Varberg nästa!!

I dag tog jag med mig mina flickor och deras kompisar till sommarland, de blev en dag fulla av bad och en del åkande i diverse attraktioner.
Men jag kan lova att man blir ganska trött efter en sån dag, men det var lite iden att barnen skulle leka sig trötta och somna i tid, men det verkar som om de har hur mycket energi som helst för dom kom int i säng förrän 11 iaf.

I morgon åker vi ett gäng till Varberg, det verkar ju som om vädret ska hålla i sig åtminstone ett par dagar till så trots solbrännan så får man väl passa på att tillbringa en del tid på stranden, får väl sola framsidan he he;)


Katten och musen

I kväll när jag satt ute med grannarna och delade en flaska vin så kom deras katt förbi med en mus i munnen, min granne sprang snabbt bort och stängde altandörren så att katten inte skulle släpa in musen.

Katen som vi hade förut var expert på att fånga möss så vi har haft en del jobb med att jaga ut möss ett antal ånger och det är ju mindre roligt.

Jag sa lite käckt att de problemen har jag ju inte än med min lilla kattbebis eftersom han inte är ute själv ännu.......

Hm, lite senare när jag kom in och skulle sätta mig vid datorn upptäckte jag att det var nåt fel på musen, jo då kattbebisen fångar visserligen inga riktiga möss, men har jäkligt vassa tänder.
Det visar säg att han helt enkelt har bitit av hela sladden:(  

Dessutom låg han helt oskyldig och sov och förstod inte alls varför jag gnällde...


Vad då ??? jag har inte gjort nåt.....


Stall Assla

Nu när Brian kommer att åka hem till norrland så ska Felicia i stället ta sig an Vilandra en Welsh ponny kat C, hon har just nu fölet Villgott vid sin sida men hon har börjat rida henne lite smått, och Cavallos Ernst en  4 årig D ponny som kommer att bli jättefin.
 
Båda Ponnyerna ägs av Stall Assla ( Åsa Larsson)

Detta klipp filmades i Maj 2008


I morgon åker Brian....

Vi har nu haft förmånen att få ha Brian till låns ett år och det är dags för honom att få åka hem till Norrland igen, Brian har varit helt fantasktiskt rolig, men är en ganska bråkig ponny och det har varit oerhört lärorikt för Felicia att rida honom.
För att inte glömma att det har varit lärorikt även för mig som har fått lära mig att försöka tygla mina tävlingsnerver.

För ett år sen var hon fortfarande på klubbnivå men har med Brian lyckats ta en plats i Grks ponnylag , Fått placering upp till Lc och varit med och kämpat sig till en 3e plats i Gotacupen 2008 (en riktig prestation)

Även om Brian kan vara väldigt bråkig och ställa till med trubbel ibland så är han verkligen en riktig personlighet som aldrig gör något av elakhet, dessutom är han den mest lättlastade hästen jag någonsin mött tror jag, vilket har varit jätte skönt för mig som skött markservisen och i och urlastningar på träning och tävling.

Det är inte utan att det känns lite tungt att säga hej då, men vi vet ju att han ska hem till sin Matte Stephanie som längtar efter honom och det känns ju bra.

Tack för att vi fått ha honom!!!!mamma pappa barn

Innan man hade barn så var man expert på hur en bra förälder bör vara, de var väldigt lätt att döma både sina egna och andra föräldrar.
Hur ska en förälder vara då?
Det finns nog lika många svar på den frågan som det finns ungar, alla har ju olika behov och dessa behov styrs till viss del av vad du har för föräldrar, och vad man är van vid.
Jag tänker inte analysera mig själv som mamma för det får nån annan göra, men jag kan konstatera så länge man har en mamma så har men ett behov av en mamma oavsett om man är 1 eller 45 år.

Jag vet att det finns många i min bekantskapskrets som känner sig sviken utav en eller ibland båda föräldrarna, av en eller annan orsak ofta i samband med skiljsmässa, jag förstår absolut att det måste vara jätte jobbigt, men jag kan också se det från en annan vinkel för jag tror verkligen inte att en mamma eller en pappa innerst inne vill separera från sina barn oavsett om de är vuxna eller inte.
Nä det måste bero på nåt annat, förmodligen är det en kombination av  rädsla för att bli dömd och dåligt samvete för saker man borde gjort eller inte gjort, saker man borde sagt eller inte sagt
Det är absolut förälderns ansvar att ta konakt, men kanske behövs lite hjälp på traven.


Jag hörde idag en mamma som skrek - håll käften din jävla bitch, till sin 15 åriga dotter.
Jag hörde också upprinnelsen till bråket som var att dottern helt enkelt hade glömt att torka av köksbordet efter sig när hon hade ätit.
Ja tyckte så synd om henne för jag vet att hon verkligen hade försökt att städa undan innan mamman kom hem men glömde att torka bort strösockret på bordet.....hoppas att jag aldrig blir sån, så jag slipper att ångra massa saker som jag inte borde sagt eller gjort när min tjejjer blir stora.

varmaste dagen på j*vligt länge

Idag tror jag att det var den varmaste dagen på hur länge som helst och jag har nog badat typ 20gånger tror jag, vi la oss i solen några timmar och det skulle jag nog inte ha gjort Aj aj aj, har inte bränt mig så mycket  nån gång i mitt liv och jag var inte direkt vit innan heller.
Är inte mycket för att lägga ut lättklädda bilder , men jag kan inte låta bli.... varning för stekt fläsk he he

Hm undrar om jag kan sova i natt....... 

( ja, jag vet att jag har ett tramp stamp på ryggen så slipper nån komentera det ;)

Tältar dags.....

Idag frågade barnen om dom fick lov att sova i tält i natt, jag kan inte för mitt liv förstå varför man frivilligt vill det...
Enda gångerna man frivilligt sov i tält var ju för några år sen när kompisgänget drog i väg till kusten varje midsommar...
och då var man ju ganska onykter när det väl vad dags att sova.

Annars är det med skräckblandad förtjusning jag minns alla tältsemestrar i det fula orange och bruna tältet som man genomled med mamma och pappa..........nåja så hemskt var det väl kanske inte, men jag skulle aldrig utsätta mig för det nu;) är väl för bekväm antar jag.

Hursomhelst så är det klart att vill dom sova i tält så är det väl ett ypperligt tilfälle att göra det  när det ändå är typ 20 grader ute mitt i natten........dom kan ju omöjligt frysa iaf, så nu har jag precis varit ute och sagt godnatt....och har datorn för mig själv hela kvällen;) ska nog kolla på några avsnitt av Prison.break i hop med katt bebisen...


Gt bild!!!

Jag läste i Gt häromdan att man kunde skicka in sommarbilder och vara med och tävla om 3 digitalkameror, jag skickade in en bild  jag gillar på Emilia som jag tog i Måndags här hemma i polen......
Gissa om jag blev förvånad när jag öppnade tidningen idag:)Största bilden dessutom...he he

varför???

Jag har några ggr både fått frågan och ställt mig själv frågan varför jag bloggar, jag är ju inte 20 år och jag har ju inte heller behov av att synas och heller inte visa vilka kläder jag tar på mig varje morgon, jag skojjade med min tjejkompis här om dagen när vi satt ute och drack morgonkaffe på altanen i mys brallor och håret på ända om jag skulle fota mig själv och lägga ut dagens outfit hehe, kanske startar jag ett nytt mode.....

Nä skämt åtsido så började jag skriva för att jag har en hel del vänner och familj runt om i sverige, och utanför som jag inte pratar med så ofta som jag borde, och då är detta ett bra sätt för dem att få reda på vad jag och barnen sysslar med och om de vill kan de lägga in en kommentar emellanåt ( vilket är kul när ni gör;)
Att det sedan visar sig att det finns folk som jag inte känner som ändå läser det jag skriver är också kul:) man behöver ju inte vara så förbannat extraordinär för att ändå vara lite intressant, jag menar jag är ju ganska vanlig..................


Funderar på att byta bil....

........men inte en sån här.....


...verkar lite farligt;)

Älskar värmen....

Var precis nere i stan och aktiverade mitt nya bankkort eftersom jag var tvungen och spärra det gamla, passade då på att köpa en ny plånbok, har ju inte varit så kul och gå omkring med lösa pengar i fickan.

En sak är säker och det är att man definitivt inte ska vara i stan när det är 30 grader varmt, då det blir till att packa om väskan fort som fan och och dra iväg igen .....

Men tro för all del inte att jag klagar på värmen för det gör jag absolut inte!!!
Sommar....bildbomb

Eftersom jag skulle hjälpa Åsa med veterinärbesiktningen av en häst idag så blev det inget strandbesök, men man kan ju bada och ha kul hemma också:)
Det är ju faktiskt ganska gött och sitta under parasollet och sörpla kaffe och bara mysa också.
Men i morgon blir det defenitivt stranden heeela långa dan.......


Personlighets test

Min vän Åsa Länkade  till ett personlighets test här är resultatet......... ni som känner mig, döm själva om det stämmer eller ej:)
 

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

Gör testet själv  här


Asslas villgott sötast i dag:)

Asslas Villgott U Nexis Vilandra E Simbergs hero......
Åh han är så social och har helt ärvt mammas gosiga sätt, man kan inte få nog......

Barnuppfostran........

Alla sätt är bra utom de dåliga...frågan är om det är mest synd om hundarna eller barnen???


Bilden är tagen av Åsa Larsson
image182
Ebba, Felicia, Emilia och Rassel

Sommar vid vänern...

..var annars:)

Vet inte om det beror på att man är uppvuxen med att bada i sjön, för jag gillar verkligen inte saltvatten, det känns smutsigare på nåt vis...
Men jag vet att många tycker tvärt om, för mig är iaf det allra bästa med sommaren att vakna upp till en klarblå himmel , käka frukost ute och se hur solen gör sjön aldeles glittrande...hm ja de är ju inte så himla många sånna mornar på året så det är väl bäst att passa på.....

För att inte tala om ljuma kvällsbad och att sitta och prata skit medans glöden svalnar och det tillslut blir aldeles kolsvart ute....


Sommarstugan i Truve........

polisanmälan

Eftersom jag blev av med handväskan med plånbok och mobil i fredags, ringde jag i morse och polisanmälde stölden, då fick jag ett diarienummer av polisen som jag kunde spärra telefonen me haha tji fick den som numera har min telefon...

Jag har också kollat konton idag och de har inte lyckats att ta ut några kontanter iaf som tur är....

Nu måste jag bara bearbeta mig själv lite för jag är fortfarande så j'vla arg grrrr


Nu kommer solen

Kollade vädret och det visar sig att solen är på väg tillbaka iaf några dagar framöver:)
Hoppas att det håller i sig lite längre den här gången för nästa vecka ska vi ju åka till kusten och då vill jag verklign att det ska vara fint väder.Idag har vädret varit ur kasst och det har regnat nästintill oavbrutet, passade då på att se en film och den var jätte bra så jag rekomenderar den verkligen.....Amy är den nya nattsköterskan på ett barnsjukhus ensligt belägen på den lilla ön Isle of Wight.
Det tar inte särskilt lång tid innan hon upptäcker att något mystiskt händer på den nedlägningsdrabbade kliniken och strax är hon i full gång med sina egna undersökningar av de misstänkt övernaturliga händelserna.
Snabbt snappar hon upp legenden om den lilla mekaniska flickan Charlotte som sägs spöka på det övre våningsplanet, ett våningsplan som varit avstängt sedan femtiotalet och till vilket hissen inte längre går.
Det finns inte ens en knapp för det längre, den har sedan länge fallit bort.
Undan för undan kommer hon allt närmare sanningen och den lilla flickans öde, men allt är inte som det verkar
eller är det?

J**vla skit!!!

I fredags var jag och tjejkompisarna ute på stat här i stan och det var massor av folk, vi satt och pratade och hade skit kul, när jag uptäcker att nån snott min handväska med telefonen och plånboken.....jag hade ju koll på den hela tiden och minuterna innan skickade jag iväg ett sms... jag fattar inte varför folk inte kan respektera andras saker.
Så om nån undrar så har jag nu fått gå tillbaka till mitt gamla mobil nummer tills vidare:(
Och om jag av inte har svarat i telefon eller på sms så beror det inte på att jag är dryg utan på detta!!!Min fotomodell...

Igår tog jag med min mina flickor till skövde för att ha en riktig tjejdag med shopping och ute lunch, det var riktigt mysigt att strosa runt i affärerna.
Jag har inte bara lyckats överföra mitt häst intresse på döttrarna utan även shopping intresset verkar ha smittat ;)

När vi kom hem så ville Emilia att jag skulle ta kort på henne och hon stilade upp sig som en riktig fotomodell:)


Det är nåt med lukten....

Om jag känner mig stressad och nedstämd så finns det en medicin som alltid hjälper, nämligen det här!!!!!!!

Jag vet inte vad det är, men när man är tillsammans med hästarna så blir man liksom lugn igen...
Dom finns alltid där och lyssnar, och dom dömer aldrig....
Man behöver inte göra sig till utan kan komma som man är i slitna jeans och osminkad...
När man är med hästar kan man inte stressa för då smittar det av sig och hästen blir stressad så man måste ta det lugnt.... Det är nåt med lukten som gör att jag bara smälter:)

Konstiga saker händer...

De senaste dagarna har man ju hört från varenda tidning och varenda nyhets sändning på tvn om Reinbow på liseberg som gick sönder och störtade.
Dröm om min förvåning när yngsta dotterns kompis som vanligt ringde på dörren igår....
Jag öppnade och sa hej, och såg att hon hade armen i bandage, och frågade då givetvis vad hon hade gjort....
Hon svarade -jag var på liseberg igår och åkte reinbow, min pappa ramlade ur och ner på marken och blev blodig i hela ansiktet!!!!!

VA!!! vad är sannolikheten att Millans klasskompis och dessutom våran granne råkade befinna sig på liseberg just den dan och dessuton råkade åka just den karusellen just då!!! inte så stor tror jag...

Kompisens pappa kom och ringde på för att hämta sin dotern lite senare och jag passade på och fråga hur det var med dem, han kände sig mörbultad men var glad att han levde....

Konstiga saker händer,,,,,,sannerligen


Rekordet är slaget!!!

Varje torsdag i sommar har det varit hoppträning för Åsa på skogevi och Flisan och Brian har ju givetvis varit med...
Och idag har hon för första gången hoppat 110 cm, åh vad duktigt gjort (hade jag själv aldrig vågat)

Eftersom hon har haft problemet att han har "hoppat" henne ur sadeln tidigare så är det extra kul att det funkar så bra:)
Hon har gjort en enorm utveckling bara på ett år, och det är tack  vare Åsa Larsson som är en jättebra tränare som verkligen ser  till  varje barn och ponny..........

 Flisan på Nappe A ponny 2006
Pricken B ponny 2006
 Elof B ponny 2007
 Shellie C ponny 2007
 Brian C ponny 2008
 GRK sponnylag 2008

Två dagar kvar...

...Sen är jag barnfri en hel helg:), inte för att jag inte gillar att umgås med barnen, men eftersom vi liksom har gått på varandra nu i 4 veckor så känns det som om vi behöver vara ifrån varandra lite.


Tänkte passa på att festa loss lite det är ju trav helg här i stan och det brukar ju va en hel del folk ute.
Vet inte riktigt vad som har hänt, men de senaste året har jag nog varit ute mer än vad jag har varit de senaste 5 åren sammanlaggt...tyckte att det var ganska tråkigt ett tag och inte värt att  va bakis och trött, men nu tycker jag plötsligt att det är kul igen:)  kanske tröttnar jag snart och stannar hemma igen vem vet......


Rome........

Eftersom Göteborgsvistelsen fick ställas in på grund av sjukdom har jag idag äntligen efter att ha skutit upp det i veckor, rensat ur mina garderober, hm finns en hel del av mina kläder som förhoppningsvis kommer till användning nånstans i världen där de inte har det lika välbeställt som vi...

Under tiden har jag laddat ner en av de bästa tv serierna någonsin nämligen ROME... så himla bra, så när kidsen somnat ikväll tänkte jag kolla så många avsnitt jag orkar...Handlingen i Rome börjar år 52 före Kristus. Den mäktige härföraren Julius Caesar har erövrat Gallien och tänker återvända till Rom. Detta gör stadens aristokrati förfärad och man hotar med att åtala Caesar för krigsförbrytelser. Dennes bundsförvant i staden är Pompejus, som är gift med Caesars dotter. När hon avlider, utlöser detta en bitter maktstrid, som gör Caesar och Pompejus till dödsfiender.

Mycket av det som händer i serien ser vi genom ögonen på två soldater, centurionen Lucius Vorenus och den tidigare dödsdömde legosoldaten Titus Pullo. Efter det att de återbördat Caesars stulna standar, kommer de att på avgörande sätt att bli involverade i maktstriderna.

Det förekommer många naken- och sexscener i Rome, och våldet är blodigt och rått. Både Heller och Stamp intygar att detta är sanningsenligt.
Det fanns en annan moral. Nakenhet och sex sågs som något naturligt. Folk kunde stå nakna ute på gatan och bli avtvättade. I det första avsnittet förekommer en sexscen, där de båda älskande omges av tjänare, som bland annat svalkar av dom genom att vifta med stora palmblad. Och ja, så var det. Vår moderna "skam" existerade inte, säger Heller.

Sån är jag...

Fick det här skickat till mig och eftersom jag för tillfället inte har nåt bättre för mig så svarar jag väl på det:)

Vilken årstid tycker du bäst om?
Sommaren såklart (om det är fint väder)
Brukar du sjunga i duschen?
Japp om jag är ensam hemma dvs:)
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv?
Hästhoppning.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Njae?

Laddar du hem musik och film från internet?
Varje dag.

Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?
Köpa ett hus på landet

Tänker du mycket på ditt utseende?
Jo, fast inte hysteriskt.

Vad får dig att slappna av?
Hm, har svårt att slappna av men läsa böcker är rätt bra
Är du skyldig någon pengar?
Ja banken och mamma
Är du mörkrädd?

Tycker du matte är svårt?
Beror på vilken sorts matte, gillar inte ekvationer:(
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?

Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling?
Pengar är ju alltid bra att ha;)
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon?
vid 10 om jag inte ska göra nåt speciellt.
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? 
Damsugaren, av nån anledning står den alltid framme lägligt... 

Hur många gånger har du fuskat på ett prov?
Aldrig, inte vad jag kan komma ihåg iaf

Har du piercing?
Hål i öronen...men det kanske inte räknas som piercing
Bråkar du och dina syskon ofta?
Nej, typ aldrig
Vem är den viktigaste personen i ditt liv?
Mina barn
Läser du ofta böcker?
Ja, när jag är ledig annars somnar jag efter 5 sidor.
Vad föredrar du för sorts filmer?
Det beror på sällskapet!

Vad slösar du mest pengar på?
Kläder och bensin

Vill du gifta dig?
Njae! kanske nån gång

Låser du toalettdörren även om du är ensam hemma?

Vilka länder har du varit i?
Nordens länder, Tyskland, Österrike, England, Frankrike, Schweiz, Singapore, Japan, Malaysia....
Vilka ställen har du bott på?
Skara, Göteborg, Stockholm (väldigt kort tid dock)
Vilka husdjur har du haft innan?
Hund, Katt och några hemska sibiriska hamstrar som min syrra tvingade på mig...

Solar du ofta?
När det finns tillfälle dock väldigt sällan i solarium
Är du bra på att laga mat?
Sådär.. 

Var badar du helst?
I havet vid en kritvit sandstrand någonstans vid medelhavet
Vad dricker du för alkohol?
Det som är gott
Vilka djur är du mest rädd för?
kackerlackor om dom räknas till djur (det är min stora fobi)
Vilken musikstil tycker du bäst om?
Väldigt blandat...
Vilka språk kan du?
Engelska (läste franska i skolan men kan inte så mycket)
Har du någon gång skadat dig allvarligt?
Nä inte direkt ( fast jag har krockat med ett träd en gång, men det gick bra som tur var)
Gillar du att dansa?
Japp de gillar jag ...

Är du flygrädd?
Nä, jag älskar att flyga
Vad tycker du om rökförbudet på krogen?
Det är väl bra!
Hur vig är du?
Inte särskilt vig...
Vad dricker du helst när du är törstig?
Vatten...

Vilken är din favoritglass?
Är ingen glassmänninska

Tror du på ett liv efter döden?
Ja, det känns bättre då:)
Vilket kaffe sörplar du helst?
vanligt kaffe med mjölk
Vilket mobilmärke föredrar du?
Ingen favorit
Vill du gå ner i vikt?
Jo några kilo skulle inte skada

Vad har du för personlighet?
Jag har nära till både skratt och gråt...för det mesta glad dock, tror jag)

Har du varit deprimerad?
Nä inte direkt

Tycker du om sushi?
Nej det gör jag inte
Tror du på livslång kärlek?

Vad äter du helst när du ser på film?
Godis och mörk choklad

Lever dina föräldrar tillsammans?
Japp

Skulle du vilja träna någon typ av kampsport?
Har inte funderat på det faktiskt...så nä

Har du tandläkarskräck?
Nä 

Vad heter du i mellannamn?
Kristina

Har du någon gång haft självmordstankar?
Nä det har jag inte 

Är du en morgon eller kvällsmänniska?
Kvälls människa helt klart, en riktig nattsuddare
Vilken hårfärg har du naturellt?
Brunt
Biter du på naglarna?
Nej, det  har jag aldrig gjort.                                                                     

Är du beroende av något?
Människor!!, jag är översocial och blir galen om jag inte får träffa folk.
Hur ofta motionerar du?
Jag är periodare....


Söta söta Simba!!!

Bus kissen:)

Sanning eller konsekvens?

Ofta när vi var yngre sådär i början av tonåren lekte vi ofta sanning eller konsekvens, det är en frågelek som innebär att man i förväg utan att veta vilken fråga man skulle få var tvungen att antingen vara ärlig och svara sanningsenligt eller ta konsekvensen av att inte vara det dvs så kunde man bli tvungen att ringa upp killen man var kär i och säga nåt dumt eller gå ut i köket till kompisens föräldrar och tigga till sig en tia.....hursomhelst var det nästan alltid pinsammare och ta konsekvens än att säga sanningen.

På nån tv kanal har det just gått nån tv lek som går ut på att man kan vinna en massa pengar om man håller sig till sanningen, hm folk gör tydligen vad som helst för pengar, jag undrar om det var värt det för alla dessa som ställde upp i programmet, om det var värt att såra både andra och sig själv i jakten på några små slantar som man ändå slösar upp.

vad är då sanning????? är det att allid vara ärlig och ädel och säga som det är oavsett vilka konsekvenser det får???

Är sanningen bara ett påståendes överensstämmelse med de verkliga förhållandet??? är det så enkelt?

Kan det inte vara så att sanningen ligger i sägarens ögon, jag menar om jag är helt säker på att det åskade igår så säger jag sanningen, men om min granne säger att hon är säker på att det inte gjorde det ljuger hon då eller?


När jag var liten och lekte sanning eller konsekvens så valde jag för det mesta konsekvens, inte för att jag inte vill vara ärlig och säga sanningen utan för att jag var rädd att få en fråga som innebar att jag var tvungen att såra nån annan med sanningen.....är nog fortfarande sån..

I morgon åker jag ill Gbg några dar och shoppar inför helgens partaj........

Födelsedags partaj.......

...i händene bygdegård när Emma min syster fyllde  30 och Marcus hennes sambo fyllde 25.

Kvällen innehöll massa kul och dessutom spelade Marcus och hans band live,   skitbra är dom fakiskt...


Allra käraste syster....

Till Emma!

Sommaren 1978 blev jag storasyster och det var ganska blandade känsloroch  jag vet att jag tyckte att mamma och pappa kunde åka tillbaka till sjukhuset med den där skrikande lilla människan som inte var alls så rolig som jag hade hoppats.
Jag hade nog föreställt mig att vi skulle kunna leka och ha kul med en gång och så kom du och kunde inte ens prata, hm vad skulle jag med dig till då var ju dockorna roligare och dom skrek ju dessutom inte.


Men åren gick och snart kunde vi leka och ha roligt, men det var nog mest på mina villkår, jag var den som bestämde och du fogade dig för det mesta i mina upptåg som ibland kunde vara ganska påhittiga och inte så sällan slutade med skäll och förmaningar från mamma.
Även om det oftast var jag som var bossen så tror jag nog ändå att du tyckte att det var rätt ok.

Jag har förmodligen inte alltid varit den bästa systern och nog har jag retat dig många gånger inte minst vid frukostbordet då du hade och fortfarande har ett ruskigt dåligt morgonhumör, men vi har faktiskt inte bråkat särskilt mycket.....

En del hemligheter för mamma och pappa har vi ju som brukligt också, tänk om morsan vetat att jag köpte ut folköl och bjöd dig på cigaretter när du var 15 eller att du sov över hos killen i stället för hos mig när du var 16.

Hur som helst blev det ju folk av dig ändå och om sanningen ska fram så har jag nog varit ganska hönsig ibland också.
Jag hoppas nu innerligt att du får en jätterolig födelsedag och att vi alltid kommer att ha den relation vi har.

Tro det eller ej så älskar jag dig lillasyster även om jag inte ville ha dej när du kom:)

GRATTIS PÅ 30 ÅRS DAGEN EMMA!!!! KRAAAAM


Ny bebis...

När våran gosiga huskatt Skorpan försvann så snabbt härom dan var barnen hel förkrossade och saknaden blev mycket värre än vad vi kunde tänka oss, därför var svaret inte helt oväntat när barnen fick frågan om de kunde tänka sig att ta hand om en liten kattbebis som ingenstans hade att ta vägen...........
De enades snabbt om namnet som fick bli Simba (lejonkungen) nja nog är det lejon i honom för här har det inte varit en lugn stund det senaste dygnet.

Han är verkligen överallt och det finns inte en lös pryl i detta hem som inte fungerar som potentsiell leksak åt denne lille killen.
Det är verkligen som att ha en liten bebis, men söt är han allt...


Härlig uteritt!!!

Det här är verkligen nåt av det bästa som finns en skön sommarkväll, tänk att njuta av vinden i ansiktet i en galopp över ängen....
Att känna lukten av gräset och höra klappret från hovarna mot gruset..... jag lovar det finns inte mycket som slår det.....


Mia och Klara sååå himla roliga

Jag bara älskar Mia och Klara och deras rollfigurer, speciellt Gulletussan och Tabitha, jag kan se dem om o om igen...
Det kommer tydligen nya avsnitt till hösten och gissa om jag kommer att sitta bänkad:D
Det är klart det bästa jag har sett sen Nile City......

Det är två olika klipp, men det ser ut som samma....Liseberg

Efter den otroligt tråkiga, jobbiga och sorgliga tisdagen så åkte vi till Liseberg för att ha roligt....
Åsa o Jocke och hans son Leo jag, Flisan och Millan.
Peter kom också med för att få en paus i husrenoveringen...nu när han har flyttat till Skara från Kungsbacka (hur man nu kan vilja det , hm ;)

Eftersom Flisan i år äntligen var 140 cm lång så kunde vi åka typ allt, men på 8 immar hinner man ju tyvärr inte allt man vill....
Jag tror dock att barnen var nöjda med dan och det är ju huvudsaken...En sorglig dag...

I morse var jag tvungen att åka in till blåstjärnan och avliva våran älskade kisse skorpan, bland det jobbigaste jag varit med om i mitt liv.
Han var världens goaste katt och en saknad familjemedlem som endast blev 4 år.................."Skorpan! vi saknar dig och kommer aldrig att glömma dig, hoppas att du har det bra i nangiala"


Regnig slappardag...

vad gör man en sånhär regning och tråkig dag, inte en solstråle så långt ögat når och till och med katten vägrar gå ut.....
Jo det passar ganska bra att sitta framför ps 2 och spela Gran turismo ända tills man blir åksjuk....
Har man väl börjat så kan man liksom inte sluta ......


bröllops bilder...


Nu var det gjort, årets bröllop är avklarat och Jessica Bohlin har blivit fru Eneström.
Redan innan var jag på det klara med att det skulle bli fest utan dess like, men att det skulle bli så festligt att jag överhuvudtaget inte kommit ur sängen förrän aldeles nyss på grund av väldigt "ont i håret" hade jag nog inte räknat med.

Jag var hemma runt 4 i morse men vad jag har hört så höll festligheterna på håkantorp på åtminstone fram till 6.
Brudgummens far sa i sitt tal någonting om att detta skulle bli en fest som inte glöms bort och som det ska pratas om länge på slätten och jag är övertygad om att det kommer att bli så.


 Karin Lejonhud och Vicky Sandberg

 Mingel.....

 Brudens bror Elof...

 Familjerna Bohlin- Eneström


Mohamed Chouman och Annika Stenander

Mingel utanför kyrkan

Johan Tell

Fille, Jocke och Kristian

Anna, jag, Eva, Elin, Louice och Trucken

karin och Lars 

 Jag och Brudens kusin Fredrik

 Emma och JessicaBrudparet Jessica o Oscar Eneström och lilla dottern Amanda

bröllopstårtan klar...

I morgon ska jag gå på bröllop och eftersom det är en av mina allra bästa vänner så fick jag givetvis frågan om jag kunde göra bröllopstårtan.
Det blir ett stort bröllop med ca 130 gäster och det blir nog jätte kul, eftersom jag inte fick med mig min kavaljer så får man väl hoppas på att få sitta vid ett bord med ett gäng snygga singel killar;)


Brian!!


Märke: Dansk ridponny
Fordonstyp: kategori C sport modell
Drivmedel: flexifuel sommaren Gräs, vintern Hö och betfor
Årsmodell: -85
Färg: Svart
Turbo: Ja
Mil: Långmilare

Övr: Import, servad regelbundet, går som en klocka kan dock krångla vid kossor...

skrönor...och myter

När jag häromdan sa till barnen att dom skulle vänta en stund med att gå ner och bada eftersom vi precis hade ätit, tittade min vän Mattias på mig och sa: -vet inte du att det bara är en myt att man kan få kramp om man badar direkt efter maten......

Va!!! har jag blivit lurad??? hur många gånger har man inte själv fått höra det när man var liten, hur tråkigt var det inte att vara tvungen att ligga på filten en halvtimma, hade morsan fel??? är det möjligt???

Jag var ju tvungen att ta reda på hur det verkligen ligger till och ja här är svaret:

Det finns ingen som helst sanning i att man skulle få kramp i vattnet av att äta för mycket eller för tätt inpå badet... Det förhåller sig faktiskt precis tvärtom: Om man inte har ätit innan man ger sig ut och simmar, finns det risk för kramp i musklerna...

Nu är jag ju bara tvungen att ta reda på om det finns fler saker, påståenden som jag använder flitigt...men som inte stämmer.
Jag blev inte särskilt förvånad över sökresultatet....hm

Gör socker barn hyperaktiva? 
Nej! det  finns  inga studier som visar att socker skulle göra barn hyperaktiva.
(Skit också det är ju ett av mina argument till varför det kan vara svårt och somna på kvällen, men hon läser ju inte deta så jag kan väl använda det ändå;))

Får  man  mask i magen om  man äter snö?
Nej!  det  finns  inga maskar i snö. De överlever inte kylan. Man kan bli sjuk av att äta snö med bakterier i, men man får inte mask i magen.

Blir man förkyld om man lömmer mössan?
Nej! det finns ett visst samband mellan kallt väder och förkylning, men det är inte så enkelt som att man blir sjuk bara för att man går ut utan jacka. Vanligaste orsaken till förkylningar är virus som sprids bäst inomhus.

Skadar man ögonen om man läser i mörkret eller sitter för nära tv:n?
Nej! det finns ingen forskning som styrker detta alls. Om man läser i dåligt ljus kan man däremot bli trött i ögonen, men det är inte farligt. Man ökar inte risken närsynthet heller.
(nä,nä tur att dom växt ur sitta nära tvn åldern)

Är mobiltelefoner på sjukhus farliga?
Nej! det finns inga som helst tecken på att mobiltelefoner ger effekt eller störningar på elektronisk sjukvårdsutrustning.
(vet inte sjukvården detta själva eller, stora skyltar sitter ju vid ingången)

Växer håret snabbare efter rakning?
Nej! Varken vax eller rakning får det att växa snabbare. Däremot kan det upplevas som tätare precis när det växer tillbaka, men inte när det blir lite längre.

ja ja man lär sig nåt nytt varje dag....;)

Sommarbilder

Här är lite fina sommarbilder som jag tagit i dag...sol,sol,sol:)

Änligen blev det lite sommar också, har verkligen längtat efter att få ligga på stranden i min rödrandiga brassestol och bara vara....lyssna på vågskvalpet och dricka kallt kaffe ur ståltermos och varm saft ur petflaska.
Det är tillockmed mysigt med sandiga mariekex.

En sak jag undrar är, vart alla mina kylväskor tar vägen? för alltid när jag behöver en så är dom helt väck!!!
Så köper man en ny och så försvinner den med? det är med dem ungefär som med strumporna som försvinner i tvättmaskinen, men vet att man la in två av samma sort men lik förbannat har man hur många eningar som helst sen....
Hm får väl köpa en ny igen eller så gör jag inte det så håller sig det fina vädret kanske i sig lite längre för jag vet att om jag nu köper en så kommer jag inte få användning för den utan regnet står väl förmodligen som spön i backen...

Men nu är det iallafall sol och värme och ska vara det åtminstone en dag till så det får väl bli varm saft och klibbiga ostmackor i morgon också för jag tänker passa på att njuta  när det vanligtvis pisstråkiga sverige visar sig från sig bästa sida......


Självkänsla/självförtroende?

Har de senaste dagarna av någon anledning funderat på det här med självkänsla kontra självförtroende.
kan man ha ett gott självförtroende och en dålig självkänsla eller tvärtom eller hänger det alltid ihop?

Jag har bekanta som har mycket gott självförtroende utåt sett, men när det väl gäller verkar det som om de helt saknar självkänsla och de är väldigt rädda för att stöta sig med "fel" människor de vill säga (sånna i dom rätta kretsarna)


Att man i det närmaste går över lik för att inte göra fel eller säga fel saker bara för att man är rädd att inte passa in, det måste väl ändå vara brist på god självkänsla??? hur gott självfötroende man än har eller?
Att hela tiden få uppskattning för hur man ser ut men ändå aldrig känna att man duger som man är...
Att man kan gå på stan med huvudet högt och veta att andra vill vara precis så, men ändå inte kunna slappna av utav rädsla för att någon kanske inte tycker det.
Att man förnedrar sig själv för att vara andra tillags.

Jag googlade lite och fick fram följande:

"Självkänsla är egenskapen att uppleva sig själv som kompetent att klara av livets grundläggande utmaningar samt förtjänt av framgång och välmående.

En sorts självkärlek som gör att du inte "vacklar" om du får kritik.! "

Hm, alltså kan man säga att om man hela tiden vänder kappan efter vinden av rädsla för att en konflikt uppstår har man ingen bra självkänsla.
Eller att man analyserar allt som andra säger och får det till att bli negativt...hm inte är det bra självkänsla iaf.

"Självkänsla är den insikt man har om sig själv och sitt inre liv (grad av sann självbild) och hur man förhåller sig till den kunskapen (konstruktivt eller destruktivt). Självkänsla handlar om det vi är medan självförtroende handlar om prestationer och kompetenser"

Alltså har man dålig självkänsla om man hela tiden är beroende av att fråga andra om man duger....medan man kan ha gott självförtroende när det gäller saker som man känner sig säker på.

"Självförtroende är när man har mod nog att våga göra saker man vill, och känner sig trygg i sig själv.
Personer med bra självförtroende uppfattas ofta som självsäkra och "coola"   medan personer med dåligt självförtroende kan uppfattas som blyga och osäkra."

Får man ofta höra att man är snygg eller bra på än det ena än det andra så utvecklar man ju ett bra självförtroende, medan självkänslan säger att man är osäker och rädd att inte duga på andra plan...

Med god självkänsla blir man alltså mer inifrånstyrd (egna behov, värderingar och övertygelser), medan självförtroende som påverkas av kritik och beröm riskerar att göra oss mer utifrånstyrda.

Jag tror inte att jag blev klokare på det här, men jag övertygade iaf mig själv att man faktiskt kan ha gott självförtroende med en dålig självkänsla...och tvärt omTänkte gå och lägga mig, men sängen var upptagen...här är två med gott självförtroende som inte bryr sig ett skit i vad jag tycker :)


bortskämd eller ej.......

När jag var liten var jag nog ganska bortskämd, det är jag nog fortfarande, men jag var inte bortskämd på det viset att jag alltid fick allt jag pekade på eller att jag alltid fick dom dyraste kläderna, nä jag var nog bortsämd på det viset att fick lära mig att man inte bara kan få allt man vill ha utan motivation och det lärde mig att verkligen uppskatta och känna glädje när man fick nånting man önskat sig.
Jag menar tänk när man var liten och skulle somna dagen innan julafton eller födelsedagen, det pirret i magen man hade.......undrar om jag får det där jag önskade mig, det pirret skulle jag inte vilja vara utan.
Jag hade en kompis som var ensam barn och som i stort sett alltid fick det hon ville ha, jag var grymt avis men hon behövde ju aldrig önska sig saker utan fick dem ändå.

Jag kommer ihåg ett tillfälle när jag som liten inte fick vara med de stora barnen utan hamnade utanför, det var en sommarkväll vill jag minnas och jag försökte förbrilt muta mig till deras vänskap med varenda puttekula jag ägde, min mamma stod väl förmodligen i trädgården och såg alltihop och tyckte väl så synd om mig att hon ropade in mig.
Väl inne i hallen sa hon...-strunta i dom där och följ med till kiosken och välj precis vad du vill ha...
Lyckan var fullkomlig, jag fick välja och vraka precis vad jag ville...

Det var ju ingen stor grej egentligen , men ett minne som sitter kvar av nån anledning.

Mina egna barn är nog också ganska bortskämda, men jag hoppas att dom också ska lära sig att känna glädje över saker som får för det blir ju så mycket roligare då.
Dessutom hoppas jag att dom också ska känna det där pirret i magen....


Jag har ju som sagt letat efter kort idag.....här går jag i trean:)


RSS 2.0