först när han åkt till fotbollsträningen,

Hm, jag fixade till det lite snyggt genom at grejja middag och en liten present, medan han var på träningen.

Upphör aldrig att förvånas....

....över hur vuxna människor kan bete sig.
Idag var det klassfotboll i Skara, det innebär att alla klasser i alla skolor i kommunen spelar en turnering mot dem i motsvarande årskurs.
Det är helt frivilligt så man måste inte vara med om man inte vill.

Min älsta dotter spelade med sin klass dvs. åk 4, tilsammans med 6 tjejjer och 3 killar.
De förlorade sin första match med 6-0 och sin andra med 3-0 och sin trede med 2-0.
Ok laget var kanske inte jätte nöjda med sin insats efter tre förluster, men då vann de sin sista match med 4-0 och all besvikelse var som bortblåst, de var hur nöjda som helst och det var ju skönt och se att de faktiskt gladdes mer åt en vinst är besvikelse över 3 förluster.

Det som jag egentligen vill komma till är hur många föräldrar och vuxna som faktiskt borde gå hem och skämmas efter en sån här dag.
Ett av de lag som min dotters klass spelade mot (jag nämner inga namn) hade vunnit sina två första matcher och leder över min dotters lag med 2 mål ändå står det en vuxen karl vid min sida och gapar och skriker att de är dumma i huvet, att de är blinda, att våran målvakt borde köpa en lott och en hel hoper andra väligt illa passade haranger.
Hallå det handlar om 10-11 åringar varav hälften av dom aldrig har spelat en fotbollsmatch i sitt liv.

Nej du gubbe, du borde verkligen skämmas ordentligt och du är tyvärr inte den enda jag har hört stå och gapa glåpord över lag idag,
Bröllops tider...

Den 5e juli är jag bjuden på bröllop, det är ett sånt där jätte flådigt bröllop med högtidsklädsel dvs balklänning.

Jag har ju därför varit tvungen att skaffa fram en klänning som passar min stil (man kan ju inte ta vad som helst) och hade turen att ha en godvän som lånade mig en jättefin klänning.

Den är vinröd i ett snirkligt rutmönster med svart och silver.
Jag har tyvärr inget kort på den nu, men det kommer.

Till klänningen ska jag ha svarta skor.

Jag har även beställt tid hos hårfrisören för en håruppsättning dagen till ära....

Eftersom jag tidigare har jobbat som konditor har jag blivit tillfrågad om jag vill göra bröllopstårtan.
bruden vill ha en tårta i vitt , men röda rosor och gulddetaljer, hm vi får väl se hur jag ska fixa till det, men det ordnar sig nog.
image120
Den här tårtan är den senaste jag gjorde.Ett Kattliv...

Tänk att vakna varje morgon av att någon serverar mat till en.... När man har ätit kan man kolla ut och se vad det är för väder eller om det är några kompisar eller nåt annat kul utanför.

Om det regnar kan man antingen lägga sig i soffan och sova en stund till, eller ta en tur in till grannen och käka lite, kanske bli klappad och äta lite till.

Är det soligt kan man lägga sig nån stans i skuggan och mysa ända tills det kommer någon och går förbi som man måste skrämma bort...
image118

Om man blir lite rastlös tar man en runda bort på fältet och hittar några små möss som man kan ha roligt med, dom är ganska goda att äta också.

När man har jagat , lekt och ätit sig mätt på mössen är det himla gött och lägga sig på grannens altan, man har ju så bra utsikt så man ser vilka som kommer förbi, kanske kommer matte eller husse em så man kan å in och vila sig lite innan kvälls jakten.

Vid 11 på vällen brukar matte skaka men kattmatspåsen och det är dags att gå in och äta kvällsmat och sova.
Sova gör man hälst nära någon, ibland hos någon av lillmattarna ibland hos stormatte, husse vill inte ha nattligt sällskap av någon som är hårigare än han.

ETT GOTT KATTLIV Av Skorpan

Helgens tävling avklarad

I går var det final i Gotacupen serie c ponny, och det var verkligen GRKs dag, inte mindre än 4 individuella placeringar, en 4e plats i lagklassen och en 3e plats i totala cupen...Kunde inte gått bättre!!!
Tjejjerna var jättenöjda och det firades med bubbeldricka och tårta i gröngräset innan hemfärd

GRATTIS TJEJJER DET GJORDE NI BRA!!!

image111


Min duktiga dotter fick äntligen en individuell placering, det var hon väl värd...
image113

Till min vän.......

En söndag i maj, en stor hage med härligt grönt aldeles färskt gräs tre vänner som inte har kännt varandra särskilt länge men som har märbart trevligt  i hop, arbetar tillsammans för att sätta upp stolpar som ramlat ned under vintern.
Två barn och två hundar tumlar omkring i gröngräset, liksom som om de provade funktionen innan hästarna ska släppas.
Det är en av de där första riktigt varma sommardagarna, himlen är klarblå och solen lyser sådär som den bara kan göra en dag i maj.

När jag ser mina barn springa omkring och leka med hundarna i gröngräset slår det mig vilken otrolig tur vi har som har möjlighet till allt detta, Emilia kan leka med hundarna i timmar och tröttnar aldrig.
Vi känner oss alltid välkomna in i ditt hus.

Det slår mig att allt detta har vi tack vare dig min vän och jag känner allt som oftast att jag inte kan gottgöra nog för allt, det känns helatiden som om jag vill göra mer, hjälpa till mer för att underlätta, men tiden räcker inte alltid till.
Jag hoppas att du förstår hur tacksamma vi är...

KRAM


Html och fotbollskänsla....

Onsdag kväll och som vanligt aldeles för sent, varje morgon när jag vaknar tänker jag i min trötthet att (ikväll ska jag lägga mig tidigt) men icke!!!! jag blir allt som oftast sittande vid burken.

Har nu suttit ex antal timmar framför datorn för att lära mig lite om webdesign...jag har ju sett alla andras fantastiskt fina egenomponerade bloggar och avundjukt suckat.
Men så tänkte jag att varför sitta och klaga när jag faktiskt kan fixa till min också.

jag försökte snabbt ta reda på hur man gorde för att ändra på den redan förexisterande (vet inte om det är ett ord, men det låter bra) designen och får ganska snart klart för mig att det är bara att gå in på stilmallen och ändra på kodmodulerna!!!! jaha???? vad f*n är en kodmodul då????

Det är bara så fantastiskt med internet för man kan faktiskt lära sig nästan vad som helst, nja man kan kanske inte lära sig att spela fotboll eller något annat som kräver känsla för att utöva, men åtminstone det mesta som går att läsa sig till!
Jag sökte på eniro och fann till min stora glädje att det finns människor där ute som faktiskt vill och tycker att det är viktigt att människor får lära sig om HTML koder och web design...Tack för det:)

Resultatet lär väl vänta på sig, men jag har i allafall lärt mig att lägga in en aldeles egen header!!!!!


Vänskap?

Hur definierar man vänskap??

"Vänskap är en relation mellan personer.
Denna relation kan grunda sig i tex pålitlighet eller Kärlek,  många menar att man i vänskap ska kunna lita på varandra och kunna dela hemligheter utan att de avslöjas.

Vänskap anses som det finaste bandet mellan många personer i världen.

Eftersom de allra flesta forskarna (psykologiska som biologiska) menar att människan är ett flockdjur , och behöver sociala  kontakter med andra människor, så är vänskap väldigt viktigt."

Hur vet man då att en vän är en vän?
Kan man ha hur många vänner som helst?
Kan man värdera sina vänner, eller dela in dem i olika fack?

 Fack 1. Vänner som man kan tala med allting om ( då menar jag verkligen allt) skratta och gråta med.

Fack 2. vänner som man fikar umgås och har enbart kul med.

Fack 3. vänner som man helt enkelt har haft länge och som man egentligen inte umgås med så mycket men vet att man alltid har kvar oavsett vad som händer.

Alla tre facken är oerhört viktiga och kan inte på något sätt mäta sig med varandra, man kan alltså inte värdera sina vänner.

Man känner oftast på sig vilka som är ens vänner, men visst kan man bli sårad och besviken och jag antar att man själv nog har sårat och svikit  nån gång.

Men det är väl egentligen det som är vänskap på riktigt , att man kan förlåta och gå vidare, att man kan se sina egna svagheter i en annans och inse att man själv inte är perfekt.
 
Jag har massor av vänner i alla fack och jag får hela tiden nya, nya vänner i olika åldrar vilket berikar mig som människa, jag är otroligt glad för det och hoppas att mina vänner är glada för min vänskap tillbaka:)

Puss på er !!!!!!!!!!!

 

VÄNNER!!!


Grillpartaj på långemossen!!!

Igår hade Åsa på långemossen bjudit in till grillparty, snacka om tur med vädret..
Allt som tillhör en riktig svensk grillfest fanns med... köttet, potatissalladen, ölen och kubbspelet.


sommarklädda flickor i väntan på glöden...

Grabbarnas uppgift att tända grillen...

Tror bestämt att dessa damer led av sviterna från kvällen före...

Kubb...ett måste för varje grillfest, nja inte så himla kul längre...

Måste ju vara med på bild själv också:)


Jag tar åt mig kritiken...

och lovar att bättra mig:)

Har fått lite "gliringar" om att jag är för dålig på att uppdatera min blogg, och jag ska bättra mig på den fronten, jag LOVAR!!!!!!:D

Beskyddarinstinkt...

Min 11 åriga dotter är väldigt duktig på det mesta hon företar sig och om det är något som 11 åringar i dagens samhälle gärna företar sig så är det att använda datorn för diverse konversationer med gud och alla människor genom msn, bilddagboken , stallet.se osv.
Maskinskrivningslektionerna som jag fick i skolan kan slänga sig i väggen för nu vet ungarna redan i förstaklass hur man skriver på tangentbordet på snabbast möjliga vis.

Jag som egentligen är ganska emot för mycket regler i min uppfostarn av mina barn efterson jag anser att de bör lära sig att tänka själva och lära av sina misstag i det sociala samspelet med människor, har ändå känt mig tvungen att ta kommandot över vad barnen gör med datorn då jag till min fasa upptäckte vilken sorts språk som används barnen emellan på bilddagboken och msn...

Sånt som för bara 10 år sedan skulle ha setts som ren och skär mobbning är i nuläget vardagsmat för barnen.
Min dotter hade på bilddagboken fått kommentarar som "hur orkar du leva med att vara så ful som du är"  eller
" tror du att du är nåt, din lilla tönt"  "Jag hatar dig, bara för att du är så ful" och detta är bara några av de kommentarar som jag till min fasa fick läsa.
Upphovs mannen eller männen till dessa rader håller sig naturligtvis anonyma, annars hade jag inom en minut ringt upp föräldrar till dessa barn.

Det värsta av allt är att barnen inte verkar bry sig om att bli kommenterade på detta vis, det har blivit vardagsmat att bli påhoppad anonymt. -Bryr mig inte, varar min dotter.
Nähä!!! men det gör din mamma , så nu blir det kodlås på bilddagboken, bara så du vet...
Äntligen!!!

Vaknar lördag morgon, yngsta dottern liggen och snusar ibrevid mig i sängen, fönstret är öppet på glänt och man känner den där försiktiga morgonbrisen.
Persiennerna är neddragna, men på ljuset genom gardinen kan man ändå ana vad som är på G där ute, nämligen sommaren!!!! 
Himlen är blå som blåklint, träden fulla av vita blommor och den illgröna gräsmattan full av gula maskrosor.
Å, vad välkommet det känns med klarblå himmel, sol och värme, hoppas nu bara att det blir en fin sommar på alla sätt;) detta året
image96

RSS 2.0