Men vilken smak man hade :D

En frossa i några gamla svenska filmer....
1.
Sökarna var en riktig favorit ett tag för det var ju så coola och snygga killar, hm vilken smak man hade va!!!!:D

Egenligen en rätt hjärndöd film som dock väcker en del minnen.

Jocke (Liam Norberg) bor i en av Stockholms tuffare förorter. Han råkar ständigt i bråk i skolan, och hans helgkvällar i city präglas av våld. Jocke åker fast och döms till fängelse, där han blir bekant med Tony (Thorsten Flinck). När de suttit av sina straff genomför de en hel serie rån.

Filmen speglar värstinggrabbarnas tillvaro där kriminalitet, våld och droger är vardagsmat. Dialogen präglas i högsta grad av svordomar och könsord.



 

2.
Å, den här filmen kollade vi på ungefär 100 ggr bara för att få se Niklas Wahlgrens snopp i ½ sekund, men vi bar ju bara 11 år då så det kanske ganska oskyldigt he he...

Filmen G, vars fullständiga titel är G - som i gemenskap handlar om tre unga killar som precis slutat skolan. De tre unga killarna som alla har olika problem som de tampas med under filmens gång.

Kim är kär i Mia, men han har inte vågat ligga med henne. Han tror att hon är mycket mer erfaren än han. Dessutom känner han sig dragen till Kristoffer, som äger klubben G.

Robban har hamnat snett i livet. Hans mamma vet ingenting om drogerna, men de har ständiga gräl om Robbans sena nattvanor och underliga polare. En dag hinner polisen ikapp Robban.

Alexander är sångare i källarbandet Barn i Bredäng. En manager lyckas övertala honom att överge sina kompisar och börja sjunga med Nürnberg 47 (som gestaltas av Reeperbahn), ett band med dekadent nyfascistisk stil.



3.
Den här filmen var så jä''la bra och en väldigt kort period blev det coolt med EPA traktor...hm en väääädigt kort period...

Annelie (Izabella Scorupco) är 17 år och bor med sin mamma i Stockholm. En dag får hon ett brev från sin pappa, som hon inte har träffat på 10 år. Han vill att Annelie ska komma upp till Jämtland så att dom kan träffas. Hon åker upp, och väl där uppe träffar hon Johnny (Håkan Lindberg). För Annelie händer det mer uppe i Jämtland på någa dagar än vad det gjort i hela hennes liv i Stockholm


4.
Ännu en nostalgi film vars ledsång man hånglat till på dansgolvet ett antal ggr;) ops!!

P.S. Sista sommaren är en svensk dramafilm från 1988.

De två vännerna Matte och Kranken åker på cykelsemester till Gotland. Matte tar med sig sin nya flickvän Lisa. Kranken protesterar först men under resan dras han till Lisa.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0