Likhästar sattes in...

Likhästar satts in i jakten på Astrid


Polisen har än en gång sökt efter försvunna Astrid Finnberg, 80, i området runt hennes bostad. Den här gången med hästar, som kan känna av liklukt.
Även rikskrim är inkopplade på fallet.
- Det är gärningsmannaprofilgruppen som ska gå igenom ärendet, säger Göran Arvidsson vid länskriminalen i Borås.

 

Det var söndagen den 26 juli som 80-åriga Astrid Finnberg försvann från sitt hem utanför Floda. Polisen har sökt av både närområdet och en närliggande sjö men hittills utan resultat.
Till en början trodde polisen att Astrid Finnberg gått vilse men senare anhölls en medelålders man misstänkt för mord på 80-åringen. Han släpptes dock i brist på bevis.

Sökt med hästar

Trots att det snart gått sju veckor har man inte hittat någon kropp och nu har man även sökt av området kring Astrid Finnbergs bostad med hästar som reagerar på liklukt satts in i sökandet.
- Det är vanliga hästar men de reagerar på onaturliga saker i naturen. Anledningen till att vi tog in dem är för att de rör sig lättare i den här terrängen, säger spaningschef Mats Axelsson vid polisen i Alingsås.
Söket med hästar var dock  resultatlöst.
- Vi har redan tidigare sökt igenom det här området ganska väl. Nu har vi gjort det igen utan resultat. Chansen att hon finns där är näst intill obefintlig, säger Mats Axelsson.
Finns det några andra områden som är intressanta?
- Det är något vi måste undersöka men just nu finns det inga.
Även rikskriminalen är inkopplad på fallet.
- Det är gärningsmannaprofilgruppen som ska gå igenom ärendet och göra en anlys, säger Göran Arvidsson.

Jag trodde att det var ett skämt först, men det finns tydligen sådanna hästar, visserligen vet jag att hästar har ett mycket gott luktsinne men hade det varit första april så vete fan om jag trott på det... 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0