Final på Tjolöholm

I Lördags var det tillslut distriktsfinal i körning på Tjolöholms slott, för dagen var det i disiplinerna dressyr och precision som det tävlades.


Jag fick den stora äran att grooma åt Jocke med Bruno och Elin groomade åt Åsa med Queenie.


Det är ju lite annorlunda att sitta bakom vagnen i stället för att stå vid sidan och titta på, med andra ord så vet man ju inte riktigt hur det ser ut utifrån , om det var ett väl utfört dressyrprogram.


Det visade sig trotsallt att det gick ganska bra för Jocke lyckades knipa en 5 plats i dressyren!!!!


Queenie var för dagen riktigt laddad och det fanns liksom ingenting Åsa kunde göra mer än att hoppas att hon skulle hålla sig i skinnet och inte explodera i halterna, men det såg riktigt fint ut, dessvärre var inte riktigt vädrets makter på vår sida och dressyrstaketet råkade blåsa omkull precis i hörnet och stackars lilla Queenie blev livrädd och satte av i värsta rodeon.


Åsa är ju en ganska lugn och metodisk person vid de tillfällen då det krävs så  hon lyckades lugna ned hästen och alla inblandade klarade sig utan skador med undantag för ett par ytliga skråmor i bak.


Driftiga Åsa fixade snabbt till den söndersparkade vagnen och lyckades starta precisionen i tid och blev där 4a!!!!

Hur bra är inte det?


Två av alla de lag som varit med i serien var det de två med lägst straff poäng som skulle gå vidare till riksfinalen i flyinge, vårt lag blev trea totalt och tog sig inte vidare till finalen denna gång...

Peter Sporrsäter har tagit bilderna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0