Helgens bravader...

jag har ju inte riktigt haft tid att uppdatera min blogg pga väääldigt mycket att göra.
Att det sedan är en riktig värmeböja gör ju att man dessutom inte har nån större lust att sitta vi datorn.

detta har hänt.....
I fredags hade vi lite personal fest, mat och en golfrunda på  Jula äventyrsgolf rätt så trevligt, men eftersom jag hade tävling att åka på dagen efter så fick det bli en lugn och i stort sett nykter kväll för min del.
De andra gick visst vidare till olins.

Tävlingen på lördagen var en A-B ponny meeting och eftersom det har gått bättre o bättre med lilla Queenie så hade vi beslutat att pröva en LC och det gick verkligen över förväntan en dubbel nolla och där med en 10 plats:) jätte kul.
Vi hade med Cola också för att hoppa en LD-10, hon behöver hoppa runt på lägre höjder för att få några bra rundor, en felfri ritt och därmed en rosett med sig hem blev det.Idag har vi däremot inte legat på latsidan då det har varit klassfotboll i värmen, båda tjjerna var med och hade kul trots att det inte blev några placeringar....


Sommarfest

varje år brukar barnen ha sommar avslutningsfest med sina respektive klasser, i år var det sån otur att de lyckats boka in samma dag:(

Jag fick ju välja och då blev det att följa med Emilia den minsta eftersom man inte kan förvänta sig att hon ska gå själv.
det blåste halv storm och var verkligen svinkallt, men det höll upp och barnen sjöng såå fint, Emilia och hennes bästis Stephanie gjorde ett litet uppträde och var riktigt duktiga.Gota cup 2009

I morse klockan 05.00 ringde klockan och det var dags att å upp för att bege sig till Hjo för sista omgången av Gota cup ponny 2009...

Idag hade vi bara med oss en ponny (Kildavin Queenie) och det verkar som om allt arbete med den lilla bockande vita damen har gett resultat för idag gick Felicia dubbel nolla i förklassen och bara 4 fel i lagklassen, hon var såå glad och jag såå stolt:)Dagens bildskörd...

Har fått lite blogg torka , så jag lägger in bilder från träningen idag...

Extreme makeover Före -efter
Tränings bilder...

Idag hade vi lite ponny träning på Bölaholm inför Lördagens sista omgång av Gota cup...
Det gick jätte bra:)

i morgon är det Millans tur att träna:P

Källevision 2009

Mina duktiga flickor uppträder på rosers salonger....

Millan Stephanie och Antonia kom 2 a:)


Flias Kajsa o Miranda

Fiiina fina körponnyn Queenie...

läs mer här

En vanlig dag i Maj

Nu har vilandra kommit tillbaka efter sin bortavistelse och gissa om hon är laddad för comeback riktigt riktigt pigg o framåt, Flisan tycker att det är jättekul eftersom det är lite motsats mot de andra ponnyerna hon är van vid.
Emilia har kommit igång att rida Cola och ska förmodligen hoppträna med henne i mariestad på fredag:)

Ernst fick också en lite genomkörare vilket han nog tyckte var helt ok:P
hämtade från hagen...

MMS

hämtade från hagen...


...

You change your mind
Like a girl changes clothes
Yeah you, PMS
Like a bitch
I would know

And you over think
Always speak
Cryptically

I should know
That you're no good for me

Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up
You don't really want to stay, no 
But you don't really want to go-o
You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down

We used to be
Just like twins
So in sync
The same energy
Now's a dead battery
Used to laugh 'bout nothing
Now your plain boring

I should know
That you're not gonna changehär på betet får man arbeta på

MMS

här på betet får man arbeta på det gamla hederliga sättet för att få vatten till hästarna


Ponny allsvenskan nästa...

På Söndag är det premiär för Felicia i Ponnyallsvenskans div 3 dressyr, det blir en lång dag, men det är ju mycket lugnare på dressyr tävlingar än hopp tävlingar.
 I går var vi borta på Lisas bana och övade på programmet, det gick rätt bra när Cola väl hade lugnat sig, hon hade ju stått i tre dagar och var därför ganska piggelin.

Det stora bekymret just nu är att röna ut hur f*n vi ska få nån ordning på Colas man som ju är ganska så omöjlig att knoppa.....


Tupperware party:P

Idag har jag varit på nåt så himla tantigt som Tupperware party.P

En hög med fruntimmer som sitter runt väggarna i ett vardagsrum och lyssnar på en försäljare som försöker att övertala verenda tant i rummet om att man i stort sett inte kan överleva utan dessa rent ut sagt svindyra plastprylarna.

Grannfrun som stod som värd för spektaklet fick en "värdinnegåva" i forn av en helt fantastiskt onödig pryl som en SALLADS SLUNGA!!! (en form av skål med vev som snurrar närbehållaren där då salladen ska ligga och vips blir den ren) hm, vad är det för fel att skölja sallad i durkslag??

När försäljarkvinnan har pratat färdigt och för hoppningsvis fått de flesta deltagare att tro att man bara måååste köpa en silicon form eller multikanna eller att man faktiskt inte kan vara utan en chilifruktförvaringsbox, är det då dags att börja handla......
......som vanligt känner man ju nån sorts tvång att köpa nåt, jag letade ganska länge och tillslut köpte jag nån sorts rivjärn som man kan ha när man gör Janssonsfrestelse!!!!och det gör man ju så himla ofta:P 300 spänn kostade den så jag räknade snabbt ut att om ungefär 10 år har jag kanske tjänat in den i arbete....

Men det var iallafall goda leverpastej mackor!!!


långben

MMS

långben


Fälttävlans träning i götene

MMS

Fälttävlans träning i götene


Gota cup omgång 2

Klockan kvart i 7 i morse var ponnyerna lastade och klara och jag rullade iväg med två ganska förväntansfulla flickor i baksätet, målet var falköping för andra omgången av gota cup ponny.
På vägen hämtade vi upp Camilla och Kajsa som hängde på för att heja på götenelaget trots att kajsa fortfarande inte är rikigt frisk nog att själv vara med .

Flisan hade som vanligt med sig både Cola och Queenie, I förklassn gick det inget vidare med nån av de små bus ponnyerna, en avåkning resulterade dessutom i att Flisan fick lämna banan till fots.
Cola var för dagen inte alls på humör och fortsatte att krånla även i lagklasen, däremot lilla Queenie visade prov på vilken liten hopp ponny som bor där inne, det var riktigt roligt att se henne göra sitt allra bästa:)
Dessvärre tyckte hon som många andra hästar att sista hindret nr 9 verkade rikigt otäckt så det blev en förarlig vägran, men vad gjorde det när vi fått se en riktigt fin runda för övrigt.

För de andra i laget gick det rikigt bra i förklassen båda placerade sig GRATTIS till det Malin och Ella.
Utvecklingssamtal

I går var det utvecklingssamtal för stora dottern som går i femman.
De har just haft nationella prov och det har visat sig att hon inte har några som helst problem i skolan utan har fixat allt med bravur...PUST!!!

Syslöjd/hemkunskaps fröken hade dock en liten anmärkning då hon tycker att dottern+ två andra flickor i klassen har en tendens att gadda ihop sig och trakka killarna, hon tyckte att de ska lämna killarna ifred och inte vara så himla sura hela tiden.
Däremot tyckte hon att i hemkunskapen fungerade det jätte bra för där jobbar hon ihop med en kille som heter A.
Hon uttryckte att hon tycker att dottern jobbade bra och hade ordning på killen....

jag satt ganska passiv utan att invända, men frågade dottern när vi var påväg hem om vad syslöjdsfröken hade menat.
Hon förklarade då att killarna för det mesta bara springer runt och bråkar och att det inte är så konstigt att de blir sura.

Tjejerna är tydligen fortfarande tvungna att hålla ordning på killarna och när dom protesterar får dom skäll för att de vill ha arbetsro...ja ja ingen större skillnad från när jag gick i skolan alltså.


Skandinavium nästa....

Att det bodde en liten Hugo Simon i allas vår vän Jocke var ingen som någon trodde...eller , jo kanske fakiskt...
Måste ses


mer info på Stallasslabloggen

Har lite sov morgon på torsdag

MMS

Har lite sov morgon på torsdagar, idag fanns det inget bröd så det fick bli onyttig kex frukost framför "vakna med the voice" lyx


Flera pigga damer...

Idag var jag och flickorna på betessläpp på Uddetorp, alltid lika kul och se är kossorna får bryt...
fast dom var rätt lugna faktiskt...Fölbus i solen

Callhez la Assla u. Carola (e. Cortez)  (e. Callahan) föddes i Onsdags under en del dramatik och är redan såhär pigg o glad i solen.

balkongen färdig

MMS

balkongen färdig


planterings dags

MMS

planterings dags


En riktigt härlig dag

MMS

En riktigt härlig dag


RSS 2.0